VV Sleen

Bij ons rondje Zuidoost-Drenthe ligt ook Sleen op de route. Dat doet ons bij een blik op de kaart afvragen waarom er wel een Noord-Sleen is, maar de zuidelijke variant ontbreekt (of andersom). Maar dat mag de pret niet drukken als de Oldenhoffstraat in zicht komt. Daar zie je helemaal niets van een windrichting en is Sleen gewoon Sleen. Daar houden we van, die duidelijkheid. Waar we ook van houden is het horecapunt langs het hoofdveld, al matcht de Bordeauxrode kleur van het hokje niet helemaal met het Sleen-rood. Maar ach, een kniesoor die daarop let.

Bij wat research komen we erachter dat in 2020 de vraag naar kunstgras is omgezet in een duurzame lavalaag waarop de graszode zich makkelijker kan vestigen. ‘Lekker belangrijk’, denk je nu misschien, maar onze trouwe volgers weten dat accommodaties waar alleen gevoetbald wordt op natuurgras altijd hoog in aanzien staan. Ook als het veld, zoals in Sleen, niet bepaald een biljartlaken is. Nee, Sleen is weer mooi in andere opzichten. Zoals dat fietspad tussen de velden door. Op een zonnige zondag even een rondje maken met de kinderen, en dan toch blijven turen langs het hoofdveld als de Slener hoofdmacht in actie komt. Ja, we voelen deze.

Het vlaggenschip van Sleen keerde in het seizoen 2022-2023 na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de Derde Klasse. Een promotie waar het sportcomplex in ieder geval ook klaar voor was, zo ondervinden wij. De clubvlag wappert fier in de wind en authentieke dug-outs – die twee-voor-een-tientje plastic exemplaren zijn we liever kwijt dan rijk – met een bankje ernaast voor de staf. De houten bankjes voor toeschouwers aan de overkant, zowel in de zon als hoger op het talud in de schaduw, zijn ook een prima toevoeging. En over dat fietspad: mocht je als voetballiefhebber al fietsend nou per se een glimp willen opvangen van wat zich op de bijvelden afspeelt, stap dan even voor je eigen veiligheid af en geniet van de doorkijkjes. Dat beviel ons namelijk ook uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.

vv Nieuweschans

Clubs uit de grensstreek kenmerken zich omdat het er vaak net even anders aan toe gaat dan elders. En daar smullen wij natuurlijk van. Neem bijvoorbeeld voetbalvereniging Nieuweschans, voor zover wij weten de enige vereniging die ook een camping exploiteert. En het wordt mooier, want de beheerder van de camping is ook de hoofdtrainer van de zondagploeg en luistert naar de naam Dick Wiebrants (66). En het wordt nóg mooier, want hij was ook speler van de laatste twee seizoenen dat het eerste elftal van Nieuweschans kampioen werd: in 2014-2015 en 1976-1977. Zo, weet u dat ook weer.
Tribune vv Geel Wit

VV Geel Wit

Je zult speciaal een vredige zondag hebben uitgezocht om Ameland eens rustig op de fiets te verkennen, word je tussen Nes en Buren ineens opgeschrikt door voetbalkreten die zelfs broedende vogels wreed zouden kunnen verstoren. Het kan zomaar gebeuren tijdens wedstrijddagen van Geel Wit en het zal niet de eerste keer zijn dat er van de fiets wordt afgestapt, om van dichtbij te bekijken wat er op Sportpark Nes-Buren gebeurt. Vooral een aanrader tijdens inhaalwedstrijden op zwoele zomeravonden, aldus een bescheiden tip van de Over de Bal-redactie. Om vervolgens de avond waardig af te sluiten in het centrum van Nes. Wie heeft het niet gedaan?

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal