VV Dalen

Pieken vanuit Dalen, het is meer dan mogelijk. Dit hebben roemruchte mannen als Evert Bleuming, Johan Wigger en Gerald Sibon wel bewezen. Beide oud-profs zijn hun voetbalcarrières gestart op sportpark ’t Grootveld, waar VV Dalen in de sierlijke witte shirts met rode broeken en rode sokken de plaatselijke eer verdedigde. Dat sportpark ’t Grootveld qua naam geen grootspraak is, ondervinden we persoonlijk wanneer we het onderkomen met een bezoek vereren. Zin in een wandeling in de natuur terwijl je ook nog eens voetbal kunt kijken? Dan moet je in Dalen zijn. Leuke bijkomstigheid is dat je na nog geen halve dag zonder enige moeite 10.000 stappen hebt afgetikt. Kilo’s verliezen was nog nooit zo makkelijk.

VV Dalen ziet het levenslicht in 1930, waarna tot 2002 afwisselend in de Derde en Vierde Klasse zondag wordt gevoetbald, met in het seizoen 1971-1972 één uitschieter naar de Tweede Klasse. In 1953 wordt het huidige sportpark betrokken en wordt met weemoed afscheid genomen van het veld achter de Muinck Keizer. Vanaf 2002 gaat het qua resultaten meer crescendo in het middeleeuwse Esdorp en wordt tot het seizoen 2016-2017 afwisselend in de Tweede en Eerste Klasse geacteerd, met wisselend succes. Dit seizoen speelt de zondaghoofdmacht, tegenwoordig onder leiding van FC Groningen-anekdotekanon Martin Drent, in de Tweede Klasse.

Wij betreden ’t Grootveld via het Vrienden van VV Dalen-veld, dat prachtig rood omheind is. Een typische plek waar je als geboren Dalenaar je goals wil maken. We lopen door en via de hoofdingang valt ons oog op het hoofdveld direct op het omroepershuisje, een soort troon in een ridderzaal. Als je dan de hoogtepunten wel gehad denkt te hebben, heb je het park erachter nog niet gehad. We vinden er zowaar nog een bal tussen een paar verdwaalde boomstammen. We kunnen het niet laten en moeten even op doel schieten, waarbij het zelf-halen-principe alweer snel van kracht is. Wil je in Dalen tot rust komen? Vergeet dan die ellendige Huttenheugte. Sportpark ‘t Grootveld heeft het allemaal, zelfs als er niet gevoetbald wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal