vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

Goed, genoeg historie. Tijd voor een kijkje in het heden en dat doen we op sportpark Rodenburg. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, want eerder spraken wij voor een interview uitgebreid met de voormalig hoofdtrainer Wander Balkema en de inmiddels overleden looptrainer Jan de Vries. Wat ons direct opvalt: de hoge zendmast en de toch wel aparte bekleding van de dug-outs. Een clubgebouw met uitzicht op het veld scoort bij ons altijd een plusje weten jullie inmiddels en daarvoor ben je bij TLC aan het goede adres. Ook het enigszins verstopte scorebord tussen de bomen, gedragen door twee betonblokken, kan op onze goedkeuring rekenen.

Nadat we ook het mini-statribunetje hebben geïnspecteerd, zetten we weer koers richting onze bolide, want het Westerkwartier heeft meer te bieden. Als je bij TLC hebt gevoetbald en je hebt geen zin in een regenbui op je hoofd, dan is een sprintje naar de parkeerplaats het enige wat rest, want dat is voor amateurvoetbalbegrippen nog wel een aardig loopje. Gelukkig kunnen wij het in alle rust doen. We worden nog even aan het twijfelen gebracht door de fusten Heineken die net de kantine binnen komen rollen, maar de plicht roept. In de auto vinken we tevreden sportpark Rodenburg af. “Toch altijd wel bijzonder, zo’n fusieclub met een verhaal”, concluderen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Gruno

De nettenhouders zijn geknapt, op het hoofdveld maken madeliefjes de dienst uit en gevoetbald wordt er al helemaal niet. De coronacrisis houdt ook Gruno in haar greep. Toch is er wel degelijk beweging als wij het clubgebouw van Gruno naderen. Een vrijwilliger die de kantine open heeft gegooid om wat werkzaamheden te verrichten, staat over een reling geleund een sigaretje te roken. ‘Foto’s schieten? Ga gerust je gang’, zegt hij als we uitleggen wat we komen doen. En dat horen we graag. Als hij vraagt waar we dat allemaal doen en wij vertellen dat we heel district Noord willen afvinken, verslikt hij zich bijna in z’n peuk. ‘Dat krijgen jullie vandaag niet meer af’, zegt-ie grijnzend.

DIO Groningen

Sportpark Kardinge in de stad Groningen biedt onderdak aan vier voetbalverenigingen. De grootste is GVAV Rapiditas en de kleinste is DIVA ’83, maar wij zijn deze keer op Kardinge voor het deel waar Door Inspaning Ontspanning Groningen - beter bekend als DIO - wekelijks een balletje trapt. En het hoofdveld dat zij bespelen valt direct op met de karakteristieke diepe groen-witte doelnetten die losjes vast hangen. Een doelpunt maken is hier door zulke netten heerlijk klassiek. De lange tocht die de bal aflegt voordat het net opbolt, geef toe: dat heeft altijd iets magisch.

v.v. HSC

Robotstofzuigers kenden we al wel, maar robotmaaiers zijn voor ons nieuw. Althans, we hadden ze nog niet eerder in actie gezien. Op Sportpark Henk Bruins van HSC in Sappemeer valt ons die vuurdoop ten deel. Het apparaat doet ons denken aan een kelderklasse-speler in optima forma: het gaat kriskras over het hoofdveld heen, met een tempo waar een schildpad nog om zou moeten lachen. Van mooie rechte maailijnen is in de verste verte geen sprake, maar het neemt aanzienlijk wat werk uit handen. En waar je robotmaaiers ziet, betekent ook dat er natuurgras ligt. En aangezien wij ambassadeurs van een goed onderhouden natuurgrasveld zijn, kunnen we deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal