notebook_pen_grass_herbs_54705_3840x2160-5

Hier waak ik

De eerste verhalen staan inmiddels online. De eerste foto’s worden breed gedeeld. Blij verrast zijn we met de waardering die wij zowel online als op straat en langs de velden ontvangen van voetballiefhebbers. Een succesvol item op al onze kanalen is de rubriek Over de Bal on tour.

Om zoveel mogelijk sportparken op één dag te kunnen bezoeken, stippelen we een route uit met behulp van de Bosatlas van het Nederlandse Voetbal, voor ons een perfect naslagwerk om te checken waar we alle sportparken kunnen vinden. En geloof me, dat is bijna overal in Nederland.

We bezoeken sportparken altijd op onaangekondigde momenten. Wat ons opvalt, is de enorme gastvrijheid bij de clubs die we een bezoek brengen. Er ontstaan leuke gesprekken met de aanwezige vrijwilligers, vaak over de liefde voor hun eigen club en wat ze allemaal meegemaakt hebben met hun club. Waardevolle ervaringen, die ons sterken in het gevoel om het amateurvoetbal in Nederland een mooi podium te bieden.

Helaas lukt het niet om bij ieder sportpark mooie foto’s te schieten. Af en toe lopen we tegen een afgesloten hek aan of zelfs een hermetisch afgeschermd sportcomplex. In dat geval doen we ons best om mooie foto’s te maken van buitenaf. En soms houdt niet alleen een hek ons tegen, maar zelfs een  waakhond. Dat laatste overkwam ons in Boerakker. Nietsvermoedend liepen we door het open hek van sportpark Oomkegast in de richting van het hoofdveld. Toen onze ogen naar rechts afdwaalden zagen we ineens een grote Rottweiler onze kant op komen. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben er veel voor over om sportparken te fotograferen, maar in dit geval was ons respect voor de hond wat groter dan onze vastberadenheid om plaatjes te schieten. We hopen dat jullie ons deze keuze kunnen vergeven.

Zo maken we tijdens onze OdB-tripjes van alles mee. Het gevoel dat overheerst is dat Nederland ontzettend trots mag zijn op de prachtige sportparken die het land rijk is. Veel velden en clubgebouwen worden met zoveel liefde en zorg onderhouden, dat er elke zaterdag of zondag door jongens en meiden tegen een bal aan getrapt kan worden. En laten we de derde helft uiteraard niet vergeten.

Wij vinden het in elk geval prachtig dat wij deze Nederlandse cultuur met jullie mogen delen via ons platform!

Erik Kloosterman

Heb jij interesse om een column te schrijven voor Over de Bal?
Neem contact met ons op via
info@overdebal.nl!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal