Type en klik op enter
Volg ons ook op:
Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Over de Bal

Over de Bal en over ons

Over de Bal neemt jou mee in de magische wereld van het vaderlandse amateurvoetbal: met meer dan een miljoen actieve leden de meest beoefende vorm van breedtesport in Nederland. En dan hebben we het nog niet eens over al die mensen die hun club steunen en achterna reizen op wedstrijddagen. Amateurvoetbal is op maandagochtend bij de koffieautomaat regelmatig hét gespreksonderwerp. En wij vinden dat die verhalen een eigen platform verdienen.

 

Wij zijn Hessel de Jong, Merijn Slagter, Jasper de Vries, Kor Veldman en Erik Kloosterman. Dit vijftal heeft Over de Bal (overdebal.nl) opgestart. Ondanks vijf uiteenlopende achtergronden, is er één gezamenlijke deler: de passie voor amateurvoetbal!

Wat doet Over de Bal

Over de Bal schrijft over de achtergronden in het amateurvoetbal. Denk daarbij aan diepte-interviews, reportages en achtergrondverhalen over alles wat met amateurvoetbal te maken heeft. We houden ons afzijdig van betaald voetbal. Wel nemen we (betaald)voetballers mee in verhalen over hun oude amateurvereniging en nostalgische verhalen over het amateurvoetbal. We focussen ons ook niet op voorbeschouwingen, wedstrijduitslagen of wisselingen van trainers en dergelijke nieuwsfeiten. Dit laten wij graag over aan andere media.

 

Doelgroep

Iedereen met liefde voor het mooiste spelletje van de wereld, van de ambitieuze Topklasse tot de diepste krochten van de reserve Zesde Klasse.

ONS TEAM

 • Jasper de Vries

  Tekstschrijver, journalist. Zijn voetbalkunsten lieten publiek jarenlang ‘ooh’ roepen, van vreugde en ergernis. Man van bananenschot en glas. Was jeugdtrainer, nu jeugdscout.

  Jasper de Vries
  Auteur
 • Erik Kloosterman

  Middenvelder van ONR 2 die in gedachten alle lijnen uitzet en ook nog box-to-box kan spelen, daarnaast actief als hoofdjeugdtrainer van ONR

  Erik Kloosterman
  Marketeer
 • Hessel de Jong

  Passie voor webdesign, fotografie, voetbal en speciaalbiertjes. Op zaterdag te vinden bij z’n cluppie VEV ’67.

  Hessel de Jong
  Webdesigner
 • Kor Veldman

  Genetisch bepaald grafisch vormgever. Eigenaar NN Reclame. Voetballiefhebber. Staat elke zaterdagochtend langs de lijn als jeugdleider van het talentvolle FC Lewenborg JO8-1.

  Kor Veldman
  Grafisch vormgever
 • Merijn Slagter

  Buitenspeler Omlandia 3 die fabelachtige assists afwisselt door met bal en al over de achterlijn te struikelen. Pakt nog regelmatig de keepershandschoen op en …

  Merijn Slagter
  Auteur
Over de Bal - Over de Bal