vv Marrum

Weleens katten en roeken tegelijkertijd op een voetbalveld gezien? Die kans is niet bijster groot, tenzij je een kijkje neemt op sportpark Achterdijk in het Friese Marrum. Daar staan ze wekelijks binnen de krijtlijnen als de teams van VV Marrum in actie komen. Figuurlijk gezien dan, want Marrumers schijnen katten te worden genoemd, terwijl Westernijkerkers roeken worden genoemd. In het logo van de club zijn beide dieren samen verenigd. Een historisch feitje dat we jullie niet wilden onthouden.

Op de Achterdijk voelen we ons in eerste instantie wat onwennig. Als we parkeren voor de kantine, worden we vanuit een auto met Duits kenteken aangestaard met een wazige blik van ‘Wat valt hier in hemelsnaam te fotograferen?’ Want inderdaad, dat doen wij. En niet zo’n beetje ook. Zelfs in de stromende regen op de Achterdijk. En daar schrokken wij. Een akelige stilte maakt meester van ons als wij het hoofdveld betreden. ‘Geen dug-outs? Hoe dan?’ Dit hebben we nog nooit meegemaakt.

‘Weleens katten en roeken tegelijkertijd op een voetbalveld gezien?’

Terwijl we een rondje over het hoofdveld maken, gaat er van alles in ons om. ‘Zouden ze stoeltjes uit de kantine naar het hoofdveld slepen tijdens wedstrijden? Maar als het regent dan?’ We kunnen er met ons verstand niet bij. Dug-outloze hoofdvelden zagen we nog nooit eerder. Ineens doemen ze alsnog op, naast het entreegebouw. ‘Dug-outs op wielen, verrek!’ Die zagen we nog niet eerder, maar Marrum heeft de primeur. ‘Zullen we deze rollende exemplaren ook nog even aan die Duitsers laten zien?’, zegt één van ons. We lachen in koor. ‘Nee, doe maar niet. Ze zien ons al aankomen.’

 

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SC Kootstertille

Promoveren, degraderen. Promoveren, degraderen. Handhaven. Mwa, toch maar weer promoveren. En dan weer degraderen. De volgorde kan misschien wat variëren, maar dat mag de pret niet drukken. We horen jullie hersens kraken. Over de hoofdmacht van welke vereniging zou dit nou gaan? De echte kenners hadden al door dat we SC Kootstertille zochten. Niet zonder reden, want het was onlangs hoog tijd om een kijkje aan De Tille te nemen. En we werden daar op z’n zachtst gezegd nogal prettig verrast.

vv Gasselternijveen

Vaak hadden we behoorlijk wat geluk en konden we de rondjes op en langs de vele sportcomplexen probleemloos volbrengen. Maar het moest er een keer van komen. Als we via de Hunzelaan het Hunzepark betreden, vallen de regendruppels plotseling naar beneden op een manier waar zelfs regendansende indianen even van zouden schrikken. Maar goed, we trekken de kragen van onze jassen nog even goed omhoog en zetten met een ferm wandelpasje koers naar sportpark De Hunze. Oplettende lezers hebben dan al in de gaten dat we bij vv Gasselternijveen zijn aanbeland. En we zijn niet de enigen op het sportcomplex. Enkele clubleden die schijnbaar ook aanwezig zijn, hebben een hek aan het Hunzepark opengelaten, wat ons flink wat omlopen scheelt.

sc Emmeloord

We gaan terug naar het voorjaar van 1944, als een zandvlakte midden in de Noordoostpolder wordt omgebouwd tot het allereerste sportveld van SC Emmeloord. Aan de Nijverheidsweg worden harken en scheppen gebruikt om het voor een voetbalveld te laten doorgaan. Enkele palen dienen als doel en de netten worden met de hand geknoopt door de schoonvader van een bestuurslid, die visserman was in Blokzijl. De Tweede Wereldoorlog is nog gaande als sportclub het levenslicht ziet. Toen nog wat stilletjes, maar de bevrijding precies een jaar later brengt daar verandering in.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal