vv Buinerveen

‘Zou het hek gesloten zijn?’ Als we de parkeerplaats aan de Noorderstraat in Buinerveen met onze bolide op draaien, stellen we onszelf een vraag die vaker wordt gesteld. Maar als in een oogopslag blijkt dat we het onderkomen van VV Buinerveen ook via een hoek op het hoofdveld op kunnen wandelen, zijn we weer van een extra dilemma verlost. Terwijl we daar een kijkje naar het hoofdveld nemen, gaat het hek bij de ingang open: ‘Moi luu’, klinkt het.

Het is een begroeting waarin we zowel ‘welkom’ als ‘wie zijn jullie en wat doen jullie hier?’ horen klinken, maar na onze liefde-voor-de-kleine-dorpsclubs-uitleg, heet de vrijwilliger van Buinerveen ons van harte welkom. Hij opent de kantine, neemt de complete historie van de club met ons door en geeft zelfs een kijkje in de keuken. Letterlijk, want opeens staan we op de plek van waaruit de Buuner gehaktballen en tosti’s geserveerd worden. ‘Als je hier speciaal naartoe rijdt om een kijkje te nemen, dan krijg je de volle mep hoor’, lacht de vrijwilliger.

Als wij een kijkje hebben genomen op de velden achter de kantine en uiteraard de hoofdtribune – voor riant woonplezier, aldus een reclametekst op de gevel – hebben getest, lopen we weer terug naar clubgebouw De Schaokel. Als we de vrijwilliger overladen met complimenten voor zo’n uitstekend onderhouden accommodatie voor een (nu nog) vijfdeklasser, wordt de man plots een beetje emotioneel, als hij uitlegt dat er gemeentelijke plannen zijn om Buinerveen in de toekomst te laten fuseren met een omliggende vereniging. ‘Daar snap je toch niks van?’, zegt hij. Wij kunnen het er alleen maar mee eens zijn. Als we het sportpark verlaten, worden we enthousiast uitgezwaaid. ‘Volgende keer even van tevoren bellen, dan zet ik koffie’, krijgen we nog als tip mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ASC’75

Tijdens elke sportparkentour, maken we een overzicht van clubs die we een bezoekje brengen. Maar als je het lijstje dan keurig hebt afgewerkt en terug naar huis wilt, is het toch doodzonde als je op de route toch nog een accommodatie ziet die je dan net zo goed nog even kunt bezoeken? Als wij de velden van ASC '75 van een afstandje ineens in het vizier krijgen, moeten wij daar dan ook per se heen. In eerste instantie vermoeden we het sportpark al voorbij te zijn gereden, maar als we een zijweggetje inslaan om te draaien, blijkt dat we ineens op de parkeerplek van de sportvereniging zijn uitgekomen. Het levert de nodige lachsalvo’s op.

Groninger Boys

Je hebt van die amateurclubs waar je een seizoenkaart van zou moeten kunnen kopen. Gewoon, zodat je trots met zo’n kaart rond kan lopen paraderen, totdat iemand vraagt: ‘Maar waarom dan in vredesnaam?’ En dat je dan een uitleg begint die geen einde lijkt te kennen. Zo lijkt een seizoenkaart van Groninger Boys ons wel wat. Niet alleen omdat doelpuntenmachine Freddy de Grooth zijn goals er daar inlegt als warme broodjes die over de toonbank gaan, maar ook omdat het een vereniging is waar altijd wel wat gebeurt. Zelfs als er niet gevoetbald wordt. Dat blijkt maar weer als we midden in de coronacrisis een kijkje nemen op het roodwitte deel van sportpark West-End in Groningen.

SC Stadskanaal

De oudste voetbalvereniging van Stadskanaal luistert naar de naam SC Stadskanaal en werd opgericht in 1920. Sportpark Het Pagedal klinkt ons al net zo fijn in de oren als de entree in de praktijk is. De naam is gelijk aan een naburig recreatiegebied en dat doet ons vermoeden dat het - zeker als de zon schijnt - goed toeven is bij SC Stadskanaal.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal