vv Siddeburen

Natuurlijk staat ook Sportpark Ewensborg op ons lijstje, al was het maar vanwege de historie. Ooit stonden er in Siddeburen twee borgen, waarvan het steenhuis van de familie Ewens er eentje was. Zie je weinig meer van, maar met de sportparknaam is een stukje Siddeboerster historie bewaard gebleven. Op wedstrijddagen tellen we dan ook met liefde €2,50 voor een programmaboekje neer, maar op een verlaten vrijdagmiddag kun je gewoon doorlopen. Of nou ja, verlaten, alleen als je de onvermoeibare robotmaaier niet meerekent. Terwijl wij ons rondje doen, levert die de nodige arbeid om de grasmat strak te krijgen voor het voetbalweekend dat nadert.

De vierdeklasser, met de hoofdmacht actief op zondag, heeft een onderkomen dat ons wel bevalt. Om te beginnen de tribune met open zijkanten, waar het op regenachtige dagen goed toeven zal zijn als de wind niet verkeerd staat. Maar de grootste aandachtstrekker is het jaloersmakend mooie omroephuisje aan de rand van het hoofdveld. Dat de speakers aan enigszins verroeste dragers zijn verbonden, maakt het alleen maar mooier. En eenmaal bij het terras aangekomen, zien we de naweeën van een knalfuifje, waar niet iedereen de drank de baas heeft kunnen blijven. Een briefje met het dringende verzoek om niet te kotsen op een toilet dat buiten gebruik is, of zelfs in de douches van de kleedkamers, doet een interessante voorgeschiedenis vermoeden.

Sinds 1935 wordt er gevoetbald in Siddeburen en dat gebeurt met wisselend succes, met voetballen in de derde klasse als grootste succes . Trots zijn ze in Siddeburen ook op aanvaller Thijs Dallinga, die furore maakt in de Ligue 1 bij Toulouse, maar leerde voetballen in Siddeburen. En hoewel Toulouse niet naast de deur ligt, kwam Dallinga eind 2022 toch even langs op het oude nest om een speciaal reclamebord te onthullen. Zouden meer profvoetballers een voorbeeld aan kunnen geven. En ach, we snappen Thijs ook wel: even lekker terugkeren op het oude nest. Tuurlijk, spelen in volle voetbalstadions in Parijs en Marseille zal adembenemend zijn, maar benadert dat ook de charme van Sportpark Ewensborg? Wij weten het antwoord wel, al zijn we niet helemaal objectief.

2 reacties

  1. Toevallig dat u deze tekst en de mooie foto’s vandaag plaatst, want uitgerekend komende zondag wordt (gezien uw tekst, ‘helaas’) én als de wedstrijd tegen PJC door gaat, een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen. Dit omdat de oude echt niet meer voldeed, maar die inderdaad wel heel veel leuke momenten op het hoofdveld heeft ‘meegemaakt’ …. En zoals vele sponsors de club al jaren steunen, zo is ook de nieuwe installatie mede mogelijk gemaakt door 3 sponsoren én de groep ‘Vrienden van VV Siddeburen’.
    NB. Siddeburen is op dit moment nog? wel 4e klasser. Maar mijn welgemeende complimenten, want U hebt hiermee een mooi en eerlijk beeld geschetst van het sportpark en de club.

    Mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MOVV

Langs het mooie Oldambtmeer zetten we koers richting Midwolda, alwaar we een bezoek gaan brengen aan sportpark MOVV, dat niet geheel verrassend wordt bespeeld door MOVV. De voetbalvereniging is niet de enige bespeler van deze accommodatie, want het terrein wordt gedeeld met tennisclub Nieske Meppers. Waarvan akte.

v.v. HSC

Robotstofzuigers kenden we al wel, maar robotmaaiers zijn voor ons nieuw. Althans, we hadden ze nog niet eerder in actie gezien. Op Sportpark Henk Bruins van HSC in Sappemeer valt ons die vuurdoop ten deel. Het apparaat doet ons denken aan een kelderklasse-speler in optima forma: het gaat kriskras over het hoofdveld heen, met een tempo waar een schildpad nog om zou moeten lachen. Van mooie rechte maailijnen is in de verste verte geen sprake, maar het neemt aanzienlijk wat werk uit handen. En waar je robotmaaiers ziet, betekent ook dat er natuurgras ligt. En aangezien wij ambassadeurs van een goed onderhouden natuurgrasveld zijn, kunnen we deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

VV Gorecht & VV Haren

Het is een vraag die elk voetbalweekend wel ergens op een sportpark te horen is: ‘Spelen we op het hoofdveld?’ Toegegeven, dat is dan ook bijna altijd het mooiste podium om op te voetballen. Bijna, want bij sommige voetbalverenigingen is het bijveld soms één van de best bewaarde geheimen. Zo ook op Sportpark De Koepel, waar Gorecht en Haren de dienst uitmaken. Oke, de tunnel richting het speelveld van De Kuip is iets mooier, maar deze tunnel - onder de drukke Dr. E. H. Ebelsweg - die leidt naar de tunnelvelden, is voor amateurvoetbalbegrippen een pareltje. Je moet zelfs nog een stukje door het Scharlakenbos om het speelveld te bereiken. Voor amateurvoetbalromantici iets om te koesteren.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal