DSC’65

De jeugd heeft de toekomst bij sv DSC 65
Terwijl de zon in volle glorie terrein wint in de Zuid-Drentse bossen, hebben enkele schapen een schaduwrijk plekje uitgezocht om gras te grazen. Klinkt alsof we bij een boerderij zijn aanbeland, maar niets is minder waar. Deze schapen zijn de vaste buren van voetbalvereniging DSC’65, dat weliswaar Dalerveen als thuishaven heeft, maar ook Stieltjeskanaal, Holten en Den Hool vertegenwoordigt. Jarenlang was de zondagclub vaste klant in de vierde klasse, totdat in 2023 degradatie volgde. Deed dat wat af aan het voetbalplezier van de club waarin Dalerveense Boys, Stieltjeskanaalse Boys en de Holslootse Heidetrappers voortleven? Welnee. Een niveautje lager spelen om de titel is immers ook weleens leuk.

De naam van het onderkomen van DSC’65 sluit naadloos aan bij de toekomstdromen van de club. ‘Sportpark De Hoop, mooier kan bijna niet’, klinkt het met gevoel voor voetbalromantiek. Zoals het een typische dorpsclub betaamt kunnen we probleemloos doorlopen en denken we onbespied een rondje te kunnen doen, maar dat is buiten vrijwilliger Derk gerekend. Hij steekt z’n kop ineens om de hoek en heeft zichzelf naar eigen zeggen met een uiterst belangrijk, maar zwaar klusje opgezadeld. Het zweet op z’n voorhoofd doet ons daar niet aan twijfelen. Nadat we hebben uitgelegd dat we DSC’65 wat beter willen leren kennen, steekt hij een lofzang over de club af waar menig acquisiteur nog wat van kan leren.

Hij heeft z’n hart verpand aan de club, zoveel is duidelijk. En dat snappen wij wel. Sportpark De Hoop ligt er prachtig onderhouden bij en dat er rondom het tweede veld zelfs speciale trapjes zijn geplaatst om een verloren bal tussen de schapen weg te plukken, kan ons al helemaal bekoren. Dat bij de ingang staat aangegeven dat programmaboekjes aan de overkant bij dorpshuis De Boerhoorn kunnen worden gehaald op wedstrijddagen overtuigt ons: sfeerproeven bij DSC’65 is zelfs een voltreffer zonder dat de bal er rolt. Als we Sportpark De Hoop verlaten, benadrukt Derk dat nog maar eens: ‘Ha jongens, en? Donders mooi clubje hier hè!’

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Niekerk

Als je een stad of dorp alleen bezoekt om er jaarlijks een balletje tegen de plaatselijke voetbalvereniging te trappen, is het altijd een kwestie van de automatische piloot volgen als je de auto instapt. Maar wegwerkzaamheden bemoeilijken onze missie echter flink om Sportpark Eekeburen van vv Niekerk op een ietwat normale manier te bereiken. Na driemaal een wegafzetting te hebben getroffen, is het bij alternatieve route nummer vier wél raak. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat.

De Treffer ‘16

Toerend door het Drentse land komen we uit in het lintdorp 2e Exloërmond, waar Sportpark De Treffer met een bezoek wordt vereerd. Een sportpark dat de laatste jaren regelmatig in het nieuws is verschenen, want hoewel we op bezoek zijn bij De Treffer ’16, is de oorspronkelijke bespeler van het sportpark TEVV, dat op haar hoogtepunt uitkwam in de Eerste Klasse van het zondagvoetbal. Na veel mitsen en maren en een hoop gerommel binnen het dorp, is in 2016 de oprichting van De Treffer ’16 een feit. TEVV is op het moment van schrijven een ‘slapende vereniging’ en niet meer als actieve voetbalclub te vinden binnen de KNVB. De Treffer ’16 daarentegen vinden we in de zondag Vijfde Klasse, waar het afgelopen seizoen acht punten wist te verzamelen.

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal