SV Oosterend

Soms hebben we weleens van die dagen dat we ons een klein beetje schuldig voelen. Dat we ergens net op het verkeerde moment zijn als we een sportpark op de gevoelige plaat willen leggen. Als we sportpark Sieme Keyzer betreden - de toegangspoort doet ons amateurvoetbalhart in ieder geval meteen sneller kloppen - en zien hoe de velden van SV Oosterend erbij liggen, doemen er wat vraagtekens op. Het lijkt wel op de grasmat die eind jaren 90 in de Johan Cruijff Arena lag, is de conclusie. Maar zoals gezegd: je kunt ergens net op het verkeerde moment zijn. Het blijkt dat de drainage op het sportpark van ‘Strend’ wordt vervangen.

En dan ziet een grasmat er inderdaad net uit alsof er zojuist een stoomwals overheen is gedenderd. Dat maakt ons overigens niet direct minder enthousiast over het sportpark, want het is net als het bekijken van een woning op Funda die niet naar jouw smaak is ingericht: moet je gewoon even doorheen kijken. En als ons iets heeft geleerd na al die sportparkbezoekjes, is dat het wel. En net zoals bij die andere clubs op Texel zijn de moderne fratsen hier ook ver te zoeken. En daar worden wij vrolijk van. In Oosterend geen kunstgras en geen kantine met een geur van plastic. Hier pruttelt de koffie waarschijnlijk nog uit zo’n fijne, oude automaat. En zeg nou eerlijk, die bakkies smaken het best.

Vanaf het veld heb je goed zicht op de toren van de hervormde kerk in het dorp en dat is alvast een plusje op ons beoordelingsformulier. Eén van de Over de Bal-leden zegt ook altijd significant beter te voetballen als er een kerk of molen in zicht is, maar helaas valt die uitspraak niet te staven met feiten. Toch moet gezegd dat het eiland Texel in ieder geval voor de amateurliefhebber een klein paradijsje is. Als je, net zoals wij, graag even wegzwijmelt bij een iets ouder complex althans. Dan kan ook in Oosterend meer dan prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VAKO

Vriezer Activiteit Kenmerkt Ons - kortweg VAKO - luidt de clubnaam van de enige veldvoetbalclub die Vries rijk is. We moeten helemaal terug naar 1930 als er onder de vlag van VAKO voor de eerste keer tegen een bal getrapt wordt. Aan de Veenweg werd een boer bereid gevonden om een stuk land af te staan aan de vers opgerichte club. Er werd een échte leren bal geregeld, en dankzij kippengaas waren ook doelnetten een feit.

vv Tzum

‘Waar gaat de reis heen?’, klinkt het in onze bolide. ‘It Lyntsjepark’, is het antwoord dat volgt. Een naam waar niet meteen een aha-erlebnis bij volgt, maar toch zit er wel degelijk een prachtverhaal aan het onderkomen van voetbalvereniging Tzum, waar de reis naartoe gaat. Het is namelijk het dorp waarin de lijntjesnijders wonen, waar de naam van het sportparkje dan weer van afgeleid is. Omdat het gros van de lezers dit verhaal vermoedelijk niets zegt, zijn wij niet te beroerd om die bijnaam hier nog even uit de doeken te doen.

Veendam 1894

De lichtmasten lachen ons van een afstandje al toe. En eenmaal dichterbij wordt het gevoel alleen maar sterker. Want wie de Langeleegte bezoekt, dwaalt automatisch af. Naar tijden van weleer, zoals de promoties van SC Veendam naar de Eredivisie in 1986 en 1988. Of hoe spelers van de tegenstander steevast met tegenzin he-le-maal naar Oost-Groningen moesten rijden. Het chagrijn was er soms al voordat er tegen een bal getrapt was. En juist dan klapte de thuisploeg er vol op.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal