vv Wagenborger Boys

In de Randstad zullen onwetenden denken dat alle Groningse voetbalvelden eruitzien zoals de entree van Wagenborger Boys. Bij de meeste clubs word je verwelkomd door een saaie parkeerplaats of - in gunstige gevallen - een fraaie toegangspoort, maar in Wagenborgen rij je rechtstreeks op een boerderij af. Kan ook eigenlijk niet missen in een van oorsprong agrarisch dorp. In de tuin van de boerderij staat aangegeven dat je op het Burgemeester T.J. Van Kampen Sportpark bent aanbeland en daarna wordt aan je rechterhand al snel het daadwerkelijke onderkomen van Wagenborger Boys zichtbaar. Tot zover ook de romantiek, want het hoofdveld is van kunstgras.

Bij de kantine, waar ook de harde kern van de Wagenborger Boys een plek heeft, worden we verwelkomd door vrijwilliger Klaas, die druk bezig is om de kantine weer spic en span te maken. Trots vertelt hij ons over de traditionele oefenwedstrijden die wijlen SC Veendam altijd in Wagenborgen speelde. Voetbalrelikwieën van de Veenkoloniale trots in de kantine zijn daar stille getuigen van. Hoewel Klaas eigenlijk voor het middageten naar huis moet – “m’n vrouw heeft het eten klaar en die laat ik liever niet wachten” – zit er toch nog een vluchtige rondleiding in. Dat het voormalige hoofdveld van Wagenborger Boys voor veel plaatselijke spelers nog altijd de voorkeur heeft op wedstrijddagen, snapt hij wel: “Voetballen doe je op echt gras.”

Als we afscheid nemen van Klaas, zodat-ie thuis geen ruzie krijgt, bestuderen we het voormalige hoofdveld nog even op eigen houtje. Naast dit veld vinden we het echte voetbalgeluk terug. Doelen overwoekerd door de bosjes in de passage tussen beide velden, doorkijkjes, stenen dug-outs, doelnetten die gespannen zijn aan palen en zelfs paarden als toeschouwers: voor ons hoeft een veld niet als hoofdveld te worden bestempeld om toch als hoofdveld te dienen. Maar als we dan toch voor één ding mogen pleiten, moet de harde kern zich eigenlijk aan de andere kant van de kantine vestigen. Want zoals Klaas al zei: écht voetballen doe je op natuurgras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tribune vv Geel Wit

VV Geel Wit

Je zult speciaal een vredige zondag hebben uitgezocht om Ameland eens rustig op de fiets te verkennen, word je tussen Nes en Buren ineens opgeschrikt door voetbalkreten die zelfs broedende vogels wreed zouden kunnen verstoren. Het kan zomaar gebeuren tijdens wedstrijddagen van Geel Wit en het zal niet de eerste keer zijn dat er van de fiets wordt afgestapt, om van dichtbij te bekijken wat er op Sportpark Nes-Buren gebeurt. Vooral een aanrader tijdens inhaalwedstrijden op zwoele zomeravonden, aldus een bescheiden tip van de Over de Bal-redactie. Om vervolgens de avond waardig af te sluiten in het centrum van Nes. Wie heeft het niet gedaan?

GVAV Rapiditas

Welk sportcomplex in de gemeente Groningen ligt min of meer op een eiland? Stel de vraag aan een gemiddelde amateurvoetballiefhebber en niet veel van hen zullen op de proppen komen met de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging (GVAV) Rapiditas, maar toch is het zo. Wie Sportpark Kardinge vanaf de Bieskemaar wil betreden, moet geluk hebben dat het hek van het enige toegangspad geopend is, anders kun je onverrichter zake rechtsomkeert maken. Tenzij je over flink wat sprongkracht beschikt om de brede sloten eromheen te trotseren.
Sportpark VV SJS

VV SJS

Sportclub Juliana Stadskanaal, kortweg VV  SJS, was in de jaren na de meest recente eeuwwisseling één van de clubs waar de provincie Groningen trots op kon zijn.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal