VV Gorecht & VV Haren

Het is een vraag die elk voetbalweekend wel ergens op een sportpark te horen is: ‘Spelen we op het hoofdveld?’ Toegegeven, dat is dan ook bijna altijd het mooiste podium om op te voetballen. Bijna, want bij sommige voetbalverenigingen is het bijveld soms één van de best bewaarde geheimen. Zo ook op Sportpark De Koepel, waar Gorecht en Haren de dienst uitmaken. Oke, de tunnel richting het speelveld van De Kuip is iets mooier, maar deze tunnel - onder de drukke Dr. E. H. Ebelsweg - die leidt naar de tunnelvelden, is voor amateurvoetbalbegrippen een pareltje. Je moet zelfs nog een stukje door het Scharlakenbos om het speelveld te bereiken. Voor amateurvoetbalromantici iets om te koesteren.

Sportpark De Koepel was voor Haren al jarenlang vertrouwd terrein. Als het witte houten entreehek aan de Onnerweg in zicht kwam, associeerde je dat automatisch met een moeilijke middag tegen de van origine zondagclub. Sinds 2012 is ook Gorecht weer aan de Onnerweg gevestigd, de plek waar het in de eerste jaren na de oprichting in 1965 ook al speelde. Na tien jaar kreeg Gorecht echter een eigen sportpark aan de Oosterweg in het dorp, maar omdat de club uit haar jasje groeide en omdat de gemeente andere plannen met het terrein had, werden Gorecht en Haren weer herenigd op één sportpark. Vooral voor Gorechters van het eerste uur was de verhuizing wel even slikken. ‘Verhuizen is niet altijd leuk, zelfs als de huurbaas zegt dat het moet’, omschreef Gorecht-penningmeester Jaap Wiersma destijds treffend.

Dat de verhuizing Gorecht geen windeieren heeft gelegd, is desondanks duidelijk terug te zien in de annalen. Van een stabiele zaterdagderdeklasser groeide Gorecht langzaam uit tot een eersteklasser, al speelt de hoofdmacht momenteel in de tweede klasse. Haren daarentegen had het de voorbije jaren een stuk lastiger, al kwam dat ook door de teloorgang van het zondagvoetbal in de regio. Door te switchen naar zaterdag voor het prestatievoetbal, hoopt de vereniging levensvatbaarheid te waarborgen. Hoewel de ene bespeler van De Koepel dus een stuk groter is dan de andere, leven beide clubs naast elkaar in goede harmonie. In 2022 alweer tien jaar zelfs. Een goede reden om dat te vieren, als het weer kan. Onze suggestie? Een jubileumwedstrijd op het tunnelveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv TLC

Na het seizoen 2012-2013 verdwijnen de clubnamen Tolbert en Leek Rodenburg. Beide clubs fuseren tot de Tolbert Leek Combinatie (TLC), waarbij in het logo van de fusieclub één en ander van beide oude logo’s is samengevoegd. Het complex waarop Leek Rodenburg al jarenlang voetbalt wordt aangehouden als decor voor de club in het groen-blauw-wit; een mix van de kleuren die Tolbert en Leek-Rodenburg jarenlang droegen. Tolbert en Leek Rodenburg werkten overigens al eerder samen, toen in 1991 de jeugdafdelingen werden samengevoegd onder de naam Rodenburg ’91. Een fusie ketste in 1996 echter af, waarna alle jeugdteams verder gingen onder de naam VV Leek. Tolbert bleef achter zonder een enkel jeugdlid.

V.V. Ternaard

Of het exact klopt durven we niet te zeggen, maar als we goed hebben gekeken is V.V. Ternaard de meest noordelijk spelende voetbalvereniging op het Friese vasteland. En dus zetten wij goedgemutst koers naar Sportcomplex de Buorfinne.

vv Wildervank

Op elk sportpark waar wij komen, strepen we onze hoogtepunten op een zorgvuldig gekozen bucketlist af. Sierlijke oprijlaan? Check. Fraai bruggetje? Check. Bordjes met geinige doch doeltreffende huisregels? Check. v.v. Wildervank heeft het allemaal. En dan hebben we het nog niet eens over de atletiekbaan en het 214 reclameborden tellende hoofdveld op de accommodatie aan de Woortmanslaan gehad.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal