vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

Goed, genoeg historie. Tijd voor een kijkje in het heden en dat doen we op sportpark Rodenburg. Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, want eerder spraken wij voor een interview uitgebreid met de voormalig hoofdtrainer Wander Balkema en de inmiddels overleden looptrainer Jan de Vries. Wat ons direct opvalt: de hoge zendmast en de toch wel aparte bekleding van de dug-outs. Een clubgebouw met uitzicht op het veld scoort bij ons altijd een plusje weten jullie inmiddels en daarvoor ben je bij TLC aan het goede adres. Ook het enigszins verstopte scorebord tussen de bomen, gedragen door twee betonblokken, kan op onze goedkeuring rekenen.

Nadat we ook het mini-statribunetje hebben geïnspecteerd, zetten we weer koers richting onze bolide, want het Westerkwartier heeft meer te bieden. Als je bij TLC hebt gevoetbald en je hebt geen zin in een regenbui op je hoofd, dan is een sprintje naar de parkeerplaats het enige wat rest, want dat is voor amateurvoetbalbegrippen nog wel een aardig loopje. Gelukkig kunnen wij het in alle rust doen. We worden nog even aan het twijfelen gebracht door de fusten Heineken die net de kantine binnen komen rollen, maar de plicht roept. In de auto vinken we tevreden sportpark Rodenburg af. “Toch altijd wel bijzonder, zo’n fusieclub met een verhaal”, concluderen we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VVK

Warm, sociaal, klein, en ook zeker brutaal. Het zijn kenmerken die je zonder enige twijfel in één adem kunt noemen met VVK: een heuse volksclub binnen de stad Groningen. Officieel staat de afkorting voor Voetbal Vereniging Korreweg, maar gemakshalve wordt ook Vrije Vrienden Klup weleens gebruikt. Beide afkortingen geven geven iets aan. De ene waar VVK de wortels heeft liggen, de andere hoe leden binnen de club met elkaar omgaan. ‘VVK’ers hebben een vechtkarakter en gaan voor elkaar door het vuur’, vertrouwde oud-voorzitter John Klaassen al eens toe.
Tribune SV Urk op sportpark de Meent

sv Urk

Soms is een plattegrond heel fijn. Praktisch ook, dat vooral. Want zodra wij sv Urk op De Vormt betreden, lijkt het wel alsof we op een soort vakantiepark zijn aanbeland. Zo zien wij dat Sportvereniging Urk gebruik maakt van veertien velden. Veer-tien! ‘Hoe gaan we dit in hemelsnaam enigszins snel portretteren en toch alle krenten in de pap te pakken krijgen?’, vragen we ons af. We besluiten ons vooral rond het hoofdveld met de fraaie tribune op te houden, maar een gesloten toegangshek bezorgt ons alweer het nodige angstzweet. Enkele gymmende scholieren bieden uitkomst: ‘Je kunt eromheen lopen, dan kun je het veld op.’

sc Espel

Je kent het vast wel: soms komt er een tegenstander op bezoek waar je het gewoon niet zo op hebt. Waar je stiekem al voetbalruzie mee hebt voordat er nog tegen een bal is getrapt. We zijn erg benieuwd hoe ze daar bij SC Espel mee omgaan. Je vraagt je misschien af waarom, maar de dug-outs van de thuisploeg en die voor de bezoekers op het hoofdveld op sportpark De Bosrand staan zó dicht bij elkaar, dat je tijdens wedstrijden bijna bij elkaar op schoot zit. Laten we maar voorzichtig de conclusie trekken dat Espel met elke tegenstander goed kan opschieten. Het zijn deze details die onze sportparkbezoekjes zo verrijken.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal