vv WEO

Windmolens, windmolens en nog eens windmolens. Voor een bezoek aan Woldendorp heb je onderweg het idee dat je door uitgestrekte polders naar het einde van de wereld rijdt. Maar al was dat zo, dan is Woldendorp een prima eindbestemming. En als de zon schijnt, is zo’n ritje best aangenaam zo blijkt. Doel van ons bezoek is voetbalvereniging WEO, dat staat voor Woldendorp en Omstreken. En aan omstreken geen gebrek rondom Woldendorp, zoveel wordt ons al snel duidelijk. Bij aankomst worden we wat raar - ‘wel bin joe dan?’ - aangekeken, maar na een welgemeend ‘moi’ is het alweer prima. Ook hier kost vriendelijk zijn niks extra’s.

Het wordt je op dit sportpark snel duidelijk dat geel en zwart de clubkleuren zijn van de in 1932 opgerichte voetbalvereniging. Als wij door het toegangshek lopen is het gras vers gemaaid, verraadt een achtergebleven biertje dat de derde helft weer een doorslaand succes was, en hoewel alle deuren potdicht zitten, krijgen we ook van buitenaf een prima indruk van de kantine door naar binnen te gluren. Van een beetje opsmuk zijn ze bij WEO niet vies. Voetbaltierlantijntjes – een voetbal als plantenpot, hoe verzin je het – sieren de kantine, waarin duidelijk een kroegsfeer is nagebootst. Houden we van, dus pluspuntjes voor Woldendorp en Omstreken.

Het strijdtoneel van WEO zelf krijgt ook een inspectie en daarbij vallen we als een blok voor de zitplekloze abri’s langs het hoofdveld. De stoeltjes zullen er tijdens wedstrijden wel in worden gezet, want als de technische staf en wisselspelers er wekelijks negentig minuten lang in moeten staan, kun je erop wachten totdat de lijnbus op een zekere zondag het sportpark op dendert. Afijn, Cupido schiet z’n amateurvoetbalpijl hier dwars door ons hart, vooral omdat de houten dug-outs met dito bankje bij het andere veld ook al in de smaak vallen. Als we het sportpark verlaten, worden we op de parkeerplaats bijna overreden door een trekker die met wel heel veel tempo richting de naastgelegen akker koerst. Maar ach, kunnen we mee leven. Alles voor de ultieme plattelandservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Groningen

‘Voetbalclub? We zijn eigenlijk meer een vriendenclub. Lid word je niet zomaar, je moet er echt tussen passen.’ Was getekend, Robert Bollegraaf, voorzitter van VVG. Het geeft in één zin aan waar de Groningse voetbalvereniging voor staat. Een goeie portie gezelligheid, maar dan wel het type gezelligheid waar je van moet houden. En laat dat nou in ieder geval het geval zijn bij jongens die wel weten hoe er tegen een bal getrapt moet worden. Want ging VV Groningen voor de eeuwwisseling vrij anoniem als zondagclub door het leven, sinds een vriendengroep de zaterdagtak leven inblies, maakte VVG steeds meer naam.

S.C. Terschelling

Voetballen op één van de Waddeneilanden is voor iedere voetbalvereniging op het vaste land altijd een klein feestje. Dat begint al in de auto richting Harlingen, en wordt uiteraard voortgezet op de boot. Aangekomen in de haven van West-Terschelling is het nog ruim zes kilometer rijden naar de sportvelden van Midsland, het domein van S.C. Terschelling.
Iconisch deens bushokje ontworpen door Poul Cadovius. Hergebruikt als dug-out bij voetbalclub Winsum

vv Winsum

Bij ons gaan de gedachten tijdens de rit naar Winsum terug naar de jaren van VIBOA en Hunsingo, want Winsum was tot de zomer van 2016 het dorp van de clubs in het geel-blauw en rood-wit. Waar de jeugdafdelingen drie jaar eerder al werden samengevoegd tot SJO Winsum, vond in 2016 de volledige fusie plaats en daarmee was VV Winsum geboren. Vier seizoenen lang werd gevoetbald op beide sportparken van de voorlopers, tot in 2020 het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West in gebruik werd genomen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal