SV Onderdendam

Als de gevoelstemperatuur rond het vriespunt ligt en er toch gevoetbald moet worden, sta je gevoelsmatig al snel met 1-0 achter als je naar SV Onderdendam afreist. Kleinere accommodaties dan Sportpark Harry Visser zijn er bijna niet in de provincie Groningen, parkeren naast het clubgebouw lukt alleen als het niet al te druk is. En met een beetje pech staat je auto door andere auto’s ingesloten. Wel een extra reden om langer te blijven hangen na afloop, dat dan weer wel.

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat de toekomst van SVO aan een zijden draadje hing. Met een spelend elftal, waarvan lang niet iedereen er elke zaterdag kon zijn, kon de vraag hardop gesteld worden of er in de jaren die volgden nog wel een ploeg in de kenmerkende groen-oranje tenues in de regio te zien zou zijn. Het antwoord was ja. Want zo gaat dat in dorpen waar de liefde voor het verenigingsleven in combinatie met de belangrijkste bijzaak ter wereld ter discussie komt: ‘De stekker eruit trekken? Ben jij gek!’

Sterker nog, SV Onderdendam bloeit als nooit tevoren met twee seniorenteams in de reserveklasse, waarvan eentje afgelopen seizoen zelfs kampioen werd. SVO heeft niet veel, maar maakt overal het beste van. Zo is de voormalige bestuurskamer in de kantine inmiddels een soort skybox geworden. ‘Dat wedstrijdformulier kun je ook wel aan de bar invullen ja’, luidde de motivatie. Logisch, zou wijlen Johan Cruijff hebben gezegd. En mocht je nou zelf eens op bezoek gaan bij SV Onderdendam, hou dan met één ding rekening: parkeer je auto nooit op de parkeerplek van de voorzitter. Want die is gereserveerd.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

V.V. Holwerd

De plaats wordt door iedereen die wel eens op Ameland is geweest vooral geassocieerd met de opstapplaats voor de veerdienst naar het eiland, maar Holwerd is meer dan dat. Er wordt bijvoorbeeld gevoetbald, om maar eens met de deur in huis te vallen. En dat gebeurt op Sportpark De Morgenzon, waar sinds juni 1976 tegen een bal getrapt wordt. Eerder gebeurde dat al op het Keechje. De hoofdmacht van de club verdedigt de blauwzwarte clubkleuren wekelijkse in de Vijfde Klasse en bestaat vooral uit jonge twintigers en dertigers, verdeeld over twee seniorenteams. Ook herbergt de club nog zeven juniorenteams, vrijwel helemaal verdeeld over alle leeftijdscategorieën.

vv Blija

Onderweg van Burdaard naar Blije lijkt het wel alsof we plotseling in een potje real life Mario Kart zijn terechtgekomen. Bij Jislum en Ginnum hebben tractoren de nodige klei op de weg achtergelaten, zodat het een heuse survivaltocht wordt om de Farrewei te bereiken. Maar onze chauffeur heeft voor hetere vuren gestaan. Sportpark Blija van VV Blija wordt foutloos bereikt, al ging het voor één van ons later alsnog mis. Daarover zo meer.

Groen Geel

Het moet ergens in de jaren 90 zijn geweest dat Groen Geel haar onderkomen in het Groninger stadspark moest verlaten vanwege de bouw van de Gasunie, en daardoor min of meer noodgedwongen neerstreek op Corpus den Hoorn. De verhuizing kwam de club niet bepaald ten goede en veel leden gaven er de brui aan, waardoor het bestaan van de club ineens aan een zijden draadje bungelde. Dat draadje bleek gelukkig sterk genoeg om de club levensvatbaar te houden: via een heuse actie werden nieuwe leden warm gemaakt om voor Groen Geel te gaan spelen en zo maakte de club door de jaren heen alsnog een mooie groei door.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal