De Treffer ‘16

Toerend door het Drentse land komen we uit in het lintdorp 2e Exloërmond, waar Sportpark De Treffer met een bezoek wordt vereerd. Een sportpark dat de laatste jaren regelmatig in het nieuws is verschenen, want hoewel we op bezoek zijn bij De Treffer ’16, is de oorspronkelijke bespeler van het sportpark TEVV, dat op haar hoogtepunt uitkwam in de Eerste Klasse van het zondagvoetbal. Na veel mitsen en maren en een hoop gerommel binnen het dorp, is in 2016 de oprichting van De Treffer ’16 een feit. TEVV is op het moment van schrijven een ‘slapende vereniging’ en niet meer als actieve voetbalclub te vinden binnen de KNVB. De Treffer ’16 daarentegen vinden we in de zondag Vijfde Klasse, waar het afgelopen seizoen acht punten wist te verzamelen.

Op de voetbaloorlog die voetbalminnend 2e Exloërmond in tweeën heeft gespleten zoomen we niet te veel in. We hopen slechts dat alle Twaidemondjes voetbal uiteindelijk weer kunnen beleven zoals dat hoort: met plezier. Maar tijdens ons bezoek staat het sportpark zelf centraal. Het eerste dat opvalt als we het terrein betreden is dat de kantine lijkt op een tijdelijk gebouw. Niet echt onze smaak, maar een noodoplossing vanwege de voetbaltweespalt in het dorp. Het prachtig verharde talud, aangevuld met hier en daar enkele zitjes, bevalt ons wel uitstekend. In het midden van het hoofdveld kan de speaker van dienst hoog en droog zitten en het gehele sportpark en de akkers erachter overzien. Een absolute voltreffer, dit huisje.

Sterker nog, we beklimmen ‘m en nemen zelf even een kijkje. En zo hebben we een mooi overzicht op de accommodatie. Terwijl twee trekkers langs tuffen op het Noorderdiep, schieten wij wat kiekjes. Hoe de toekomst van dit sportpark eruitziet, is slechts gissen. Of blauwgeel en zwartblauw zich ooit nog – op wat voor manier dan ook – zullen verenigen of niet, aan de accommodatie zal het niet liggen. Die is er klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Groen Geel

Het moet ergens in de jaren 90 zijn geweest dat Groen Geel haar onderkomen in het Groninger stadspark moest verlaten vanwege de bouw van de Gasunie, en daardoor min of meer noodgedwongen neerstreek op Corpus den Hoorn. De verhuizing kwam de club niet bepaald ten goede en veel leden gaven er de brui aan, waardoor het bestaan van de club ineens aan een zijden draadje bungelde. Dat draadje bleek gelukkig sterk genoeg om de club levensvatbaar te houden: via een heuse actie werden nieuwe leden warm gemaakt om voor Groen Geel te gaan spelen en zo maakte de club door de jaren heen alsnog een mooie groei door.
DZOH bomen achter een voetbaveld

DZOH

Zonder geluk vaart niemand wel. Als we richting Emmen rijden om sportpark De Rietlanden van DZOH eens goed onder de loep te nemen, kletteren de regendruppels op de voorruit van onze auto. Maar alsof het zo had moeten zijn, is het precies droog op het moment dat we zijn gearriveerd aan het Zwanenveld. ‘Laten we daar dan ook maar meteen gebruik van maken’, luidt het devies. We zijn letterlijk en figuurlijk in de Drentse Zuid Oost Hoek, waarmee ook de afkorting van DZOH is verklaard.

vv Marrum

Weleens katten en roeken tegelijkertijd op een voetbalveld gezien? Die kans is niet bijster groot, tenzij je een kijkje neemt op sportpark Achterdijk in het Friese Marrum. Daar staan ze wekelijks binnen de krijtlijnen als de teams van VV Marrum in actie komen. Figuurlijk gezien dan, want Marrumers schijnen katten te worden genoemd, terwijl Westernijkerkers roeken worden genoemd. In het logo van de club zijn beide dieren samen verenigd. Een historisch feitje dat we jullie niet wilden onthouden.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal