SC Stadskanaal

De oudste voetbalvereniging van Stadskanaal luistert naar de naam SC Stadskanaal en werd opgericht in 1920. Sportpark Het Pagedal klinkt ons al net zo fijn in de oren als de entree in de praktijk is. De naam is gelijk aan een naburig recreatiegebied en dat doet ons vermoeden dat het - zeker als de zon schijnt - goed toeven is bij SC Stadskanaal.

De tribune en het mooie clubgebouw bevestigen dat, en dat terwijl ons bezoek aan de accommodatie midden in de winter plaatsvindt. Bij het beoordelen van Het Pagedal laten we ons niet in de weg zitten door het hoofdveld, dat van kunstgras is. Deze accommodatie verdient een hoofdveld van natuurgras, is onze bescheiden mening. Zo zijn vooral de tribune en het onmiskenbare geluidshokje onmiskenbare verschijningen langs het hoofdveld. Als smaakpolitieagent Rob Geus ook keurmerken zou uitdelen voor de schoonheid van sportparken, werd hij zonder enige twijfel vrolijk op Het Pagedal.

Vrolijk worden ze bij SC Stadskanaal niet van het coronavirus, dat een streep zette door de viering van het 100-jarig bestaan van de club. Maar laten we het glas halfvol houden: dan is er in 2021 met een beetje geluk ook iets moois om naar uit te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal