vv Winsum

Iconisch deens bushokje ontworpen door Poul Cadovius. Hergebruikt als dug-out bij voetbalclub Winsum
Bij ons gaan de gedachten tijdens de rit naar Winsum terug naar de jaren van VIBOA en Hunsingo, want Winsum was tot de zomer van 2016 het dorp van de clubs in het geel-blauw en rood-wit. Waar de jeugdafdelingen drie jaar eerder al werden samengevoegd tot SJO Winsum, vond in 2016 de volledige fusie plaats en daarmee was VV Winsum geboren. Vier seizoenen lang werd gevoetbald op beide sportparken van de voorlopers, tot in 2020 het nieuwe Geert Reinders Sportpark Winsum West in gebruik werd genomen.

Een splinternieuw sportpark doet ons als nostalgisch aangelegde voetballiefhebbers toch altijd bibberen. En het clubgebouw is er inderdaad één zoals je tegenwoordig meer ziet verschijnen: stijlvol en modern. Toch heeft Winsum de door ons geliefkoosde oude meuk, vergeelde doelpalen en stokoude entreehokjes weten te integreren. Aan de vandalen die zich hebben laten gaan op het voormalige entreehuisje van Hunsingo: afblijven, en rap een beetje. Stelletje cultuurbarbaren. Of zijn de beschadigingen het resultaat van een fikse afzwaaier?

Het grootste plusje? De bijvelden, en dan met name het vergeelde en roestige rugbydoel dat dienst doet als entree van een van die velden. Ook de dug-outliefhebbers onder ons komen goed aan hun trekken. Waar het hoofdveld de inmiddels standaard plastic uitvoeringen heeft, heeft ieder bijveld een ander exemplaar. En die zijn allemaal om van te smullen. Dat doen we overigens ook van het zogenaamde bijgebouw, want hoewel we ons bewust zijn van de noodzaak om soms te vernieuwen, voelen we daar toch wat meer liefde voor dan voor het fonkelnieuwe hoofdgebouw, dat overigens wél een prachtuitzicht over het sportpark biedt. En dat alles maakt voetballen ook nu nog steeds aangenaam in Winsum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SV Onderdendam

Als de gevoelstemperatuur rond het vriespunt ligt en er toch gevoetbald moet worden, sta je gevoelsmatig al snel met 1-0 achter als je naar SV Onderdendam afreist. Kleinere accommodaties dan Sportpark Harry Visser zijn er bijna niet in de provincie Groningen, parkeren naast het clubgebouw lukt alleen als het niet al te druk is. En met een beetje pech staat je auto door andere auto’s ingesloten. Wel een extra reden om langer te blijven hangen na afloop, dat dan weer wel.

VVT Twijzelerheide

Hoe belangrijk een voetbalvereniging in het dorpsleven is, blijkt soms al uit heel eenvoudige dingen. De plek van het sportpark in het dorp bijvoorbeeld. Als je op een plattegrond van Twijzelerheide precies een speld in het midden prikt, kom je zo ongeveer uit op de middenstip van VVT. Als wij over de Bjirkewei tuffen, is het even goed opletten, maar het welkomstbord van de plaatselijke voetbalclub is onmiskenbaar. En dus maken wij ons op voor een bezoekje aan Sportpark De Heide.

vv Annen

Als de schoolbel van openbare school De Eshoek luid over het plein galmt, banen de kinderen zich een weg naar binnen. Het is voor ons een mooi startsignaal om de achterzijde van de school te verkennen. Niet in de laatste plaats omdat daar sportpark De Hofakkers van Annen is te vinden. Bij aankomst op de parkeerplaats heb je direct zicht op het kunstgrasveld dat voor de club ongetwijfeld onmisbaar is, maar wij hopen op meer. En gelukkig. Als we doorlopen en het hoofdveld in het vizier krijgen, worden we pas écht vrolijk.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal