vv WEO

Windmolens, windmolens en nog eens windmolens. Voor een bezoek aan Woldendorp heb je onderweg het idee dat je door uitgestrekte polders naar het einde van de wereld rijdt. Maar al was dat zo, dan is Woldendorp een prima eindbestemming. En als de zon schijnt, is zo’n ritje best aangenaam zo blijkt. Doel van ons bezoek is voetbalvereniging WEO, dat staat voor Woldendorp en Omstreken. En aan omstreken geen gebrek rondom Woldendorp, zoveel wordt ons al snel duidelijk. Bij aankomst worden we wat raar - ‘wel bin joe dan?’ - aangekeken, maar na een welgemeend ‘moi’ is het alweer prima. Ook hier kost vriendelijk zijn niks extra’s.

Het wordt je op dit sportpark snel duidelijk dat geel en zwart de clubkleuren zijn van de in 1932 opgerichte voetbalvereniging. Als wij door het toegangshek lopen is het gras vers gemaaid, verraadt een achtergebleven biertje dat de derde helft weer een doorslaand succes was, en hoewel alle deuren potdicht zitten, krijgen we ook van buitenaf een prima indruk van de kantine door naar binnen te gluren. Van een beetje opsmuk zijn ze bij WEO niet vies. Voetbaltierlantijntjes – een voetbal als plantenpot, hoe verzin je het – sieren de kantine, waarin duidelijk een kroegsfeer is nagebootst. Houden we van, dus pluspuntjes voor Woldendorp en Omstreken.

Het strijdtoneel van WEO zelf krijgt ook een inspectie en daarbij vallen we als een blok voor de zitplekloze abri’s langs het hoofdveld. De stoeltjes zullen er tijdens wedstrijden wel in worden gezet, want als de technische staf en wisselspelers er wekelijks negentig minuten lang in moeten staan, kun je erop wachten totdat de lijnbus op een zekere zondag het sportpark op dendert. Afijn, Cupido schiet z’n amateurvoetbalpijl hier dwars door ons hart, vooral omdat de houten dug-outs met dito bankje bij het andere veld ook al in de smaak vallen. Als we het sportpark verlaten, worden we op de parkeerplaats bijna overreden door een trekker die met wel heel veel tempo richting de naastgelegen akker koerst. Maar ach, kunnen we mee leven. Alles voor de ultieme plattelandservaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

G.S.V.V. The Knickerbockers

Het is voor veel seniorenteams in Noord-Nederland toch altijd wel een dingetje als de competitie-indeling wordt bekendgemaakt: zitten we bij G.S.V.V. The Knickerbockers ingedeeld? Een bezoek aan de Groninger studentenclub, één van de grootste amateurvoetbalverenigingen van Noord-Nederland, staat vaak garant voor een retegezellige derde helft, met aansluitend een bezoekje aan het Groninger nachtleven. Als je dat redt tenminste, want vooral als het verkeerslicht in het Appleknockers Flophouse op groen staat, is het voor veel voetballers al een uitdaging om na 21:00 uur überhaupt nog enigszins recht te kunnen lopen.

VV Sleen

Bij ons rondje Zuidoost-Drenthe ligt ook Sleen op de route. Dat doet ons bij een blik op de kaart afvragen waarom er wel een Noord-Sleen is, maar de zuidelijke variant ontbreekt (of andersom). Maar dat mag de pret niet drukken als de Oldenhoffstraat in zicht komt. Daar zie je helemaal niets van een windrichting en is Sleen gewoon Sleen. Daar houden we van, die duidelijkheid. Waar we ook van houden is het horecapunt langs het hoofdveld, al matcht de Bordeauxrode kleur van het hokje niet helemaal met het Sleen-rood. Maar ach, een kniesoor die daarop let.

vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal