notebook_pen_grass_herbs_54705_3840x2160-5

Uit liefde voor de grasvelden vol dromen

Het moet een mooie zomerdag in augustus 2017 geweest zijn dat het idee daadwerkelijk werd geboren.

Vijf liefhebbers die ellenlang ouwehoeren over voetbal. Maar wat anders was aan dit gesprek is dat het niet over de verrichtingen van Ajax, FC Barcelona of FC Groningen ging… Nee, het gesprek ging over het nieuwe veld van vv Noordwolde, de club die op een haar na de titel misliep in het afgelopen seizoen in de derde klasse C. En over vv ONR, dat zich dit jaar in diezelfde derde klasse C volledig opnieuw moet uit gaan vinden na het stoppen van tien eerste elftalspelers. En heb je al gehoord over die ene spits die veertig goals in een seizoen maakte..? En tot slot vertelde een van de gesprekspartners nog trots dat hij met zijn team in de reserve derde klasse vol voor de titel zou gaan! Kortom, het verhaal ging over alle lagen van het amateurvoetbal in de regio. En daar werden uren mee gevuld. Toen sloeg het bij ons in zoals een bal die stijf in de kruising vliegt… Waarom schrijven we deze verhalen niet op?! Deze verhalen zijn voor iedereen die ooit tegen een bal aangeschopt heeft herkenbaar en verdienen volgens ons hun eigen podium.

Zo is het idee voor Over de Bal geboren. Een platform dat ons vaderlandse amateurvoetbal meer dan verdient.  Want elk dorp heeft tenminste één voetbalveld. En op elk voetbalveld hebben tenminste 22 dromen tegen een bal aan geschopt (en soms tegen een ander been).  Deze dromen variëren uiteraard. Waar de één nog grootse ambities heeft in het voetbal, en zichzelf nog wel eens ziet schitteren in de Kuip, droomt een ander van een mooi nieuw kunstgrasveld voor zijn clubje. En wat te denken van al die onmisbare vrijwilligers die bij onze verenigingen rondlopen? Waar dromen zij van? En welke verhalen dragen zij met zich mee?

Dit is slechts een kleine greep uit de vele verhalen en dromen die het amateurvoetbal herbergt. Voor ons een onuitputtelijke bron van inspiratie om liefdevolle en inhoudelijke verhalen en reportages te schrijven, waar we jullie hopelijk lange tijd van kunnen laten genieten.

Over de Bal, uit passie en uit liefde voor de grasvelden vol dromen.

Erik Kloosterman

Heb jij interesse om een column te schrijven voor Over de Bal?
Neem contact met ons op via
info@overdebal.nl!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal