GVC-Wageningen-1-v2

GVC Wageningen 1

In de rubriek 'Team uitgelicht' lichten we met enige regelmaat een amateur voetbalteam uit. Van de kabouters tot een veteranenelftal, ze komen hier allemaal voorbij. Gemene deler van de teams die we hier op een voetstuk plaatsen? Ze hebben allemaal een mooi verhaal te vertellen. Deze keer: GVC Wageningen 1.

Team: GVC Wageningen 1
Competitie: West 1, zaterdag vierde klasse H

Staand vanaf links: Douwe de Vries (Zwollenaar), Thijs de Klein, Rui (Portugees), Rijk Dersjant, Koen Kuiper, Tjitte Woudstra, Rensco Hoogers. Zittend vanaf links: Cairn Nicolai, Glenn van Lieshout, Casper Rietman, Joost de Jong, Thomas Oomens (Boliviaan), Edmund Taylor (Luxemburger), Rex Steward (Amerikaan)

GVC Wageningen 1 is een internationaal team dat speelt bij een voetbalclub met één van de rijkste voetbalgeschiedenissen in Nederland. Zo zijn oud-spelers van GVC verantwoordelijk voor de oprichting van de Italiaanse topclub Inter Milan (www.gvc-wageningen.nl/history). Dat er een Italiaans tintje aan de ploeg zit, mag dan ook geen verrassing heten. ‘Op het veld is de voertaal Engels’, legt Douwe de Vries uit. ‘Maar in de kleedkamer wordt er in sommige seizoenen meer Italiaans dan Nederlands gesproken. Het zorgt ervoor dat we altijd een aparte verschijning zijn bij de boerenclubs waar we veelal tegen voetballen. Ook de scheidsrechter weet soms niet van hij aan moet als hij “Cazzo Cazzo”, “Puta Puta” of “Vaffanculo” op het veld hoort.’

Zoals het een echt studententeam beaamt, zijn de resultaten nogal wisselend. ‘De ene keer verliezen we kansloos, een andere week winnen we van een titelkandidaat. Op de goede momenten kunnen we alle tegenstanders wegtikken.’ De wisselvalligheid heeft volgens Douwe een aanwijsbare reden. ‘We pakken te weinig punten doordat we vrij weinig met elkaar hebben samengespeeld. Bij tegenstanders zie je vaak dat ze al jaren met elkaar in één team spelen, terwijl wij soms midden in het seizoen met iemand samenspelen die we misschien twee keer op een training hebben gezien.’

Ook de randvoorwaarden zijn niet altijd even goed voor elkaar, iets dat soms bijzondere situaties oplevert. ‘Als eerste elftal is het normaal om een verzorger, een assistent-trainer en een grensrechter te hebben. Wij hebben geen van allen. Sterker nog, op dit moment hebben we niet eens een coach. Onze trainer is een aantal weken geleden opgestapt. Met een speler als nieuwe leider pakken we de laatste weken ineens punten. Aanwijzingen vanaf de kant komen er niet, af en toe horen we wat gekrijs van een verdwaalde zilvermeeuw. Dat heeft vrij weinig invloed op ons spel. Dit seizoen zijn we ook al eens zonder onze shirts bij een andere club aangekomen. Maar ja, dan gebruik je je studentenonnozelheidexcuus en vervolgens speel je met het mooiste uittenue (van de tegenstander) dat je je kan wensen.’

How do you celebrate a victory with your international student football team? Unpacking football cards of the local supermarket – and end up with the ‘Rosenborg’-style of celebrating a victory. Especially for the teambuilding process, it’s a very good thing!! (btw, we won 3-2 against vv Kesteren)

Meld je aan voor ‘Team uitgelicht’!
Vind je dat jouw voetbalteam ook een plekje verdiend op deze website? Stuur ons dan een mailtje en wellicht wordt jouw team binnenkort ook uitgelicht!

– –
Dit is een verhaal uit de rubriek ‘Team uitgelicht’, waarin Over de Bal met enige regelmaat amateur voetbalteam uitlicht. Van de kabouters tot een veteranenelftal.
Klik hier voor alle verhalen uit deze serie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal