vv Buinerveen

‘Zou het hek gesloten zijn?’ Als we de parkeerplaats aan de Noorderstraat in Buinerveen met onze bolide op draaien, stellen we onszelf een vraag die vaker wordt gesteld. Maar als in een oogopslag blijkt dat we het onderkomen van VV Buinerveen ook via een hoek op het hoofdveld op kunnen wandelen, zijn we weer van een extra dilemma verlost. Terwijl we daar een kijkje naar het hoofdveld nemen, gaat het hek bij de ingang open: ‘Moi luu’, klinkt het.

Het is een begroeting waarin we zowel ‘welkom’ als ‘wie zijn jullie en wat doen jullie hier?’ horen klinken, maar na onze liefde-voor-de-kleine-dorpsclubs-uitleg, heet de vrijwilliger van Buinerveen ons van harte welkom. Hij opent de kantine, neemt de complete historie van de club met ons door en geeft zelfs een kijkje in de keuken. Letterlijk, want opeens staan we op de plek van waaruit de Buuner gehaktballen en tosti’s geserveerd worden. ‘Als je hier speciaal naartoe rijdt om een kijkje te nemen, dan krijg je de volle mep hoor’, lacht de vrijwilliger.

Als wij een kijkje hebben genomen op de velden achter de kantine en uiteraard de hoofdtribune – voor riant woonplezier, aldus een reclametekst op de gevel – hebben getest, lopen we weer terug naar clubgebouw De Schaokel. Als we de vrijwilliger overladen met complimenten voor zo’n uitstekend onderhouden accommodatie voor een (nu nog) vijfdeklasser, wordt de man plots een beetje emotioneel, als hij uitlegt dat er gemeentelijke plannen zijn om Buinerveen in de toekomst te laten fuseren met een omliggende vereniging. ‘Daar snap je toch niks van?’, zegt hij. Wij kunnen het er alleen maar mee eens zijn. Als we het sportpark verlaten, worden we enthousiast uitgezwaaid. ‘Volgende keer even van tevoren bellen, dan zet ik koffie’, krijgen we nog als tip mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Farmsum

Het is midden in de zomer, maar aan het Zwet in Delfzijl dwarrelen de eerste blaadjes alweer van de bomen. Vervroegd herfst lijkt het wel, al hoeft dat in dit deel van de Havenstad niet per se heel vervelend te zijn. De bladeren kleuren namelijk geel en rood en laten dat nou net de clubkleuren zijn van VV Farmsum. Dat Sportpark Tuikwerd aan het Zwet - synoniem voor grens - ligt, kan haast geen toeval worden genoemd. Want Farmsum mag dan in Delfzijl liggen, bewoners voelen zich vooral Farmsumers. En dus is de voetbalvereniging min of meer een dorpsclub binnen de stad.

vv Annen

Als de schoolbel van openbare school De Eshoek luid over het plein galmt, banen de kinderen zich een weg naar binnen. Het is voor ons een mooi startsignaal om de achterzijde van de school te verkennen. Niet in de laatste plaats omdat daar sportpark De Hofakkers van Annen is te vinden. Bij aankomst op de parkeerplaats heb je direct zicht op het kunstgrasveld dat voor de club ongetwijfeld onmisbaar is, maar wij hopen op meer. En gelukkig. Als we doorlopen en het hoofdveld in het vizier krijgen, worden we pas écht vrolijk.

vv Minnertsga

Wij houden wel een beetje van clubs met een authentiek karakter, en dan zitten we goed in Minnertsga is onze overtuiging. Eén van de Over de Bal-leden speelde in een grijs verleden tegen VV Minnertsga en kon zich vooral de shirts van de Minnertsgasters nog goed herinneren: blauw-witte verticale banen met zo her en der wat pompeblêden. En als iets in je herinnering blijft hangen, zijn we benieuwd naar de rest. En dus zetten we op een regenachtige vrijdag koers naar de sportvelden in het dorp.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal