FC Kraggenburg

‘Wat is de laatste locatie van vandaag?’, vraagt één van de Over de Bal-leden aan de rest. Zoals altijd wordt de voetbal-Bosatlas geraadpleegd, maar we lijken alle amateurvoetbalverenigingen in de Noordoostpolder gehad te hebben. O nee, toch niet. Heel onopvallend staat FC Kraggenburg nog op een andere bladzijde verscholen en dus zetten we vanuit Marknesse direct koers naar het dorpje. Toch lullig als je thuis bent, en je nog een club vergeten blijkt te zijn.

Als de navigatie ons keurig op sportpark De Brem heeft gebracht, leidt een alleraardigst oprijlaantje ons naar de twee velden van Kraggenburg. En daar vallen onze monden nog net niet open van verbazing. Eerlijk is eerlijk, we hebben heus al veel mooie grasmatten gezien, maar wat we op De Brem aantreffen is eigenlijk een staande ovatie waard. ‘De terreinmeester moet haast wel connecties hebben met die van De Kuip’, zegt één van ons. Zelden zulke piekfijne velden gezien. Geen wonder dat Hoofdklasse-clubs hier maar wat graag hun oefenduels afwerken.

Dat ze in Kraggenburg zuinig zijn op hun groene paradepaardjes, blijkt wel uit een waarschuwingsbord waarop in drie talen staat dat je de velden niet zomaar mag betreden. Zelfs in het Pools. Maar omdat we nou eenmaal overal de regels overtreden, blijven we consequent. Als je de schoonheid van amateurvoetbalclubs in beeld wilt brengen, moet je nou eenmaal het veld op. Wij zijn jaloers op de clubleden van deze bescheiden vierdeklasser. Al is er ook één nadeel. Want als je hier als aanvaller een kans voor open doel mist, gaat de opmerking ‘rotveld’ nooit op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Iconisch deens bushokje ontworpen door Poul Cadovius. Hergebruikt als dug-out bij voetbalclub Winsum

vv Winsum

Bij ons gaan de gedachten tijdens de rit naar Winsum terug naar de jaren van VIBOA en Hunsingo, want Winsum was tot de zomer van 2016 het dorp van de clubs in het geel-blauw en rood-wit. Waar de jeugdafdelingen drie jaar eerder al werden samengevoegd tot SJO Winsum, vond in 2016 de volledige fusie plaats en daarmee was VV Winsum geboren. Vier seizoenen lang werd gevoetbald op beide sportparken van de voorlopers, tot in 2020 het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West in gebruik werd genomen.

Velocitas 1897

Tergend langzaam duwen we het entreehek van Stadion Stadspark open, waarna de stem van één van ons een aantal bestuursleden doet opschrikken. ‘Heren, mogen we even een rondje over het sportpark maken?’ Normaal vragen we niet direct om toestemming en gaan we gewoon onze gang, maar in een coronacrisis moet je aan het toeval niets overlaten. Bij Velocitas 1897 in de stad Groningen hebben ze daar geen enkele moeite mee. ‘Deze club heeft zo’n geweldige historie, dat vind je nergens anders’, vertrouwt een vrijwilliger ons toe. En dus maken wij rustig en zeker niet snelvoetig ons rondje.

FC Ter Apel ’96

Het is alweer 24 jaar geleden, toen Sportclub Ter Apel (STA) en 't Klooster de handen ineensloegen. Een fusie die in de beginjaren even wat gewenning nodig had, maar gedurende de jaren vorderde steeds beter uitpakte. Met Sportpark 't Heem heeft fusieclub FC Ter Apel ’96 een prachtig visitekaartje, waarbij je ongetwijfeld wordt geïmponeerd door de grootte van het sportpark als je er voor de eerste keer bent. Een prachtige inspiratiebron voor een reeks sfeervolle foto's.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal