v.v. Titan

Logo vv Titan
Namen we eerder bij NWVV een kijkje, dan is de stap op Titan-grondgebied ook zo gezet als je even doorloopt. In 1933 werd de vereniging met de inmiddels kenmerkende geblokte shirts opgericht als VIOS, maar die naam bestond al, dus kwam men in Nieuw-Weerdinge uit op de naam Titan. Hoe die naam precies tot stand is gekomen is ons niet bekend, maar we hebben het vermoeden dat iemand met interesse voor sterrenkunde wat in de melk te brokkelen had. Titan is namelijk de grootste maan van de planeet Saturnus, waar de NASA zelfs een reisbureau voor heeft opgericht. Dat u het maar weet.

Als je sportpark Titan betreedt, word je verwelkomd door de sponsorborden van de vereniging, met direct achter de entreepoort een terras waar, je in het zonnetje lekker kunt vertoeven met je glaasje gerstenat, vermoedelijk van Amstel, gezien het grote uithangbord. Titan was vooral eind jaren zeventig en begin deze eeuw succesvol en heeft de wind nu ook weer in de zeilen. In het seizoen 2021-2022 werd Titan kampioen in de Vierde Klasse, met goalgetter Harm Jan Moesker als uitblinker. In de Derde Klasse draait Titan keurig mee in de subtop, wat bewijst dat de aanpassing aan het niveau hoger voorspoedig gaat.

Langs het hoofdveld van Titan vind je de karakteristieke Ronnie Luiten-tribune, die is vernoemd naar de beste voetballer in de historie van de Titanen met meer dan 500 wedstrijden achter zijn naam in de hoofdmacht. Hij was er ook bij toen Titan het in 1995 in de KNVB-beker opnam tegen Ajax 2, drie dagen na de Champions League-winst van de Amsterdammers. Bijna was Titan tot winnaar uitgeroepen omdat het Olympisch Stadion op slot was, maar Louis van Gaal zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat er in De Meer werd gevoetbald. De 14-0 nederlaag deed voor Titan niets af aan misschien wel de mooiste voetbalervaring ooit. De wedstrijd had trouwens ook prima in Nieuw-Weerdinge gespeeld kunnen worden. Karakteristieke velden, mooie tribune en een gezellige kantine: drie belangrijke vinkjes, sportpark Titan krijgt van ons een dikke plus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VV Nieuw Roden

Net buiten de officiële dorpsgrens van Nieuw Roden heeft de gelijknamige voetbalvereniging VV Nieuw Roden haar accommodatie liggen.

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.

vv Borgercompagnie

De club kwam eind vorig seizoen in het nieuws als vereniging die een inhaalduel tegen v.v. PJC met liefst 40-0 verloor. En ook als we kijken naar de enige officiële uitslagen van dit seizoen (nederlagen met 4-1, 1-19 en 9-0), komt de hoofdmacht van Borgercompagnie er niet echt genadig af. Nadien verdwenen zij van de radar, al bleef het tweede – en tevens enige – elftal van de club wel bestaan. Zij finishten voorlaatste in de reserve 6e Klasse zondag.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal