Valther Boys

Ronde omheining bij Valther Boys
Als we heel erg strikt zijn, ben je tegenwoordig bij HVOC te gast als je sportpark Duurshof betreedt. Maar omdat we nou eenmaal wat nostalgisch zijn ingesteld, blijven we gedurende het hele rondje over deze accommodatie in Valthe volhouden dat we bij de Valther Boys op bezoek zijn. Valt ook best wat voor te zeggen, want pas afgelopen zomer voegde de dorpsclub zich bij de Hunso Oring Combinatie (HOC) uit Exloo en Odoorn. Daarmee zijn er dus drie voetbalverenigingen verenigd in HOVC.

Dat Valther Boys niet aan een fusie ontkwam, deed best even pijn in Valthe. De club die in 1948 het levenslicht zag in Café Griemink (waar tegenwoordig restaurant De Gaffel zit) zou dit jaar haar 75-jubileum vieren, maar zover kwam het net niet. Een hard gelag voor leden uit vervlogen tijden, zoals Leffert Nijboer en Bert Tibbe, die dan ook wel even moesten slikken toen Valther Boys officieel opging in HOVC. Toch dragen ook zij de fusieclub een warm hart toe. Valther Boys had geen toekomst als gevolg van het ledental dat daalde en weinig nieuwe aanwas.

Maar gelukkig zijn de herinneringen er nog, al speelde Valther Boys niet al vanaf het prille begin op de Duurshof (vernoemd naar een groot deel van het land waarop het sportpark werd gesitueerd), dat gebeurde pas vanaf 1981. Maar het smalle oprijlaantje richting de kantine waarin menig feestje gevierd is, de hoge bomen aan je linkerhand langs het hoofdveld: het beeld blijft bij iedereen die het groen-witte tenue droeg op het netvlies gekerfd staan. Want Valther Boys mag dan misschien passé zijn, de mooie momenten maken ook de geschiedenis van deze voormalige familieclub waard om nog vaak op terug te blikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WTOC

De clubnaam is een combinatie van de dorpen Westergeest, Triemen en Oudwoude, maar sportcomplex De Wygeast van WTOC is te vinden in laatstgenoemde plaats. En wie daar het terrein van de club op wandelt, ontkomt niet aan de clubkleuren blauw en geel, die zowel bij de entree als clubgebouw De Ynswinger prominent naar voren komen.

V en V ‘68

Wanneer we arriveren in Garijp, worden we begroet door een mooie groene grasmat. Voor ons altijd een fijn welkom, maar ook een signaal dat we de verkeerde ingang van sportpark Greate Buorren te pakken hebben, zo blijkt als we even om de hoek gluren. Kan gebeuren, maar we pakken gewoon door. Via een groot hek lopen we achter de trekker aan die net het onderkomen op rijdt om wat onderhoud te plegen, waarna we in een groene oase belanden. Want zo mag je deze accommodatie toch wel noemen. We groeten de man op de trekker, die daar door z’n eigen lawaai niets van meekrijgt, en kijken eens even goed rond. Omzoomd door bomen ligt Greate Buorren mooi afgescheiden van de buurt.
Tribune vv Geel Wit

VV Geel Wit

Je zult speciaal een vredige zondag hebben uitgezocht om Ameland eens rustig op de fiets te verkennen, word je tussen Nes en Buren ineens opgeschrikt door voetbalkreten die zelfs broedende vogels wreed zouden kunnen verstoren. Het kan zomaar gebeuren tijdens wedstrijddagen van Geel Wit en het zal niet de eerste keer zijn dat er van de fiets wordt afgestapt, om van dichtbij te bekijken wat er op Sportpark Nes-Buren gebeurt. Vooral een aanrader tijdens inhaalwedstrijden op zwoele zomeravonden, aldus een bescheiden tip van de Over de Bal-redactie. Om vervolgens de avond waardig af te sluiten in het centrum van Nes. Wie heeft het niet gedaan?

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal