VV Sweel

Smalle straatjes, een groene omgeving, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Als we dan ook nog met een slakkengangetje onder een poort doorrijden waarop de letters ‘t Alterbarg prijken, weten we al dat we een sportpark treffen waar zorg aan is besteed. Nee, groot vervoer moet er niet langs, want dan gaat die poort naar z’n grootje. Maar zwaar vervoer heeft ook helemaal niks te zoeken op het Alterbargpad. Of het moet een uit de kluiten gewassen platte kar zijn waarop kampioensteams van VV Sweel een ereronde door Zweeloo mogen maken.

En we kunnen het alvast verklappen: een bezoek aan Sweel is de moeite waard, zelfs als er niet gevoetbald wordt, zo ondervinden wij. Fietsers die hun stalen ros in een speciale hoek kunnen neerzetten, betreden het onderkomen van de zondagderdeklasser via een prachtig tunneltje en ook de rest van deze accommodatie klopt. Sterker nog, we noteren zoveel fictieve plusjes dat we geen plusjes meer kunnen zien. Een terras met uitstekend veldzicht, een apart omroephuisje, betonnen paaltjes om het veld, doelnetten in de clubkleuren; zelfs het clublogo van Sweel is terug te vinden op vogelhuisjes die in de bomen hangen.

De teneur van een sportpark dat uitermate goed in de smaak valt, is dat je er altijd te lang blijft hangen. En bij ons is dat niet anders. We maken nog even een babbeltje met de terreinmeester die ineens uit het niets opduikt en hij laat prompt weten ook grasmeester te zijn bij de naburige golfvereniging in Aalden. Geen wonder dat de boel er zo goed bijligt. Nadat we zijn bijgepraat over het wel en wee van Sweel, wordt het toch echt tijd om weer een sportpark verder te kijken, al kan dat na een bezoek aan ‘t Alterbarg bijna alleen maar tegenvallen. Als we het sportpark lopend verlaten, valt ons oog op een bal in de greppel. De verleiding is groot, maar een nat pak ligt op de loer. En eerlijk is eerlijk: een bezoek aan het onderkomen van Sweel wil je niet met een vies gezicht afsluiten. Dat past niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FC Ter Apel ’96

Het is alweer 24 jaar geleden, toen Sportclub Ter Apel (STA) en 't Klooster de handen ineensloegen. Een fusie die in de beginjaren even wat gewenning nodig had, maar gedurende de jaren vorderde steeds beter uitpakte. Met Sportpark 't Heem heeft fusieclub FC Ter Apel ’96 een prachtig visitekaartje, waarbij je ongetwijfeld wordt geïmponeerd door de grootte van het sportpark als je er voor de eerste keer bent. Een prachtige inspiratiebron voor een reeks sfeervolle foto's.

VV Noordbergum

‘Vreemdelingenlegioen strijkt neer in Noordbergum’, schreef de Leeuwarder Courant begin november 2022. ‘Het voetbal leeft weer in Noordbergum’, aldus het Friesch Dagblad een half jaar later. Een artikel naar aanleiding van het kampioenschap van de club in de Vijfde Klasse. Hoe dit zit? Voor afgelopen seizoen kwam er een sloot goede spelers richting sportpark De Ulkelannen. En met goede spelers doelen we onder anderen op enkele oud-profs, zoals Martijn van der Laan en Harvey Bischop. Ze schoten de club uit het Friese dorp voor het eerst sinds 2010 weer naar de Vierde Klasse. En daarmee leeft het voetbal in Noordbergum weer als nooit tevoren. En dat brengt automatisch ook meer gezelligheid teweeg aan de Reiddekkersstrjitte. Hoog tijd om er zelf eens een kijkje te nemen op een rustige ochtend.

S.C. Terschelling

Voetballen op één van de Waddeneilanden is voor iedere voetbalvereniging op het vaste land altijd een klein feestje. Dat begint al in de auto richting Harlingen, en wordt uiteraard voortgezet op de boot. Aangekomen in de haven van West-Terschelling is het nog ruim zes kilometer rijden naar de sportvelden van Midsland, het domein van S.C. Terschelling.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal