v.v. Titan

Logo vv Titan
Namen we eerder bij NWVV een kijkje, dan is de stap op Titan-grondgebied ook zo gezet als je even doorloopt. In 1933 werd de vereniging met de inmiddels kenmerkende geblokte shirts opgericht als VIOS, maar die naam bestond al, dus kwam men in Nieuw-Weerdinge uit op de naam Titan. Hoe die naam precies tot stand is gekomen is ons niet bekend, maar we hebben het vermoeden dat iemand met interesse voor sterrenkunde wat in de melk te brokkelen had. Titan is namelijk de grootste maan van de planeet Saturnus, waar de NASA zelfs een reisbureau voor heeft opgericht. Dat u het maar weet.

Als je sportpark Titan betreedt, word je verwelkomd door de sponsorborden van de vereniging, met direct achter de entreepoort een terras waar, je in het zonnetje lekker kunt vertoeven met je glaasje gerstenat, vermoedelijk van Amstel, gezien het grote uithangbord. Titan was vooral eind jaren zeventig en begin deze eeuw succesvol en heeft de wind nu ook weer in de zeilen. In het seizoen 2021-2022 werd Titan kampioen in de Vierde Klasse, met goalgetter Harm Jan Moesker als uitblinker. In de Derde Klasse draait Titan keurig mee in de subtop, wat bewijst dat de aanpassing aan het niveau hoger voorspoedig gaat.

Langs het hoofdveld van Titan vind je de karakteristieke Ronnie Luiten-tribune, die is vernoemd naar de beste voetballer in de historie van de Titanen met meer dan 500 wedstrijden achter zijn naam in de hoofdmacht. Hij was er ook bij toen Titan het in 1995 in de KNVB-beker opnam tegen Ajax 2, drie dagen na de Champions League-winst van de Amsterdammers. Bijna was Titan tot winnaar uitgeroepen omdat het Olympisch Stadion op slot was, maar Louis van Gaal zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat er in De Meer werd gevoetbald. De 14-0 nederlaag deed voor Titan niets af aan misschien wel de mooiste voetbalervaring ooit. De wedstrijd had trouwens ook prima in Nieuw-Weerdinge gespeeld kunnen worden. Karakteristieke velden, mooie tribune en een gezellige kantine: drie belangrijke vinkjes, sportpark Titan krijgt van ons een dikke plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ASC’75

Tijdens elke sportparkentour, maken we een overzicht van clubs die we een bezoekje brengen. Maar als je het lijstje dan keurig hebt afgewerkt en terug naar huis wilt, is het toch doodzonde als je op de route toch nog een accommodatie ziet die je dan net zo goed nog even kunt bezoeken? Als wij de velden van ASC '75 van een afstandje ineens in het vizier krijgen, moeten wij daar dan ook per se heen. In eerste instantie vermoeden we het sportpark al voorbij te zijn gereden, maar als we een zijweggetje inslaan om te draaien, blijkt dat we ineens op de parkeerplek van de sportvereniging zijn uitgekomen. Het levert de nodige lachsalvo’s op.

vv Gasselternijveen

Vaak hadden we behoorlijk wat geluk en konden we de rondjes op en langs de vele sportcomplexen probleemloos volbrengen. Maar het moest er een keer van komen. Als we via de Hunzelaan het Hunzepark betreden, vallen de regendruppels plotseling naar beneden op een manier waar zelfs regendansende indianen even van zouden schrikken. Maar goed, we trekken de kragen van onze jassen nog even goed omhoog en zetten met een ferm wandelpasje koers naar sportpark De Hunze. Oplettende lezers hebben dan al in de gaten dat we bij vv Gasselternijveen zijn aanbeland. En we zijn niet de enigen op het sportcomplex. Enkele clubleden die schijnbaar ook aanwezig zijn, hebben een hek aan het Hunzepark opengelaten, wat ons flink wat omlopen scheelt.
DZOH bomen achter een voetbaveld

DZOH

Zonder geluk vaart niemand wel. Als we richting Emmen rijden om sportpark De Rietlanden van DZOH eens goed onder de loep te nemen, kletteren de regendruppels op de voorruit van onze auto. Maar alsof het zo had moeten zijn, is het precies droog op het moment dat we zijn gearriveerd aan het Zwanenveld. ‘Laten we daar dan ook maar meteen gebruik van maken’, luidt het devies. We zijn letterlijk en figuurlijk in de Drentse Zuid Oost Hoek, waarmee ook de afkorting van DZOH is verklaard.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal