vv Bareveld

Als wij een rondrit maken langs verschillende sportcomplexen, houden we ons niet strak aan een gemeente- of provinciegrens. En dus namen we bij een tour door Oost-Groningen ook Bareveld nog even mee. ‘Maar dat ligt toch ook in Groningen?’ Horen we sommigen misschien denken. Nou, nee dus blijkbaar. Of nouja, deels. Maar officieel behoort het dorp met zo’n 400 inwoners tot de Drentse gemeente Aa en Hunze.

Voor zover een stukje geografie naar de mens toe, want ons was het louter te doen om het sportpark van de plaatselijke voetbalvereniging Bareveld. En die oogt bij het betreden heel gemoedelijk. Een prima gemaaid hoofdveld (niet gek als je je bedenkt dat Bareveld eigenlijk ‘Ruig Onland’ betekent), een alleraardigste tribune, waarbij het vermoeden bestaat dat de jeugd hier buiten wedstrijden om ook graag samenkomt, en een klein maar fijn clubgebouw.

Maar doet de grootte van een kantine ertoe als je weet hoe je er goede feestjes moet vieren? Zo mocht de zondaghoofdmacht afgelopen seizoen de titel in de Vijfde Klasse vieren, ongetwijfeld reden voor een latertje. Mochten tegenstanders komend seizoen in de Vierde Klasse met een nederlaag aan de broek snel willen vertrekken uit Bareveld, dan heeft de ligging van het sportcomplex in elk geval één groot voordeel voor tegenstanders: de N33 ligt om de hoek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv St. Jacob

‘Zeg jongens, enig idee wie Dooitzen de Bildt is?’ Het is een vraag die de wenkbrauwen doet fronsen. Geen onterechte vraag, want voor het sportcomplex dat we bezoeken wordt de navigatie afgestemd op de straat die is vernoemd naar de gerenommeerde kaatser die in de jaren 20 en 30 furore maakte in Sint-Jacobiparochie. Op sportpark De Fijfskaar is dan ook niet alleen het thuishonk van VV St. Jacob te vinden, maar ook een kaatsveld. En hoe klein het dorpje ook mag zijn: het is en blijft het startpunt van de Friese pelgrimsroute naar Hasselt in Overijssel. Staat toch leuk op je cv.

vv Foarút

Wat betekent vooruit op z’n Fries? ‘Foarút’, om het antwoord meteen maar te verklappen. Tevens de naam van de plaatselijke voetbalvereniging in Menaldum. Een mooie originele naam, al had het niet heel veel gescheeld of de zaterdag-vierdeklasser had MVV (Menaldumer Voetbalvereniging) geheten. Op 22 augustus 1963 staken bestuursleden van zondagvereniging Foarút en zaterdagvereniging Typhonia de koppen bijeen: de sentimenten moesten maar even opzij worden gezet, want de trainingsopkomst was ronduit beroerd. Beide clubs gingen onder Foarút verder, want MVV (uit Maastricht) bestond al en kopiëren mocht niet. ‘Als er maar op zaterdag gevoetbald wordt’, redeneerde het Typhonia-bestuur. En zo was fusievereniging Foarút een feit.
Kantine NWVV

NWVV

Het parkeerterrein dat wij opdraaien bij het plaatselijke sportpark in Nieuw-Weerdinge, brengt ons aan de kant van de in 1947 opgerichte Nieuw-Weerdinger voetbalvereniging, oftewel NWVV. Het sportpark van de zaterdagclub luistert naar de naam van de club, maar heeft nóg een naam: sportpark Titan. En dat is ook niet heel vreemd, want als je vanuit de NWVV-ingang doorloopt kom je terecht op het strijdtoneel van de roodwitte concullega’s van Titan die op zondag spelen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal