VV Sleen

Bij ons rondje Zuidoost-Drenthe ligt ook Sleen op de route. Dat doet ons bij een blik op de kaart afvragen waarom er wel een Noord-Sleen is, maar de zuidelijke variant ontbreekt (of andersom). Maar dat mag de pret niet drukken als de Oldenhoffstraat in zicht komt. Daar zie je helemaal niets van een windrichting en is Sleen gewoon Sleen. Daar houden we van, die duidelijkheid. Waar we ook van houden is het horecapunt langs het hoofdveld, al matcht de Bordeauxrode kleur van het hokje niet helemaal met het Sleen-rood. Maar ach, een kniesoor die daarop let.

Bij wat research komen we erachter dat in 2020 de vraag naar kunstgras is omgezet in een duurzame lavalaag waarop de graszode zich makkelijker kan vestigen. ‘Lekker belangrijk’, denk je nu misschien, maar onze trouwe volgers weten dat accommodaties waar alleen gevoetbald wordt op natuurgras altijd hoog in aanzien staan. Ook als het veld, zoals in Sleen, niet bepaald een biljartlaken is. Nee, Sleen is weer mooi in andere opzichten. Zoals dat fietspad tussen de velden door. Op een zonnige zondag even een rondje maken met de kinderen, en dan toch blijven turen langs het hoofdveld als de Slener hoofdmacht in actie komt. Ja, we voelen deze.

Het vlaggenschip van Sleen keerde in het seizoen 2022-2023 na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de Derde Klasse. Een promotie waar het sportcomplex in ieder geval ook klaar voor was, zo ondervinden wij. De clubvlag wappert fier in de wind en authentieke dug-outs – die twee-voor-een-tientje plastic exemplaren zijn we liever kwijt dan rijk – met een bankje ernaast voor de staf. De houten bankjes voor toeschouwers aan de overkant, zowel in de zon als hoger op het talud in de schaduw, zijn ook een prima toevoeging. En over dat fietspad: mocht je als voetballiefhebber al fietsend nou per se een glimp willen opvangen van wat zich op de bijvelden afspeelt, stap dan even voor je eigen veiligheid af en geniet van de doorkijkjes. Dat beviel ons namelijk ook uitstekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV Borger

Over de Hunebed Highway zetten we koers naar Borger: het grootste dorp van de gemeente Borger-Odoorn. We volgen braaf de bordjes naar het Roompot vakantiepark Hunzedal. Niet voor een rustpauze tijdens onze intensieve sportparktour, maar omdat sportpark De Drift van SV Borger aan dit vakantiepark grenst. Daar worden we met ietwat verbaasde blikken verwelkomd door een groep joggers, die pal voor de ingang van De Drift een fanatieke warming-up afwerkt. Nadat we eventjes hebben aangezien hoe lenig het twintigtal vijftigplussers wel niet is, is het mooi geweest. We stappen dwars door de groep heen, De Drift op.

vv Zuidlaarderveen

‘Het is echt triest. De laatste wedstrijd van het seizoen moesten we zelfs met negen man spelen omdat twee spelers zich ziek hadden gemeld. Later bleek dat die jongens de hele nacht hadden zitten gamen’. Was getekend, een bestuurslid van VV Zuidlaarderveen in mei vorig jaar bij RTV Drenthe. Zijn uitspraak was onderdeel van een noodoproep om het seizoen erop een eerste elftal op de been te krijgen. Die mislukte. Dit seizoen heeft de vereniging slechts één team in de gelederen. Elke zondagochtend speelt Zuidlaarderveen 2 in de laagste reserveklasse van het zondagvoetbal. En met een vierde plek doen ze het niet eens onaardig.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal