Veterans Monistrol

Veel is er niet over bekend, maar dat maakt het 'complex' er niet minder geweldig op. Club de Veterans de futbol de Monistrol de Montserrat, zo luidt de beschrijving op Google Maps. Het logo van de club, a la Anfield boven de 'tunnel' waar de lokale helden het veld opkomen geschilderd, houdt het op Veterans Monistrol. Het 'Fundat 1996' in het logo leert ons nog iets meer over dit initiatief, zoals het logo überhaupt eigenlijk alles zegt. De bal linksonder spreekt voor zich, net zoals de Catalaanse vlag daarnaast. Bovenin het logo zien we contouren van een rotsformatie die de Barcelona- en Cataloniëgangers direct herkennen: die van de berg Montserrat. In het Nederlands letterlijk vertaald: de gezaagde berg. Waarom? Bekijk de toppen van de rotsen bovenop maar eens. En die zie je dus ook in het logo van Veterans Monistrol.

Hoeveel we ook vanuit het logo te weten komen, we weten verder erg weinig van deze club. Ook de Nederlandse journalist Edwin Winkels, al jaren woonachtig in de omgeving, kan ons niet verder helpen. Geeft verder niets, want we kijken onze ogen uit. Het kleine stenen tribunetje dat afsteekt tegen de berg, dugouts waar al jaren geen plexiglas meer in zit, het voelt aan als een lost ground. Niet in de laatste plaats omdat er een essentieel iets ontbreekt: gras.

Opvallend detail is dat de reclameborden op een voor de tribune allemaal in prima staat verkeren. Iets dat de nostalgieliefhebber in ons ook zegt over het scorebord. Valt het helemaal onder een sportcomplex? Daar kun je inmiddels over discussiëren. Maar wij scharen het in het rijtje van verplichte zaken om te zien in deze omgeving: de berg Montserrat, het klooster van Montserrat dat hier gevestigd is met de Zwarte Madonna, en het onderkomen van Veterans Monistrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal