vv Noordster

Als je onverwachts sportparken bezoekt, loop je nog weleens tegen een dichte deur aan. Dat overkwam ons ook bij het Gemeentelijk Sportpark in Oude Pekela van vv Noordster, dat bij de entreepoort misschien wel één van de mooiste doorkijkjes heeft van de provincie Groningen. Links zie je de betegelde helling, waarvandaan toeschouwers prima zicht hebben op de duels op het hoofdveld, en aan de andere kant van het veld siert een mooie overdekte tribune de lange zijde.

Eigenlijk zouden wij alleen over de romantische entreepoort al een aantal liefdevolle odes kunnen brengen, maar we houden het hierbij. Voordat we bijna rechtsomkeert hadden gemaakt, zagen we ineens een vrijwilliger van de club die na een bezoek aan zijn vereniging in zijn auto naar huis wilde gaan. We klopten op het raampje. keken ‘m lief aan en jawel: hij deed het hek alsnog voor ons open en we mochten nog even snel een rondje over het complex maken. Dat leverde een mooi verhaal op over de derby tegen WVV Winschoten, die twee dagen na ons bezoek gespeeld zou worden en uiteindelijk in 1-2 eindigde, zo lazen we later. Maar dat sportpark van Noordster staat in ons geheugen gegrift. Zonder enige twijfel eerste klasse-waardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoofdveld van vv Oosterparkers met op de achtergrond de iconische klimmuur van Kardinge

v.v. Oosterparkers

Als je tien willekeurige mensen vraagt om een Groningse stadswijk te noemen, eindigt de Oosterparkwijk ongetwijfeld hoog in de lijstjes. De wijk spreekt dan ook nog altijd tot de verbeelding. ‘Ga je mee naar het dorp?’, werd in de jaren 20 vaak nog gezegd; het blauwe dorp welteverstaan. Dat was het kloppende hart van waaruit de Oosterparkwijk destijds ontstond. En gevoetbald werd er ook. Straatvoetbal was er mateloos populair, maar de wijk kende met BRC, Groen-Wit en Oostelijke Boys ook drie voetbalverenigingen. Net na de Tweede Wereldoorlog, fuseerden ze, waarmee de Oosterparkers was geboren.

vv Harkstede

Ook Harkstede laten we niet links liggen. Een vereniging die in de jaren 20 het levenslicht zag als VIOD (Voetballen Is Ons Doel), later HSVV (Harkstede-Scharmer voetbalvereniging) werd, maar officieel werd ingeschreven als VV Harkstede, omdat beide clubnamen al bestonden. En zo staan we ineens op Sportpark Hamstede, net buiten het dorp. Hoewel het terrein nog maar twintig jaar bestaat en dus relatief nieuw is, biedt het genoeg leuke details. Zoals het kassahokje bij de entree, opgetrokken in de clubkleuren én voorzien van clublogo. Als we op het parkeerplaats zijn is het nog even spannend of het toegangshek geopend is. Maar als de deurklink naar beneden valt, stijgt luid gejuich op. Niets zo vervelend als een afgesloten accommodatie.
Sportpark VV Nieuw Buinen

VV Nieuw Buinen

Voetbalvereniging Nieuw Buinen ligt in Drenthe, maar leunt op de provinciegrens met Groningen. De club werd honderd jaar geleden opgericht, wisselde door fusies een aantal keren van naam en dat gold ook voor de locatie van het sportcomplex. Vanaf 1948 wordt de club genoemd zoals-ie nu nog steeds bekend is - VV Nieuw Buinen - en speelt de club haar thuisduels op Sportpark Buunerdrome aan het Zuiderdiep in het dorp.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal