vv Kiel-Windeweer

‘En wat nou als er een tegenligger aan komt rijden?’ Onze chauffeur is er niet gerust op als we met een slakkengangetje op de Pieter Venemakade rijden in Kiel-Windeweer. Dat gebeurt strak ingeklemd tussen een gracht rechts van ons en prachtige, oude woningen links van ons. Ruimte voor tegemoetkomend verkeer is er niet, maar gelukkig arriveren we voordat dit dilemma optreedt bij een handvol parkeerplekken voor dorpshuis ‘t Woldhuus. Dat doet tevens dienst als kantine voor VV Kiel-Windeweer. Alhoewel, doet? Deed, kunnen we beter zeggen. De club is in verval en dat is in één oogopslag zichtbaar.
Door een conflict met de gemeente en stichting dorpshuis ‘t Woldhuus over het kantinegebruik, is de kleine voetbalvereniging min of meer ter ziele gegaan. Er werden geen elftallen voor de competitie ingeschreven, waardoor Kiel-Windeweer inmiddels geen bloeiende, maar een slapende voetbalvereniging heeft. ‘Het onkruid heeft beide doelen al bijna overmeesterd, en in dit tempo moeten ook de dug-outs er snel aan geloven’, concluderen we. Wij houden van imperfectie, maar als een voetbalvereniging op sterven na dood is, gaat ook ons dat aan het hart.
‘Weten jullie dat ik hier ooit nog gevoetbald heb? Het was kletsnat en na een sliding gleed ik onder de boarding door en lag ik bijna op straat’, zegt één van ons. De ligging maakt dit bescheiden onderkomen inderdaad pittoresk, en dat beide velden nog steeds gemaaid worden, koestert bij ons de hoop dat voetbalminnend Kiel-Windeweer toch ooit weer een dorpsclub krijgt om trots op te zijn. Sommige reclameborden doen haast vermoeden dat sommige uitingen hier sinds vorige eeuw al onveranderd zijn gebleven. En of Kiel-Windeweer er nou beter van wordt of niet: bij ons scoren ze louter plusjes op het beoordelingsformulier. Lezen jullie mee, gemeente Midden-Groningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FC Ter Apel ’96

Het is alweer 24 jaar geleden, toen Sportclub Ter Apel (STA) en 't Klooster de handen ineensloegen. Een fusie die in de beginjaren even wat gewenning nodig had, maar gedurende de jaren vorderde steeds beter uitpakte. Met Sportpark 't Heem heeft fusieclub FC Ter Apel ’96 een prachtig visitekaartje, waarbij je ongetwijfeld wordt geïmponeerd door de grootte van het sportpark als je er voor de eerste keer bent. Een prachtige inspiratiebron voor een reeks sfeervolle foto's.

vv Marrum

Weleens katten en roeken tegelijkertijd op een voetbalveld gezien? Die kans is niet bijster groot, tenzij je een kijkje neemt op sportpark Achterdijk in het Friese Marrum. Daar staan ze wekelijks binnen de krijtlijnen als de teams van VV Marrum in actie komen. Figuurlijk gezien dan, want Marrumers schijnen katten te worden genoemd, terwijl Westernijkerkers roeken worden genoemd. In het logo van de club zijn beide dieren samen verenigd. Een historisch feitje dat we jullie niet wilden onthouden.

vv Tzum

‘Waar gaat de reis heen?’, klinkt het in onze bolide. ‘It Lyntsjepark’, is het antwoord dat volgt. Een naam waar niet meteen een aha-erlebnis bij volgt, maar toch zit er wel degelijk een prachtverhaal aan het onderkomen van voetbalvereniging Tzum, waar de reis naartoe gaat. Het is namelijk het dorp waarin de lijntjesnijders wonen, waar de naam van het sportparkje dan weer van afgeleid is. Omdat het gros van de lezers dit verhaal vermoedelijk niets zegt, zijn wij niet te beroerd om die bijnaam hier nog even uit de doeken te doen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal