vv EEC

Verkeer dat over de N34 raast én over een voetbalhart beschikt, kijkt tussen Odoorn en Borger altijd even opzij. Ingeklemd tussen de dorpsrand van Ees en een akker ligt namelijk Sportpark De Dillen. Alhoewel, sportpark is misschien een groot woord. Het onderkomen van de Ees Eesergroen Combinatie (EEC) is niet meer dan een hoofdveld met een trainingsveld, maar het zal door de ligging bij voetbalromantici meteen in de smaak vallen. Knus is het juiste woord, blijkt nadat we een kijkje hebben genomen. En dat rondje is zo gemaakt.

Helaas zijn we er wel net op een verkeerd moment. De entree ligt bezaaid met rijplaten, omdat zwaar vervoer achterop het sportcomplex bezig is om zand te vervoeren. We worden niettemin vrolijk begroet. Zoals we ook eigenlijk altijd vriendelijk worden begroet als we door kleine dorpjes tuffen. Ook in Ees zwaait iedereen vrolijk terug. En daarom voelen we ons bij EEC al welkom voordat we een stap op De Dillen hebben gezet. Een blik op hoe groot de club is, toont ons bovendien een overzichtelijk lijstje: EEC herbergt alleen een 2e elftal op zondag en een team voor 35-plussers op vrijdag. ‘Dan heb je geen kunstgras nodig’, luidt ons oordeel. En hopelijk blijft dat zo.

Het blauwwitte kassahokje – terwijl je hier vermoedelijk altijd gratis wedstrijden kunt kijken – en de blauwwitte kantine spreken tot de verbeelding. Klein, maar gezellig, zoals het een bescheiden dorpsclubje betaamt. En laat gezelligheid nou ook de hoofdreden zijn waarom EEC nog bestaat, zo verklapte oud-voorzitter Roelof IJlenhave al eens. Een blik op de ranglijst van het tweede elftal leert ons zelfs dat het kampioenschap in de reserve vijfde klasse 04 voor EEC 2 nog tot de mogelijkheden behoort, met clashes tegen de hoogvliegers FC Ter Apel 3 en SV Borger ZO 2 als klapstuk. Wie persoonlijk wil ervaren hoe gezellig het op De Dillen kan zijn, moet 12 juni maar in de agenda zetten. We garanderen je alvast: dat kan nooit tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De jeugd heeft de toekomst bij sv DSC 65

DSC’65

Terwijl de zon in volle glorie terrein wint in de Zuid-Drentse bossen, hebben enkele schapen een schaduwrijk plekje uitgezocht om gras te grazen. Klinkt alsof we bij een boerderij zijn aanbeland, maar niets is minder waar. Deze schapen zijn de vaste buren van voetbalvereniging DSC’65, dat weliswaar Dalerveen als thuishaven heeft, maar ook Stieltjeskanaal, Holten en Den Hool vertegenwoordigt. Jarenlang was de zondagclub vaste klant in de vierde klasse, totdat in 2023 degradatie volgde. Deed dat wat af aan het voetbalplezier van de club waarin Dalerveense Boys, Stieltjeskanaalse Boys en de Holslootse Heidetrappers voortleven? Welnee. Een niveautje lager spelen om de titel is immers ook weleens leuk.

Groen Geel

Het moet ergens in de jaren 90 zijn geweest dat Groen Geel haar onderkomen in het Groninger stadspark moest verlaten vanwege de bouw van de Gasunie, en daardoor min of meer noodgedwongen neerstreek op Corpus den Hoorn. De verhuizing kwam de club niet bepaald ten goede en veel leden gaven er de brui aan, waardoor het bestaan van de club ineens aan een zijden draadje bungelde. Dat draadje bleek gelukkig sterk genoeg om de club levensvatbaar te houden: via een heuse actie werden nieuwe leden warm gemaakt om voor Groen Geel te gaan spelen en zo maakte de club door de jaren heen alsnog een mooie groei door.

sc Emmeloord

We gaan terug naar het voorjaar van 1944, als een zandvlakte midden in de Noordoostpolder wordt omgebouwd tot het allereerste sportveld van SC Emmeloord. Aan de Nijverheidsweg worden harken en scheppen gebruikt om het voor een voetbalveld te laten doorgaan. Enkele palen dienen als doel en de netten worden met de hand geknoopt door de schoonvader van een bestuurslid, die visserman was in Blokzijl. De Tweede Wereldoorlog is nog gaande als sportclub het levenslicht ziet. Toen nog wat stilletjes, maar de bevrijding precies een jaar later brengt daar verandering in.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal