vv Winsum

Iconisch deens bushokje ontworpen door Poul Cadovius. Hergebruikt als dug-out bij voetbalclub Winsum
Bij ons gaan de gedachten tijdens de rit naar Winsum terug naar de jaren van VIBOA en Hunsingo, want Winsum was tot de zomer van 2016 het dorp van de clubs in het geel-blauw en rood-wit. Waar de jeugdafdelingen drie jaar eerder al werden samengevoegd tot SJO Winsum, vond in 2016 de volledige fusie plaats en daarmee was VV Winsum geboren. Vier seizoenen lang werd gevoetbald op beide sportparken van de voorlopers, tot in 2020 het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West in gebruik werd genomen.

Een splinternieuw sportpark doet ons als nostalgisch aangelegde voetballiefhebbers toch altijd bibberen. En het clubgebouw is er inderdaad één zoals je tegenwoordig meer ziet verschijnen: stijlvol en modern. Toch heeft Winsum de door ons geliefkoosde oude meuk, vergeelde doelpalen en stokoude entreehokjes weten te integreren. Aan de vandalen die zich hebben laten gaan op het voormalige entreehuisje van Hunsingo: afblijven, en rap een beetje. Stelletje cultuurbarbaren. Of zijn de beschadigingen het resultaat van een fikse afzwaaier?

Het grootste plusje? De bijvelden, en dan met name het vergeelde en roestige rugbydoel dat dienst doet als entree van een van die velden. Ook de dug-outliefhebbers onder ons komen goed aan hun trekken. Waar het hoofdveld de inmiddels standaard plastic uitvoeringen heeft, heeft ieder bijveld een ander exemplaar. En die zijn allemaal om van te smullen. Dat doen we overigens ook van het zogenaamde bijgebouw, want hoewel we ons bewust zijn van de noodzaak om soms te vernieuwen, voelen we daar toch wat meer liefde voor dan voor het fonkelnieuwe hoofdgebouw, dat overigens wél een prachtuitzicht over het sportpark biedt. En dat alles maakt voetballen ook nu nog steeds aangenaam in Winsum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal