vv Kiel-Windeweer

‘En wat nou als er een tegenligger aan komt rijden?’ Onze chauffeur is er niet gerust op als we met een slakkengangetje op de Pieter Venemakade rijden in Kiel-Windeweer. Dat gebeurt strak ingeklemd tussen een gracht rechts van ons en prachtige, oude woningen links van ons. Ruimte voor tegemoetkomend verkeer is er niet, maar gelukkig arriveren we voordat dit dilemma optreedt bij een handvol parkeerplekken voor dorpshuis ‘t Woldhuus. Dat doet tevens dienst als kantine voor VV Kiel-Windeweer. Alhoewel, doet? Deed, kunnen we beter zeggen. De club is in verval en dat is in één oogopslag zichtbaar.
Door een conflict met de gemeente en stichting dorpshuis ‘t Woldhuus over het kantinegebruik, is de kleine voetbalvereniging min of meer ter ziele gegaan. Er werden geen elftallen voor de competitie ingeschreven, waardoor Kiel-Windeweer inmiddels geen bloeiende, maar een slapende voetbalvereniging heeft. ‘Het onkruid heeft beide doelen al bijna overmeesterd, en in dit tempo moeten ook de dug-outs er snel aan geloven’, concluderen we. Wij houden van imperfectie, maar als een voetbalvereniging op sterven na dood is, gaat ook ons dat aan het hart.
‘Weten jullie dat ik hier ooit nog gevoetbald heb? Het was kletsnat en na een sliding gleed ik onder de boarding door en lag ik bijna op straat’, zegt één van ons. De ligging maakt dit bescheiden onderkomen inderdaad pittoresk, en dat beide velden nog steeds gemaaid worden, koestert bij ons de hoop dat voetbalminnend Kiel-Windeweer toch ooit weer een dorpsclub krijgt om trots op te zijn. Sommige reclameborden doen haast vermoeden dat sommige uitingen hier sinds vorige eeuw al onveranderd zijn gebleven. En of Kiel-Windeweer er nou beter van wordt of niet: bij ons scoren ze louter plusjes op het beoordelingsformulier. Lezen jullie mee, gemeente Midden-Groningen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV Oosterend

Soms hebben we weleens van die dagen dat we ons een klein beetje schuldig voelen. Dat we ergens net op het verkeerde moment zijn als we een sportpark op de gevoelige plaat willen leggen. Als we sportpark Sieme Keyzer betreden - de toegangspoort doet ons amateurvoetbalhart in ieder geval meteen sneller kloppen - en zien hoe de velden van SV Oosterend erbij liggen, doemen er wat vraagtekens op. Het lijkt wel op de grasmat die eind jaren 90 in de Johan Cruijff Arena lag, is de conclusie. Maar zoals gezegd: je kunt ergens net op het verkeerde moment zijn. Het blijkt dat de drainage op het sportpark van ‘Strend’ wordt vervangen.

WTOC

De clubnaam is een combinatie van de dorpen Westergeest, Triemen en Oudwoude, maar sportcomplex De Wygeast van WTOC is te vinden in laatstgenoemde plaats. En wie daar het terrein van de club op wandelt, ontkomt niet aan de clubkleuren blauw en geel, die zowel bij de entree als clubgebouw De Ynswinger prominent naar voren komen.

ASVB

Altijd mooi om een sportpark te betreden als je weet dat er net een feestje is geweest. Ons kwam ter ore dat ASVB - Blijham naar de Tweede Klasse was gepromoveerd, een extra goede reden om de navigatie af te stemmen op sportpark Blijham. Na het betreden van de ingang, waaiden ons meteen enkele confettisnippers tegemoet, hét signaal dat ons bezoek aan ASVB meer dan terecht was. Terwijl een schilder de kantine van de vereniging een nieuw likje verf geeft, maken wij een rondje om het clubgebouw, met de geluidskamer - of zeg gerust toren - als eyecatcher.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal