vv Westerbroek

Alle parkeerplekken zijn onbezet, dus we kunnen onze bolide zelfs horizontaal over drie vakken parkeren en er kraait nog geen haan naar. Althans, dat denken we. Het is vrijdagochtend, de zon glooit over Westerbroek en we verwachten het rijk voor ons alleen te hebben. Totdat het geronk van een scooter klinkt, en het steeds dichterbij komt. We lopen al langs het clubgebouw van Westerbroek, als een dame ons op de scooter inhaalt en op een sukkeldrafje over de trainingsvelden doorrijdt, richting de dug-outs op het hoofdveld. Tussendoor volgt nog een vriendelijke hand omhoog: ‘hoi!’

Hoe klein een club ook is, juist als je denkt dat je er alleen bent, blijkt het tegendeel waar. Op sportpark Westerbroek zijn tegelijkertijd met ons nog drie mensen aanwezig. Ze zijn nieuwsgierig wie we zijn en als we ons vaste introductieriedeltje hebben afgespeeld, blijken we met drie Westerbroekers uit één gezin te maken te hebben. De familie Grissen heeft deze dag ervoor uitgetrokken om de accommodatie eens flink onder handen te nemen. Geen overbodige luxe ook, want zoon Grissen rijdt af en aan met onkruid en takken. ‘Of wij de kantine ook nog van binnen willen zien?’ Die vraag laten we ons geen twee keer stellen.

Het blijkt een schot in de roos. Alsof je zo veertig jaar terug in de tijd dondert. Maar dan weet je ook: dit zijn de clubgebouwen waar de échte feestjes gevierd worden. En of dat zo is. ‘De polonaise wordt hier soms weleens over de tafels gelopen’, wordt ons toevertrouwd. En wie de kantine ziet, gelooft dat meteen. De bestuurskamer met oude foto’s ademt historie. En dat komt goed uit, want Westerbroek viert volgend jaar haar honderdjarig jubileum. ‘Dan zijn jullie weer van harte welkom’, klinkt het als we afscheid nemen. Een uitnodiging waar wij vrolijk van worden, net als de knusse accommodatie. Mochten we dat feestje meepakken, dan weten we één ding zeker. De camera laten we dan lekker thuis. Net als onze bolide trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Broekster Boys

Sla je met de fiets links- of rechtsaf als je vanuit Damwoude naar de plaatselijke voetbalvereniging gaat? Kies je voor de laatste optie, dan zijn rood en zwart waarschijnlijk de kleuren waar je die middag in voetbalt, want dan parkeer je je stalen ros bij Broekster Boys. Een cluppie waarvan de hoofdmacht bijna jaarlijks een vast gezicht is in de Tweede Klasse, maar ook een spaarzaam uitstapje naar een niveau hoger niet schroomt. In welke competitie ook acte de présence wordt gegeven: bezoekende clubs worden in elk geval onthaald op een piekfijne accommodatie.

Ropta Boys

Toen het team van Over de Bal sportpark De Fiver in Oosternijkerk betrad, konden we die ene vraag maar niet loslaten. ‘Hier voetbalt Ropta Boys, maar hoe zou die clubnaam nou zijn ontstaan?’

vv EEC

Verkeer dat over de N34 raast én over een voetbalhart beschikt, kijkt tussen Odoorn en Borger altijd even opzij. Ingeklemd tussen de dorpsrand van Ees en een akker ligt namelijk Sportpark De Dillen. Alhoewel, sportpark is misschien een groot woord. Het onderkomen van de Ees Eesergroen Combinatie (EEC) is niet meer dan een hoofdveld met een trainingsveld, maar het zal door de ligging bij voetbalromantici meteen in de smaak vallen. Knus is het juiste woord, blijkt nadat we een kijkje hebben genomen. En dat rondje is zo gemaakt.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal