vv Surhuisterveen

Voetbalminnend Surhuisterveen mag dan wel voor het eerst in de historie een ploeg in de eerste klasse hebben met ‘t Fean ‘58, de enige voetbaltribune die het dorp rijk is staat toch echt bij het oranje deel van sportpark ‘t Ketting: VV Surhuisterveen. De hoofdmacht voetbalde jarenlang in de zondag 3e Klasse, tot voorafgaand aan dit seizoen ook werd besloten om op zaterdag te gaan voetballen. Weliswaar in de vijfde klasse, maar wél met een tribune langs het hoofdveld.

En achter die tribune zit eigenlijk het verhaal wat Surhuisterveen zo sterk maakt als vereniging. Het bouwwerk werd in 1992 van de hand gedaan door SV Urk, waarna in Surhuisterveen geen twijfel was: ‘die moet naar ons’. Tientallen vrijwilligers zorgen vervolgens dat de tribune naar De Ketting werd vervoerd én opgebouwd. Met het overspuiten van de groen-bruine kuipstoeltjes in de oranje clubkleuren als finishing touch. Je kon zelfs een plek voor het leven kopen door 25 gulden neer te leggen. Ja, met de ondernemersgeest zit het wel goed bij de voormalige zondagclub.

Hoewel twee verenigingen op één complex nog weleens een moeilijk verhaal is, voetbalden Surhuisterveen en ‘t Fean ‘58 altijd in goede harmonie naast elkaar, met jeugdafdeling Feanstars als mooi exponent daarvan. En we zeggen expres ‘voetbalden’, want met ingang van volgend seizoen fuseren beide verenigingen tot FC Surhústerfean. Zelfs een nieuwe accommodatie is al besproken, maar wij zijn blij dat we het oude strijdtoneel nog op foto’s hebben kunnen vastleggen. We zijn nou eenmaal wat nostalgisch ingesteld en de tribune van VV Surhuisterveen is daar stille getuige van geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De jeugd heeft de toekomst bij sv DSC 65

DSC’65

Terwijl de zon in volle glorie terrein wint in de Zuid-Drentse bossen, hebben enkele schapen een schaduwrijk plekje uitgezocht om gras te grazen. Klinkt alsof we bij een boerderij zijn aanbeland, maar niets is minder waar. Deze schapen zijn de vaste buren van voetbalvereniging DSC’65, dat weliswaar Dalerveen als thuishaven heeft, maar ook Stieltjeskanaal, Holten en Den Hool vertegenwoordigt. Jarenlang was de zondagclub vaste klant in de vierde klasse, totdat in 2023 degradatie volgde. Deed dat wat af aan het voetbalplezier van de club waarin Dalerveense Boys, Stieltjeskanaalse Boys en de Holslootse Heidetrappers voortleven? Welnee. Een niveautje lager spelen om de titel is immers ook weleens leuk.

VV Sleen

Bij ons rondje Zuidoost-Drenthe ligt ook Sleen op de route. Dat doet ons bij een blik op de kaart afvragen waarom er wel een Noord-Sleen is, maar de zuidelijke variant ontbreekt (of andersom). Maar dat mag de pret niet drukken als de Oldenhoffstraat in zicht komt. Daar zie je helemaal niets van een windrichting en is Sleen gewoon Sleen. Daar houden we van, die duidelijkheid. Waar we ook van houden is het horecapunt langs het hoofdveld, al matcht de Bordeauxrode kleur van het hokje niet helemaal met het Sleen-rood. Maar ach, een kniesoor die daarop let.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal