Pekelder Boys

Hé, verdorie. Onze navigatie hapert. En dus is het rijdend door Nieuwe Pekela goed opletten wanneer de thuishaven van Pekelder Boys in zicht komt. Daarvoor hoeven we niet lang te wachten. Sportpark Rutger Oldeboom blijkt uiteindelijk onmiskenbaar, en ligt ingeklemd tussen de akkers. De accommodatie blijkt vernoemd te zijn naar één van de laatste kluizenaars die Nederland kende. Rutger Oldeboom overleed in 1976 op 92-jarige leeftijd en hoewel hij niet eens een voetballiefhebber was, besloot de club het sportcomplex toch te vernoemen naar de markante grondbezitter op wiens terrein de Boys nu wekelijks een balletje trappen.

En dat gebeurt op een plek die zich goed leent voor een reeks fijne foto’s. Opvallend voor een club die slechts in de Vijfde Klasse uitkomt is de overdekte staantribune aan één van de lange zijden van het hoofdveld. Geen overbodige luxe als er op een winterdag een gure wind over de nabijgelegen akkers jaagt. Ook het clubgebouw mét bovenverdieping wekt onze interesse. Als je zoiets neerzet heb je te maken met een vereniging waar vrijwilligers noeste arbeid verrichten en zorg voor de zaak hebben. En dus komen we graag nog een keer in Nieuwe Pekela, waar we de weg dan ongetwijfeld blind weten te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VVS Oostwold

We komen er regelmatig achter dat sommige amateurvoetbalclubs bij de oprichting een andere clubnaam in gedachten hadden dan de naam die ze nu dragen. Dat was ook het geval in het Oost-Groningse Oostwold, waar het bestuur van het eerste uur Sparta wilde aanmelden bij de KNVB. Maar er bestond al een club die zo heette, en zo ontstond VV Sparta, dat onder de clubnaam VVS Oostwold haar duels afwerkt.

Groninger Boys

Je hebt van die amateurclubs waar je een seizoenkaart van zou moeten kunnen kopen. Gewoon, zodat je trots met zo’n kaart rond kan lopen paraderen, totdat iemand vraagt: ‘Maar waarom dan in vredesnaam?’ En dat je dan een uitleg begint die geen einde lijkt te kennen. Zo lijkt een seizoenkaart van Groninger Boys ons wel wat. Niet alleen omdat doelpuntenmachine Freddy de Grooth zijn goals er daar inlegt als warme broodjes die over de toonbank gaan, maar ook omdat het een vereniging is waar altijd wel wat gebeurt. Zelfs als er niet gevoetbald wordt. Dat blijkt maar weer als we midden in de coronacrisis een kijkje nemen op het roodwitte deel van sportpark West-End in Groningen.

vv Surhuisterveen

Voetbalminnend Surhuisterveen mag dan wel voor het eerst in de historie een ploeg in de eerste klasse hebben met ‘t Fean ‘58, de enige voetbaltribune die het dorp rijk is staat toch echt bij het oranje deel van sportpark ‘t Ketting: VV Surhuisterveen. De hoofdmacht voetbalde jarenlang in de zondag 3e Klasse, tot voorafgaand aan dit seizoen ook werd besloten om op zaterdag te gaan voetballen. Weliswaar in de vijfde klasse, maar wél met een tribune langs het hoofdveld.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal