Veterans Monistrol

Veel is er niet over bekend, maar dat maakt het 'complex' er niet minder geweldig op. Club de Veterans de futbol de Monistrol de Montserrat, zo luidt de beschrijving op Google Maps. Het logo van de club, a la Anfield boven de 'tunnel' waar de lokale helden het veld opkomen geschilderd, houdt het op Veterans Monistrol. Het 'Fundat 1996' in het logo leert ons nog iets meer over dit initiatief, zoals het logo überhaupt eigenlijk alles zegt. De bal linksonder spreekt voor zich, net zoals de Catalaanse vlag daarnaast. Bovenin het logo zien we contouren van een rotsformatie die de Barcelona- en Cataloniëgangers direct herkennen: die van de berg Montserrat. In het Nederlands letterlijk vertaald: de gezaagde berg. Waarom? Bekijk de toppen van de rotsen bovenop maar eens. En die zie je dus ook in het logo van Veterans Monistrol.

Hoeveel we ook vanuit het logo te weten komen, we weten verder erg weinig van deze club. Ook de Nederlandse journalist Edwin Winkels, al jaren woonachtig in de omgeving, kan ons niet verder helpen. Geeft verder niets, want we kijken onze ogen uit. Het kleine stenen tribunetje dat afsteekt tegen de berg, dugouts waar al jaren geen plexiglas meer in zit, het voelt aan als een lost ground. Niet in de laatste plaats omdat er een essentieel iets ontbreekt: gras.

Opvallend detail is dat de reclameborden op een voor de tribune allemaal in prima staat verkeren. Iets dat de nostalgieliefhebber in ons ook zegt over het scorebord. Valt het helemaal onder een sportcomplex? Daar kun je inmiddels over discussiëren. Maar wij scharen het in het rijtje van verplichte zaken om te zien in deze omgeving: de berg Montserrat, het klooster van Montserrat dat hier gevestigd is met de Zwarte Madonna, en het onderkomen van Veterans Monistrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Westerlee

In vroegere tijden, op de grens van klei en veen, tussen het dorpsschooltje en arbeidershuisjes, lag het land van de kuipmakerij. Hier werden zware tonnen gemaakt door noeste arbeiders. En op dit ‘Koeperlaand’ wordt tegenwoordig elke zaterdag tegen een bal getrapt bij vv Westerlee. Sinds 1962 gebeurt dat al in de onmiskenbare oranje clubkleuren, al wilde het broekje in de voorbije decennia de ene keer nog weleens wit zijn en de andere keer zwart. Sinds 2003 is het definitief wit. En maar goed ook, want in het Oldambt houdt men van duidelijkheid.
Verdwaalde boom bij cvv VEV '67

VEV ’67

Als amateurvoetbalromantici wandelen wij soms weleens met weemoed over een sportpark. Omdat je weet dat de club waar je op bezoek bent in een grijs verleden op een plek speelde, waar je stiekem wel liever was geweest. We kunnen het niet ontkennen als we VEV '67 met een bezoek vereren. De club uit Leek verhuisde in 2007 van Sportpark Nienoord naar Sportpark Oostindie en daarbij werden toch wel even wat traantjes bij weggepinkt. Maar wie wil groeien moet soms nou eenmaal keuzes maken die moeilijk zijn. En omdat Vlug en Vaardig op Nienoord uit haar jasje was gegroeid, was de verhuizing naar een accommodatie naast een kersverse nieuwbouwwijk onontkoombaar.
DZOH bomen achter een voetbaveld

DZOH

Zonder geluk vaart niemand wel. Als we richting Emmen rijden om sportpark De Rietlanden van DZOH eens goed onder de loep te nemen, kletteren de regendruppels op de voorruit van onze auto. Maar alsof het zo had moeten zijn, is het precies droog op het moment dat we zijn gearriveerd aan het Zwanenveld. ‘Laten we daar dan ook maar meteen gebruik van maken’, luidt het devies. We zijn letterlijk en figuurlijk in de Drentse Zuid Oost Hoek, waarmee ook de afkorting van DZOH is verklaard.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal