vv EEC

Verkeer dat over de N34 raast én over een voetbalhart beschikt, kijkt tussen Odoorn en Borger altijd even opzij. Ingeklemd tussen de dorpsrand van Ees en een akker ligt namelijk Sportpark De Dillen. Alhoewel, sportpark is misschien een groot woord. Het onderkomen van de Ees Eesergroen Combinatie (EEC) is niet meer dan een hoofdveld met een trainingsveld, maar het zal door de ligging bij voetbalromantici meteen in de smaak vallen. Knus is het juiste woord, blijkt nadat we een kijkje hebben genomen. En dat rondje is zo gemaakt.

Helaas zijn we er wel net op een verkeerd moment. De entree ligt bezaaid met rijplaten, omdat zwaar vervoer achterop het sportcomplex bezig is om zand te vervoeren. We worden niettemin vrolijk begroet. Zoals we ook eigenlijk altijd vriendelijk worden begroet als we door kleine dorpjes tuffen. Ook in Ees zwaait iedereen vrolijk terug. En daarom voelen we ons bij EEC al welkom voordat we een stap op De Dillen hebben gezet. Een blik op hoe groot de club is, toont ons bovendien een overzichtelijk lijstje: EEC herbergt alleen een 2e elftal op zondag en een team voor 35-plussers op vrijdag. ‘Dan heb je geen kunstgras nodig’, luidt ons oordeel. En hopelijk blijft dat zo.

Het blauwwitte kassahokje – terwijl je hier vermoedelijk altijd gratis wedstrijden kunt kijken – en de blauwwitte kantine spreken tot de verbeelding. Klein, maar gezellig, zoals het een bescheiden dorpsclubje betaamt. En laat gezelligheid nou ook de hoofdreden zijn waarom EEC nog bestaat, zo verklapte oud-voorzitter Roelof IJlenhave al eens. Een blik op de ranglijst van het tweede elftal leert ons zelfs dat het kampioenschap in de reserve vijfde klasse 04 voor EEC 2 nog tot de mogelijkheden behoort, met clashes tegen de hoogvliegers FC Ter Apel 3 en SV Borger ZO 2 als klapstuk. Wie persoonlijk wil ervaren hoe gezellig het op De Dillen kan zijn, moet 12 juni maar in de agenda zetten. We garanderen je alvast: dat kan nooit tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV De Heracliden

Als in de verte het geluid klinkt van een naderende trein, gaan we er eens even goed voor staan. ‘Een trein en een voetbalveld in één shot, die ontbrak nog op ons verlanglijstje’, klinkt het. We staan op het hoofdveld van SV de Heracliden in Uithuizermeeden als die trein langs dendert, maar heel goed krijgen we ‘m niet in het vizier. Toch klagen we niet. Bij De Heracliden blijken we namelijk met onze neus in de boter te zijn gevallen, want alles lijkt tijdens ons bezoek aan Sportpark Meij te kloppen.

vv Minnertsga

Wij houden wel een beetje van clubs met een authentiek karakter, en dan zitten we goed in Minnertsga is onze overtuiging. Eén van de Over de Bal-leden speelde in een grijs verleden tegen VV Minnertsga en kon zich vooral de shirts van de Minnertsgasters nog goed herinneren: blauw-witte verticale banen met zo her en der wat pompeblêden. En als iets in je herinnering blijft hangen, zijn we benieuwd naar de rest. En dus zetten we op een regenachtige vrijdag koers naar de sportvelden in het dorp.
Tribune vv de Monnik

VV De Monnik

De meeste mensen zullen als ze op de Badweg wandelen of fietsen het vizier gericht hebben op een strandwandeling. Best begrijpelijk, want als je toch op Schiermonnikoog bent, is een strandbezoek onontbeerlijk. Toch kan dat strand échte voetballiefhebbers gestolen worden als tegenover Hotel Cafe Duinzicht het bordje met ‘Stadion De Monnik’ van De Monnik in zicht komt. Dan is het geen volle kracht vooruit meer, maar dan neem je de afslag naar rechts. Op de plek waar de eerste serieuze duinvorming van Lytje Pole begint, ligt na enkele meters het meest noordelijk gelegen amateurvoetbalveld van Nederland. Of stadion, zo u wilt.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal