VIOS Oosterhesselen

We kennen natuurlijk allemaal de gehaktbal als ultieme snack voor de derde helft. Of anders wel een patatje met. Maar bij VIOS Oosterhesselen pakken ze dat heel anders aan. Want we mogen dan in Drenthe zijn, ook daar komen we geregeld een tropische verrassing tegen. Als we vanaf de Burgemeester de Kockstraat een parkeerplaats op draaien, prijkt het VIOS-logo levensgroot op het clubgebouw, terwijl daaronder de naam in rode letters niet te missen is. Alsof dat nog niet genoeg duidelijkheid geeft, is er altijd nog het in de rood-zwarte clubkleuren gestoken toegangshek, met uitgesneden naam. Een uitstekende entree van de club die in 1926 medeoprichter was van de Drentse Voetbalbond.

De entree van VIOS kan wel op onze goedkeuring rekenen, want de combinatie van het hek met een toepasselijk kassahokje dat zo uit de Efteling kon komen, doet ons goed. En in dat kassahokje vinden we ook de menukaart van ‘de lekkerste Thaise keuken van Drenthe’, als we puur op de reclame afgaan. “Daar kunnen we wel wat mee”, roept één van ons, wiens naam trouwens verdacht veel overeenkomsten heeft met het tweede deel van de clubnaam. Het “Vooruitgang Is Ons Streven” heeft vele betekenissen, zo ook op het gebied van amateurvoetbalvoedsel. ‘Varkenshaassaté is ontzettend smaakvol’ had ook zomaar gekund.

Dat VIOS behoort tot de oudste clubs van Drenthe, dat is bewust of onbewust mooi verwerkt in het complex. Waar we steeds meer vernieuwing zien bij de sportparken die we bezoeken, zien we hier nog klassieke stenen dug-outs met patrijspoorten, een verroeste omheining en een bijna vergane aanhanger. En dan maken vernieuwingen en hippe toevoegingen ineens een heel mooi contrast, zoals de aan de kantine gebouwde overkapping en de actieve robotgrasmaaier. Ja, ja: het ‘Vooruitgang Is Ons Streven’ komt overal in deze club voor. Daar doet de Thaise savanne van het bijveld niets aan af. Want vooruitgang steunen wij, als het klassieke maar niet verloren gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal