SC Stadskanaal

De oudste voetbalvereniging van Stadskanaal luistert naar de naam SC Stadskanaal en werd opgericht in 1920. Sportpark Het Pagedal klinkt ons al net zo fijn in de oren als de entree in de praktijk is. De naam is gelijk aan een naburig recreatiegebied en dat doet ons vermoeden dat het - zeker als de zon schijnt - goed toeven is bij SC Stadskanaal.

De tribune en het mooie clubgebouw bevestigen dat, en dat terwijl ons bezoek aan de accommodatie midden in de winter plaatsvindt. Bij het beoordelen van Het Pagedal laten we ons niet in de weg zitten door het hoofdveld, dat van kunstgras is. Deze accommodatie verdient een hoofdveld van natuurgras, is onze bescheiden mening. Zo zijn vooral de tribune en het onmiskenbare geluidshokje onmiskenbare verschijningen langs het hoofdveld. Als smaakpolitieagent Rob Geus ook keurmerken zou uitdelen voor de schoonheid van sportparken, werd hij zonder enige twijfel vrolijk op Het Pagedal.

Vrolijk worden ze bij SC Stadskanaal niet van het coronavirus, dat een streep zette door de viering van het 100-jarig bestaan van de club. Maar laten we het glas halfvol houden: dan is er in 2021 met een beetje geluk ook iets moois om naar uit te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vv Zuidhorn

Je herkent de situaties vast wel van filmpremières of bij grote hotels: een grote auto komt eraan rijden, zet gasten pontificaal voor de ingang af, waarna de auto weer verder rijdt. In Zuidhorn kan precies hetzelfde, alleen hebben we het hier niet over een hotel, maar over de plaatselijke voetbalvereniging Zuidhorn. Een chique entree is dus mogelijk bij één van de grootste clubs van het Westerkwartier, die bovendien een prachtig bosrijk onderkomen heeft: het Johan Smitpark.

VV ONR (Oranje Nassau Roden)

Noord-Drenthe herbergt nogal wat sportparken die in een bosrijke omgeving liggen en Oranje Nassau Roden, kortweg vv ONR, mag zich ook tot dit rijtje clubs rekenen.

Veendam 1894

De lichtmasten lachen ons van een afstandje al toe. En eenmaal dichterbij wordt het gevoel alleen maar sterker. Want wie de Langeleegte bezoekt, dwaalt automatisch af. Naar tijden van weleer, zoals de promoties van SC Veendam naar de Eredivisie in 1986 en 1988. Of hoe spelers van de tegenstander steevast met tegenzin he-le-maal naar Oost-Groningen moesten rijden. Het chagrijn was er soms al voordat er tegen een bal getrapt was. En juist dan klapte de thuisploeg er vol op.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2022 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2022 | Over de Bal