Broekster Boys

Sla je met de fiets links- of rechtsaf als je vanuit Damwoude naar de plaatselijke voetbalvereniging gaat? Kies je voor de laatste optie, dan zijn rood en zwart waarschijnlijk de kleuren waar je die middag in voetbalt, want dan parkeer je je stalen ros bij Broekster Boys. Een cluppie waarvan de hoofdmacht bijna jaarlijks een vast gezicht is in de Tweede Klasse, maar ook een spaarzaam uitstapje naar een niveau hoger niet schroomt. In welke competitie ook acte de présence wordt gegeven: bezoekende clubs worden in elk geval onthaald op een piekfijne accommodatie.

Nee, vloeken wordt niet zo gewaardeerd in het kielzog van clubgebouw Ús Halehonk, zoveel wordt meteen bij aankomst duidelijk. Maar dat we te maken hebben met een vereniging die groeit, wordt eveneens duidelijk. Een relatief nieuw aangelegd kunstgrasveld moet ervoor zorgen dat er in de natte maanden ook onverstoord tegen een bal getrapt kan worden, al zijn wij stiekem wel blij dat daar het hoofdveld niet voor opgeofferd is. Daar ligt gelukkig nog natuurgras op, terwijl een bescheiden maar prima onderhouden tribune aan de overzijde in de gaten houdt dat er op het sportcomplex niets gebeurt dat het daglicht niet kan verdragen.

Dan nog even een suggestie. Want wie ons al een poosje volgt, weet dat wij van nostalgische aspecten houden. En als we een kijkje nemen op de website van de Broekster Boys en een historische teamfoto uit de vijftiger jaren zien, gaan onze voetbalharten sneller kloppen. Want het blijkt dat de rood-zwarte tenues helemaal niet zo authentiek waren als we in eerste instantie dachten. CVB (Christelijke Vereniging Broeksterwoude) begon ooit met voetballen in blauwe broeken en rode shirts, met daarop een diagonale blauwe en gele streep. Mogen die tenues terug, alsjeblieft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

v.v. HSC

Robotstofzuigers kenden we al wel, maar robotmaaiers zijn voor ons nieuw. Althans, we hadden ze nog niet eerder in actie gezien. Op Sportpark Henk Bruins van HSC in Sappemeer valt ons die vuurdoop ten deel. Het apparaat doet ons denken aan een kelderklasse-speler in optima forma: het gaat kriskras over het hoofdveld heen, met een tempo waar een schildpad nog om zou moeten lachen. Van mooie rechte maailijnen is in de verste verte geen sprake, maar het neemt aanzienlijk wat werk uit handen. En waar je robotmaaiers ziet, betekent ook dat er natuurgras ligt. En aangezien wij ambassadeurs van een goed onderhouden natuurgrasveld zijn, kunnen we deze ontwikkeling alleen maar toejuichen.

VV Boerakker

Jarenlang vertoefde Voetbalvereniging Boerakker in de onderste regionen van het amateurvoetbal. Rond de eeuwwisseling was de zevende klasse het podium waarop de club wekelijks acteerde, later de zesde klasse. Eén ding bleef hetzelfde: Sportpark Oomkegast als vertrouwde onderkomen van de geel-zwarte formatie.

HOVC

Fusies tussen twee voetbalverenigingen brengen nog weleens wat emotie mee. Elk dorp heeft immers z’n eigen voetbalcultuur en dat was in Exloo en Odoorn niet anders, waar tot in 2013 nog werd gevoetbald bij Hunso (Exloo) of Oring (Odoorn). Een fusie bleek toen simpelweg het beste idee richting de toekomst, al ging het voorstel in 2009 al eens fout. Toen bungelde Hunso aan zo’n zijden draadje dat bij Oring werd gezegd: ‘Dan komen jullie toch bij ons voetballen?’ Maar dat schoot in het verkeerde keelgat. Een fusie was vier jaar later wél de juiste stap. En sindsdien zijn Hunso en Oring gecombineerd in HOC. En die afkorting spreekt voor zich.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal