vv Siddeburen

Natuurlijk staat ook Sportpark Ewensborg op ons lijstje, al was het maar vanwege de historie. Ooit stonden er in Siddeburen twee borgen, waarvan het steenhuis van de familie Ewens er eentje was. Zie je weinig meer van, maar met de sportparknaam is een stukje Siddeboerster historie bewaard gebleven. Op wedstrijddagen tellen we dan ook met liefde €2,50 voor een programmaboekje neer, maar op een verlaten vrijdagmiddag kun je gewoon doorlopen. Of nou ja, verlaten, alleen als je de onvermoeibare robotmaaier niet meerekent. Terwijl wij ons rondje doen, levert die de nodige arbeid om de grasmat strak te krijgen voor het voetbalweekend dat nadert.

De vierdeklasser, met de hoofdmacht actief op zondag, heeft een onderkomen dat ons wel bevalt. Om te beginnen de tribune met open zijkanten, waar het op regenachtige dagen goed toeven zal zijn als de wind niet verkeerd staat. Maar de grootste aandachtstrekker is het jaloersmakend mooie omroephuisje aan de rand van het hoofdveld. Dat de speakers aan enigszins verroeste dragers zijn verbonden, maakt het alleen maar mooier. En eenmaal bij het terras aangekomen, zien we de naweeën van een knalfuifje, waar niet iedereen de drank de baas heeft kunnen blijven. Een briefje met het dringende verzoek om niet te kotsen op een toilet dat buiten gebruik is, of zelfs in de douches van de kleedkamers, doet een interessante voorgeschiedenis vermoeden.

Sinds 1935 wordt er gevoetbald in Siddeburen en dat gebeurt met wisselend succes, met voetballen in de derde klasse als grootste succes . Trots zijn ze in Siddeburen ook op aanvaller Thijs Dallinga, die furore maakt in de Ligue 1 bij Toulouse, maar leerde voetballen in Siddeburen. En hoewel Toulouse niet naast de deur ligt, kwam Dallinga eind 2022 toch even langs op het oude nest om een speciaal reclamebord te onthullen. Zouden meer profvoetballers een voorbeeld aan kunnen geven. En ach, we snappen Thijs ook wel: even lekker terugkeren op het oude nest. Tuurlijk, spelen in volle voetbalstadions in Parijs en Marseille zal adembenemend zijn, maar benadert dat ook de charme van Sportpark Ewensborg? Wij weten het antwoord wel, al zijn we niet helemaal objectief.

2 reacties

  1. Toevallig dat u deze tekst en de mooie foto’s vandaag plaatst, want uitgerekend komende zondag wordt (gezien uw tekst, ‘helaas’) én als de wedstrijd tegen PJC door gaat, een nieuwe geluidsinstallatie in gebruik genomen. Dit omdat de oude echt niet meer voldeed, maar die inderdaad wel heel veel leuke momenten op het hoofdveld heeft ‘meegemaakt’ …. En zoals vele sponsors de club al jaren steunen, zo is ook de nieuwe installatie mede mogelijk gemaakt door 3 sponsoren én de groep ‘Vrienden van VV Siddeburen’.
    NB. Siddeburen is op dit moment nog? wel 4e klasser. Maar mijn welgemeende complimenten, want U hebt hiermee een mooi en eerlijk beeld geschetst van het sportpark en de club.

    Mvg,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV Yde de Punt

Als we het dorp binnenrijden, passeert een paard met wagen ons in tegenovergestelde richting. Het lijkt een voorbode, want in Yde lijkt de tijd een beetje stil te hebben gestaan. Diezelfde conclusie trekken we weer als we het plaatselijke sportcomplexje van Yde de Punt met een bezoek vereren.

GRC

Zuinig zijn op het historisch erfgoed, je hoeft bij GRC Groningen niet te vertellen hoe je dat moet doen. Een klusje dat GRC-archivaris Ab Gewald wel is toevertrouwd. Mede door zijn inspanningen wordt er in de Groninger Archieven liefst vijftien meter aan documentatie bewaard van 1902 tot 2002. De club uit de stad Groningen voetbalt inmiddels alweer 47 jaar op sportpark Corpus den Hoorn in de stad Groningen, waar druk wordt gewerkt aan creëren van nieuwe historie.

ASVB

Altijd mooi om een sportpark te betreden als je weet dat er net een feestje is geweest. Ons kwam ter ore dat ASVB - Blijham naar de Tweede Klasse was gepromoveerd, een extra goede reden om de navigatie af te stemmen op sportpark Blijham. Na het betreden van de ingang, waaiden ons meteen enkele confettisnippers tegemoet, hét signaal dat ons bezoek aan ASVB meer dan terecht was. Terwijl een schilder de kantine van de vereniging een nieuw likje verf geeft, maken wij een rondje om het clubgebouw, met de geluidskamer - of zeg gerust toren - als eyecatcher.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal