VV Anjum

Wie op de Sylsterwei richting Anjum rijdt, kan van veraf al zien waar in het dorp elke zaterdag tegen een bal getrapt wordt. En eerlijk is eerlijk: wie de clubkleuren van VV Anjum verdedigt, mag dat tweewekelijks doen onder prachtige omstandigheden. De wind vanaf Nationaal Park Lauwersmeer én de Waddenzee zal ongetwijfeld menig duel al eens hebben beïnvloed, maar dat kan ook niet missen als je sportvelden precies tussen beide wateren ingeklemd liggen.

De redactie van Over de Bal betrad sportcomplex ’t Kolkenfjild met een nieuwsgierige blik en werd geen moment teleurgesteld. Een historisch clubgebouw, markante dug-outs en een veel te krap toegangshekje zorgden bij ons louter voor pluspunten. Een wandeling over het bijveld leverde ons zelfs nog de vondst van een bal op, waardoor we zowaar onze traptechniek nog even bij konden schaven. En als je dan uitkijkt op stellingmolen De Eendracht en de historische Michaëlkerk in Anjum, weet je: deze geweldige skyline wordt niet meer overtroffen. Overigens hebben we die bal ingeleverd bij een vrijwilliger, die aan het eind van de vrijdagochtend al druk bezig was in het materiaalhok. Of hij ons iets kon vertellen over de club? Jazeker. ‘Want of VVA verliest of wint, wij blijven altijd eensgezind. ’t Kan niet gebeuren dat hij gaat treuren die onze kleuren, blauw wit, bemint.’ Waarvan akte.

Want of VVA verliest of wint, wij blijven altijd eensgezind. ’t Kan niet gebeuren dat hij gaat treuren die onze kleuren, blauw wit, bemint.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv EEC

Verkeer dat over de N34 raast én over een voetbalhart beschikt, kijkt tussen Odoorn en Borger altijd even opzij. Ingeklemd tussen de dorpsrand van Ees en een akker ligt namelijk Sportpark De Dillen. Alhoewel, sportpark is misschien een groot woord. Het onderkomen van de Ees Eesergroen Combinatie (EEC) is niet meer dan een hoofdveld met een trainingsveld, maar het zal door de ligging bij voetbalromantici meteen in de smaak vallen. Knus is het juiste woord, blijkt nadat we een kijkje hebben genomen. En dat rondje is zo gemaakt.

De kantine van vv Jistrum met diverse voetbalshirts

VV Jistrum

Bij bescheiden dorpsclubjes rekenen we onszelf vaak op voorhand al rijk. Iedereen kent elkaar, dus is het plaatselijke voetbalveld vaak ook altijd wel toegankelijk voor iedereen die maar een balletje wil trappen. In Jistrum is niets minder waar. De zaterdagvijfdeklasser heeft de hekken overal waar het kan stevig op slot gedaan. Snappen we overigens wel, want het onderkomen van Jistrum oogt nog voordat we er een stap op hebben gezet uiterst knus. ‘En zo’n accommodatie moet je goed bewaken’, luidt ons oordeel.

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal