SV Borger

Over de Hunebed Highway zetten we koers naar Borger: het grootste dorp van de gemeente Borger-Odoorn. We volgen braaf de bordjes naar het Roompot vakantiepark Hunzedal. Niet voor een rustpauze tijdens onze intensieve sportparktour, maar omdat sportpark De Drift van SV Borger aan dit vakantiepark grenst. Daar worden we met ietwat verbaasde blikken verwelkomd door een groep joggers, die pal voor de ingang van De Drift een fanatieke warming-up afwerkt. Nadat we eventjes hebben aangezien hoe lenig het twintigtal vijftigplussers wel niet is, is het mooi geweest. We stappen dwars door de groep heen, De Drift op.

SV Borger is opgericht op 1 juni 1946, wat inhoudt dat de SV Borger al ruim 75 jaar bestaat. Door de bekende coronabeperkingen is het jubileum nog niet gevierd, maar het feest staat nu gepland voor komende zomer. Laten we hopen dat de zon dan schijnt, want met al die picknicktafels buiten en wat bier erbij, komt de sfeer er vast al snel in. Het vlaggenschip van de vereniging komt dit seizoen uit in de Vierde Klasse F onder de bezielende leiding van hoofdtrainer en clubman Arne Joling. Best bijzonder, want hij gaat – na eerder als speler al furore gemaakt te hebben – inmiddels al zijn negende seizoen in als eindverantwoordelijke. Dat is niet veel trainers gegeven.

Op het hoofdveld van SV Borger zien we in één oogopslag dat er sprake is van goede zorg en dat er op De Drift geen kunstgras ligt, zorgt sowieso voor een plusje op het beoordelingsformulier. Als we een rondje hebben gelopen, stuiten we eenmaal terug bij de kantine op een groepje vrijwilligers dat het terrein op orde maakt. Een van de mannen praat ons bij over het wel en wee van de club, biedt ons koffie aan én leidt ons nog rond in het clubgebouw. Na een half uur moeten we noodgedwongen afzwaaien, als de volgende vereniging op ons wacht. Een jubileumfeest nodigt hoe dan ook uit om de volgende keer wat langer te blijven hangen. En dan maar hopen dat er na afloop geen joggers voor de ingang staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SVZ

Zoals je een tenniswedstrijd volgt, bewogen onze ogen ook even toen we Zeijen in reden. ‘Ik zie ‘t veld al, daar rechts’, klinkt het. ‘Ja, maar links ook’, wordt er aangevuld. De blikken gaan van links naar rechts en weer vice versa. Warempel, SVZ beschikt over twee voetbalvelden, gescheiden door een rustiek dorpsweggetje. Onze voetbalharten zijn nu al gestolen, en dan moeten we de auto nog uitstappen.
Hoofdveld van vv Oosterparkers met op de achtergrond de iconische klimmuur van Kardinge

v.v. Oosterparkers

Als je tien willekeurige mensen vraagt om een Groningse stadswijk te noemen, eindigt de Oosterparkwijk ongetwijfeld hoog in de lijstjes. De wijk spreekt dan ook nog altijd tot de verbeelding. ‘Ga je mee naar het dorp?’, werd in de jaren 20 vaak nog gezegd; het blauwe dorp welteverstaan. Dat was het kloppende hart van waaruit de Oosterparkwijk destijds ontstond. En gevoetbald werd er ook. Straatvoetbal was er mateloos populair, maar de wijk kende met BRC, Groen-Wit en Oostelijke Boys ook drie voetbalverenigingen. Net na de Tweede Wereldoorlog, fuseerden ze, waarmee de Oosterparkers was geboren.

FC Grootegast

‘Ik gok dat het hermetisch afgesloten is’, klinkt het als we van de parkeerplaats in Doezum lopen richting Sportpark De Leegens. En sinds dat onderkomen vernieuwd is, zit er een hek omheen dat niet bepaald uitnodigt om overheen te klimmen. Maar dat blijkt gelukkig niet nodig. Omdat er blijkbaar ook iemand rondscharrelt in de aangrenzende multifunctionele accommodatie, kunnen we probleemloos doorlopen. En dat was precies de bedoeling, want er staat een bezoek aan Fc Grootegast op het programma.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal