DIO Groningen

Sportpark Kardinge in de stad Groningen biedt onderdak aan vier voetbalverenigingen. De grootste is GVAV Rapiditas en de kleinste is DIVA ’83, maar wij zijn deze keer op Kardinge voor het deel waar Door Inspaning Ontspanning Groningen - beter bekend als DIO - wekelijks een balletje trapt. En het hoofdveld dat zij bespelen valt direct op met de karakteristieke diepe groen-witte doelnetten die losjes vast hangen. Een doelpunt maken is hier door zulke netten heerlijk klassiek. De lange tocht die de bal aflegt voordat het net opbolt, geef toe: dat heeft altijd iets magisch.

DIO Groningen werd oorspronkelijk opgericht als DIO Oosterhoogebrug in mei 1971 en is een vereniging van pieken en dalen. Met de welbekende Martin Koeman als trainer bereikte DIO in 1983 voor het eerst de Derde Klasse van de KNVB. En dat terwijl er twee jaar eerder nog slechts in de provinciale klassen werd gespeeld. Na een aantal wisselvallige jaren, waarin langere tijd in de Vijfde Klasse werd gespeeld, zat DIO begin deze eeuw weer in de lift. In 2008-2009 werd het team kampioen in de Derde Klasse en werd de finale van de districtsbeker bereikt. Die werd verloren van ACV, maar dat maakt de prestatie niet minder knap. In 2011 schreef DIO in de maand waarin het veertig jaar bestond wéér historie met promotie naar de Hoofdklasse. Dat bleek vooral financieel niet vol te houden, waardoor terugtrekken noodzakelijk was. Wat volgden waren een paar seizoenen zonder prestatievoetbal.

Na verschillende pogingen om toch weer prestatievoetbal te gaan spelen op zaterdag is de hoofdmacht van DIO inmiddels weer actief in de reserve Vierde Klasse, waar het momenteel onderaan staat. Op dit moment dus geen hoge pieken op het veld van Sportpark Kardinge, maar zolang de Amelandclub nog achter het team staat, is er weinig om over te treuren. Wij mijmeren tijdens de wandeling terug naar onze auto nog even door over die doelnetten. Jammer dat we geen bal bij ons hadden.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sc Scheemda

Soms heb je van die sportcomplexen waar je wel eens langsrijdt, maar stiekem nog nooit voet op heilige grond gezet hebt. Twee Over de Bal-leden moeten die conclusie eerlijk trekken als we naar sportpark d’Oosterd kachelen. Zowel vanaf de A7 als de Rijksweg in het dorp heb je geen onaardig zicht op de plaatselijke voetbalvelden, dus besluiten wij eens een kijkje te nemen van dichtbij. Waar we zijn? U had het wellicht al geraden: sc Scheemda.

WTOC

De clubnaam is een combinatie van de dorpen Westergeest, Triemen en Oudwoude, maar sportcomplex De Wygeast van WTOC is te vinden in laatstgenoemde plaats. En wie daar het terrein van de club op wandelt, ontkomt niet aan de clubkleuren blauw en geel, die zowel bij de entree als clubgebouw De Ynswinger prominent naar voren komen.

sv Een

Als we het pittoreske dorpje Een (Noord-Drenthe) in het vizier krijgen, verwacht je de plaatselijke voetbalclub gauw aan te treffen. Toch vergt het nog enig speurwerk voordat we Sportveld Eenheid weten te vinden. Maar Google Maps is andermaal onze bondgenoot en dus maken we ons klaar om SV Een onder de loep te nemen. Het dorpshuis blijkt tevens dienst te doen als kleedruimte. +1 dus! Terwijl een aantal grazende pony’s in het aangrenzende weiland vluchtig opkijkt van ons bezoek, maken wij een rondje om het enige wedstrijdveld dat Eencity rijk is.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal