Be-Quick-Dokkum-jo19-1

Be Quick Dokkum JO19-1

In de rubriek 'Team uitgelicht' lichten we met enige regelmaat een amateur voetbalteam uit. Van de kabouters tot een veteranenelftal, ze komen hier allemaal voorbij. Gemene deler van de teams die we hier op een voetstuk plaatsen? Ze hebben allemaal een mooi verhaal te vertellen. Deze keer: Be Quick Dokkum JO19-1.

Team: Be Quick Dokkum JO19-1
Competitie: Hoofdklasse O
Trainer/coach: Pieter Santema
Assistent trainer/coach: Martell Tromp

Be Quick Dokkum JO19-1 speelt in de Hoofdklasse O en vindt zichzelf daar op dit moment terug in de brede middenmoot. Echter, heeft Be Quick O19 wel het minst aantal wedstrijden gespeeld in de competitie, waardoor een plek in de (sub)top gloort. De ploeg mikt op een plek in de top 5 en dat is een plek waar men gezien de voetballende kwaliteiten de ploeg ook thuishoort. Afgelopen weekend werd bij nummer 5 Zeerobben een 1-4 zege geboekt; een fraaie opsteker!

In de jeugdopleiding van BeQuick Dokkum draait het, boven het halen van directe resultaten, in de eerste plaats om het ontwikkelen van de spelers. We zijn dan ook heel erg trots dat dit seizoen al enkele jongens hun debuut hebben mogen maken in het 1e elftal van Be Quick, dat uitkomt in de 1e klasse.

Nanning Bulthuis: In- en buiten de 16m, staat overal zijn mannetje. Ook in de kroeg. Fedde Akkerman: Nieuw keeperstalent uit Ferwerd, traint het liefst elke dag. Ivan Draijer: Van orgine rechtsback, maar bestrijkt met liefde de gehele rechtervleugel. Koen Blom: Stijgende ontwikkeling als CV + aanvoerder, bekroont met (basis)plek in BQ1. Arjen Tabak: De Jordy Alba van Be Quick, bestrijkt gehele linkerflank. Rudmer Dijkstra: Onder 17 talent, rechter centrale verdediger, ontwikkelt zich stormachtig. Robin van der Meulen: Multifunctioneel inzetbaar en altijd vrolijk; de ceremoniemeester van de ploeg. Marco Boomsma: De tank, voor niets en niemand bang. Daar wil je niet tegenover staan. Lars Rozema: Import BQ’er die inmiddels onmisbaar is voor de as elftal. Jelle Okma: Als aanvallende middenvelder altijd aan het loeren op goals. Duikt altijd op in de 16. Pascal Wiersma: De blonde hooghoud koning van het elftal. Jan Jaap de Boer: Voetbalnaam ‘Jabba’. Passeert op de vierkante meter, bal aan een touwtje. Dennis Zuidema: Studentikoze middenvelder, brengt een vleugje Enschede naar het elftal. Friso Sterrenburg: Het cement van de ploeg, aanjager in het elftal. Hidde Reitsma: ‘Plampie’, de grillige linksbuiten. Afgelopen zaterdag goed voor 2 goals. Corijn Wiersma: Speedy Gonzalez op de rechterflank, als de motor draait is hij onhoudbaar. Frits Veenema: Goalgetter van formaat, neusje voor de goal. En voor blonde schones. Assistent trainer Martell Tromp: Analytisch sterk. Trainer waar voetbalminnend Noord Nederland nog veel van gaat horen.
Meld je aan voor ‘Team uitgelicht’!
Vind je dat jouw voetbalteam ook een plekje verdiend op deze website? Stuur ons dan een mailtje en wellicht wordt jouw team binnenkort ook uitgelicht!

– –
Dit is een verhaal uit de rubriek ‘Team uitgelicht’, waarin Over de Bal met enige regelmaat amateur voetbalteam uitlicht. Van de kabouters tot een veteranenelftal.
Klik hier voor alle verhalen uit deze serie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal