DIO Groningen

Sportpark Kardinge in de stad Groningen biedt onderdak aan vier voetbalverenigingen. De grootste is GVAV Rapiditas en de kleinste is DIVA ’83, maar wij zijn deze keer op Kardinge voor het deel waar Door Inspaning Ontspanning Groningen - beter bekend als DIO - wekelijks een balletje trapt. En het hoofdveld dat zij bespelen valt direct op met de karakteristieke diepe groen-witte doelnetten die losjes vast hangen. Een doelpunt maken is hier door zulke netten heerlijk klassiek. De lange tocht die de bal aflegt voordat het net opbolt, geef toe: dat heeft altijd iets magisch.

DIO Groningen werd oorspronkelijk opgericht als DIO Oosterhoogebrug in mei 1971 en is een vereniging van pieken en dalen. Met de welbekende Martin Koeman als trainer bereikte DIO in 1983 voor het eerst de Derde Klasse van de KNVB. En dat terwijl er twee jaar eerder nog slechts in de provinciale klassen werd gespeeld. Na een aantal wisselvallige jaren, waarin langere tijd in de Vijfde Klasse werd gespeeld, zat DIO begin deze eeuw weer in de lift. In 2008-2009 werd het team kampioen in de Derde Klasse en werd de finale van de districtsbeker bereikt. Die werd verloren van ACV, maar dat maakt de prestatie niet minder knap. In 2011 schreef DIO in de maand waarin het veertig jaar bestond wéér historie met promotie naar de Hoofdklasse. Dat bleek vooral financieel niet vol te houden, waardoor terugtrekken noodzakelijk was. Wat volgden waren een paar seizoenen zonder prestatievoetbal.

Na verschillende pogingen om toch weer prestatievoetbal te gaan spelen op zaterdag is de hoofdmacht van DIO inmiddels weer actief in de reserve Vierde Klasse, waar het momenteel onderaan staat. Op dit moment dus geen hoge pieken op het veld van Sportpark Kardinge, maar zolang de Amelandclub nog achter het team staat, is er weinig om over te treuren. Wij mijmeren tijdens de wandeling terug naar onze auto nog even door over die doelnetten. Jammer dat we geen bal bij ons hadden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijwilliger hard aan het werk in Schoonoord bij vv KSC

vv KSC

Vergeet het openluchtmuseum Ellert en Brammert of hunebed De Papeloze Kerk. Als je een beetje wilt genieten van wat Schoonoord te bieden heeft, kun je ook gewoon naar het plaatselijke sportpark, thuishaven van zondagvierdeklasser KSC. In het verleden voetbalde VV Schoonoord nog aan de andere kant van de Sportparklaan, maar deze club bestaat vandaag de dag niet meer. Nu treffen we alleen nog de korfbalvelden aan, het terrein waar in het verleden voetbalkunsten werden vertoond. Maar goed, omdat we nou eenmaal geen korfbalgoeroes zijn, gaat de reis linea recta naar Sportpark Schoonoord. Eentje dat ons alleen al meteen kan bekoren vanwege de speciale entreeprijzen voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar en 65-plussers.

VV Kollum

Toen onze navigatie werd afgestemd op sportcomplex Baensein van voetbalvereniging Kollum, klonk ons dat mysterieus in de oren. Wat zouden we hier kunnen verwachten? In ieder geval een sportpark waarbij de oranje kleur een prominente rol inneemt, zo bleek bij aankomst.
Tribune van NEC Delfzijl

NEC Delfzijl

Onze tour vervolgt van Stad naar Ommeland, wanneer we koers zetten naar havenstad Delfzijl. Daar wacht ons een overduidelijk reisdoel: sportpark Centrum van NEC Delfzijl. Waren we negen jaar eerder op pad gegaan, dan hadden we in Delfzijl nog wat te kiezen gehad, want tot 1 juli 2014 kende de stad twee voetbalverenigingen: het in de klassieke rood-wit gestreepte shirts getooide Neptunia, spelend op sportpark Uitwierde, en Eems Boys, met de kenmerkende groen-wit gestreepte shirts op sportpark Centrum. Als het aan ons had gelegen rolde de bal nog steeds op Uitwierde, een prachtig sportcomplex omgeven door bossen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal