vv Harkstede

Ook Harkstede laten we niet links liggen. Een vereniging die in de jaren 20 het levenslicht zag als VIOD (Voetballen Is Ons Doel), later HSVV (Harkstede-Scharmer voetbalvereniging) werd, maar officieel werd ingeschreven als VV Harkstede, omdat beide clubnamen al bestonden. En zo staan we ineens op Sportpark Hamstede, net buiten het dorp. Hoewel het terrein nog maar twintig jaar bestaat en dus relatief nieuw is, biedt het genoeg leuke details. Zoals het kassahokje bij de entree, opgetrokken in de clubkleuren én voorzien van clublogo. Als we op het parkeerplaats zijn is het nog even spannend of het toegangshek geopend is. Maar als de deurklink naar beneden valt, stijgt luid gejuich op. Niets zo vervelend als een afgesloten accommodatie.

Een duik in de historie van Harkstede biedt feitjes om van te smullen. Zo ging de eerste zege van de Harksteders in het seizoen 1928-1929 op De Vogels gepaard met een boete van een rijksdaalder omdat de wedstrijd te laat begon en werd Harkstede – Adorp in 1935-1936 gestaakt omdat er tumult ontstond nadat Harkstede een geblesseerde speler wilde vervangen, maar de aanvoerder van Adorp bij de toss blijkbaar bedongen had dat zoiets niet mocht. Wat een tijden. Het relatief nieuwe onderkomen biedt anno 2024 een mooie voetbalomgeving voor de ploeg die afwisselend in de vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal haar kunsten vertoont. Met een overdekt terras, grenzend aan het hoofdveld, moet het haast wel goed toeven zijn op zonnige dagen.

Als je het hebt over de groenzwarte equipe uit Harkstede, kan je ook niet om Aaldrik Evenhuis heen. Via het naar hem vernoemde Aaldrik Evenhuisplein struin je richting het hoofdveld. Aaldrik zat 48 jaar in het bestuur van de ijsvereniging in Harkstede en is fervent supporter en vrijwilliger van de plaatselijke voetbalvereniging. En net als Aaldrik, maken wij ook een aantal rondjes rondom het strijdtoneel op sportpark Hamstede. Weliswaar niet net als Aaldrik op een wedstrijddag, en niet om meerdere praatjes te maken langs de lijn, maar wel net zo genietend van Sportpark Hamstede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Groningen

‘Voetbalclub? We zijn eigenlijk meer een vriendenclub. Lid word je niet zomaar, je moet er echt tussen passen.’ Was getekend, Robert Bollegraaf, voorzitter van VVG. Het geeft in één zin aan waar de Groningse voetbalvereniging voor staat. Een goeie portie gezelligheid, maar dan wel het type gezelligheid waar je van moet houden. En laat dat nou in ieder geval het geval zijn bij jongens die wel weten hoe er tegen een bal getrapt moet worden. Want ging VV Groningen voor de eeuwwisseling vrij anoniem als zondagclub door het leven, sinds een vriendengroep de zaterdagtak leven inblies, maakte VVG steeds meer naam.

sc Scheemda

Soms heb je van die sportcomplexen waar je wel eens langsrijdt, maar stiekem nog nooit voet op heilige grond gezet hebt. Twee Over de Bal-leden moeten die conclusie eerlijk trekken als we naar sportpark d’Oosterd kachelen. Zowel vanaf de A7 als de Rijksweg in het dorp heb je geen onaardig zicht op de plaatselijke voetbalvelden, dus besluiten wij eens een kijkje te nemen van dichtbij. Waar we zijn? U had het wellicht al geraden: sc Scheemda.
Sportpark VV Nieuw Buinen

VV Nieuw Buinen

Voetbalvereniging Nieuw Buinen ligt in Drenthe, maar leunt op de provinciegrens met Groningen. De club werd honderd jaar geleden opgericht, wisselde door fusies een aantal keren van naam en dat gold ook voor de locatie van het sportcomplex. Vanaf 1948 wordt de club genoemd zoals-ie nu nog steeds bekend is - VV Nieuw Buinen - en speelt de club haar thuisduels op Sportpark Buunerdrome aan het Zuiderdiep in het dorp.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal