VIOS Oosterhesselen

We kennen natuurlijk allemaal de gehaktbal als ultieme snack voor de derde helft. Of anders wel een patatje met. Maar bij VIOS Oosterhesselen pakken ze dat heel anders aan. Want we mogen dan in Drenthe zijn, ook daar komen we geregeld een tropische verrassing tegen. Als we vanaf de Burgemeester de Kockstraat een parkeerplaats op draaien, prijkt het VIOS-logo levensgroot op het clubgebouw, terwijl daaronder de naam in rode letters niet te missen is. Alsof dat nog niet genoeg duidelijkheid geeft, is er altijd nog het in de rood-zwarte clubkleuren gestoken toegangshek, met uitgesneden naam. Een uitstekende entree van de club die in 1926 medeoprichter was van de Drentse Voetbalbond.

De entree van VIOS kan wel op onze goedkeuring rekenen, want de combinatie van het hek met een toepasselijk kassahokje dat zo uit de Efteling kon komen, doet ons goed. En in dat kassahokje vinden we ook de menukaart van ‘de lekkerste Thaise keuken van Drenthe’, als we puur op de reclame afgaan. “Daar kunnen we wel wat mee”, roept één van ons, wiens naam trouwens verdacht veel overeenkomsten heeft met het tweede deel van de clubnaam. Het “Vooruitgang Is Ons Streven” heeft vele betekenissen, zo ook op het gebied van amateurvoetbalvoedsel. ‘Varkenshaassaté is ontzettend smaakvol’ had ook zomaar gekund.

Dat VIOS behoort tot de oudste clubs van Drenthe, dat is bewust of onbewust mooi verwerkt in het complex. Waar we steeds meer vernieuwing zien bij de sportparken die we bezoeken, zien we hier nog klassieke stenen dug-outs met patrijspoorten, een verroeste omheining en een bijna vergane aanhanger. En dan maken vernieuwingen en hippe toevoegingen ineens een heel mooi contrast, zoals de aan de kantine gebouwde overkapping en de actieve robotgrasmaaier. Ja, ja: het ‘Vooruitgang Is Ons Streven’ komt overal in deze club voor. Daar doet de Thaise savanne van het bijveld niets aan af. Want vooruitgang steunen wij, als het klassieke maar niet verloren gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VV Glimmen

Het heeft toch altijd wel iets extra’s als een voetbalvereniging een smal oprijlaantje heeft dat de toegang vormt tot een sportcomplex. Voor groundhoppers die ergens voor de eerste keer op bezoek komen een soort stairway to heaven, om er maar eens een succesvolle Top 2000-plaat bij te halen. Afijn, we dwalen af. En dat is nergens voor nodig als je op bezoek gaat bij Voetbalvereniging Glimmen. Als wij hun oprijlaan naar Sportpark De Groenenberg betreden, fietsen net drie vrijwilligers weg. Ze groeten ons vriendelijk al blijft die vragende ‘wie zijn jullie en wat doen jullie hier’-blik onmiskenbaar.

vv Gieten

Quizvraagje: welke Drentse amateurvoetbalclub voetbalt op een terrein dat voorheen werd gebruikt voor moestuintjes? Wie houdt van de belangrijkste bijzaak ter wereld én het Drentse dialect een warm hart toedraagt, komt dan snel uit bij VV Gieten, dat sinds 1955 sportpark De Goorns als thuishaven heeft. En omdat Goorns in het Drents ‘tuingronden’ betekent, heb je direct een antwoord op de quizvraag. ‘Maar Gieten bestaat toch al langer dan 1955?’, denk je nu misschien. Terechte opmerking. Sinds 1925 al, zelfs. En ook daarvoor werd er al volop in het esdorp gevoetbald. Maar nog niet op De Goorns.

ASVB

Altijd mooi om een sportpark te betreden als je weet dat er net een feestje is geweest. Ons kwam ter ore dat ASVB - Blijham naar de Tweede Klasse was gepromoveerd, een extra goede reden om de navigatie af te stemmen op sportpark Blijham. Na het betreden van de ingang, waaiden ons meteen enkele confettisnippers tegemoet, hét signaal dat ons bezoek aan ASVB meer dan terecht was. Terwijl een schilder de kantine van de vereniging een nieuw likje verf geeft, maken wij een rondje om het clubgebouw, met de geluidskamer - of zeg gerust toren - als eyecatcher.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal