VV Gorecht & VV Haren

Het is een vraag die elk voetbalweekend wel ergens op een sportpark te horen is: ‘Spelen we op het hoofdveld?’ Toegegeven, dat is dan ook bijna altijd het mooiste podium om op te voetballen. Bijna, want bij sommige voetbalverenigingen is het bijveld soms één van de best bewaarde geheimen. Zo ook op Sportpark De Koepel, waar Gorecht en Haren de dienst uitmaken. Oke, de tunnel richting het speelveld van De Kuip is iets mooier, maar deze tunnel - onder de drukke Dr. E. H. Ebelsweg - die leidt naar de tunnelvelden, is voor amateurvoetbalbegrippen een pareltje. Je moet zelfs nog een stukje door het Scharlakenbos om het speelveld te bereiken. Voor amateurvoetbalromantici iets om te koesteren.

Sportpark De Koepel was voor Haren al jarenlang vertrouwd terrein. Als het witte houten entreehek aan de Onnerweg in zicht kwam, associeerde je dat automatisch met een moeilijke middag tegen de van origine zondagclub. Sinds 2012 is ook Gorecht weer aan de Onnerweg gevestigd, de plek waar het in de eerste jaren na de oprichting in 1965 ook al speelde. Na tien jaar kreeg Gorecht echter een eigen sportpark aan de Oosterweg in het dorp, maar omdat de club uit haar jasje groeide en omdat de gemeente andere plannen met het terrein had, werden Gorecht en Haren weer herenigd op één sportpark. Vooral voor Gorechters van het eerste uur was de verhuizing wel even slikken. ‘Verhuizen is niet altijd leuk, zelfs als de huurbaas zegt dat het moet’, omschreef Gorecht-penningmeester Jaap Wiersma destijds treffend.

Dat de verhuizing Gorecht geen windeieren heeft gelegd, is desondanks duidelijk terug te zien in de annalen. Van een stabiele zaterdagderdeklasser groeide Gorecht langzaam uit tot een eersteklasser, al speelt de hoofdmacht momenteel in de tweede klasse. Haren daarentegen had het de voorbije jaren een stuk lastiger, al kwam dat ook door de teloorgang van het zondagvoetbal in de regio. Door te switchen naar zaterdag voor het prestatievoetbal, hoopt de vereniging levensvatbaarheid te waarborgen. Hoewel de ene bespeler van De Koepel dus een stuk groter is dan de andere, leven beide clubs naast elkaar in goede harmonie. In 2022 alweer tien jaar zelfs. Een goede reden om dat te vieren, als het weer kan. Onze suggestie? Een jubileumwedstrijd op het tunnelveld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FC Zuidlaren

Aan parkeerplaatsen hebben ze er nooit een gebrek, en aan veiligheid vast ook niet. Want als je sportcomplex pal naast het opleidings- en trainingscentrum van de politie ligt, kun je die conclusie wel trekken. Op een aangename vrijdagmiddag is het nog wel even gissen of het toegangshek van sportpark De Wenakkers los zit, maar na een verlossende oerkreet van één der Over de Bal-crewleden kunnen we eens van dicht bij zien waar FC Zuidlaren haar thuisduels afwerkt.

GOMOS

In Norg was het voorjaar van 1945 extra feestelijk. Niet alleen werd Nederland destijds bevrijd van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog, ook werd er in het Noord-Drentse dorp een officiële voetbalvereniging opgericht. ‘Goede Oefening Maakt Ons Sterk’, oftewel GOMOS, zag het levenslicht. Een clubnaam waaruit je mag opmaken dat de trainingsavonden op De Schapendrift steevast druk bezocht worden.
Sportpark VV Nieuw Buinen

VV Nieuw Buinen

Voetbalvereniging Nieuw Buinen ligt in Drenthe, maar leunt op de provinciegrens met Groningen. De club werd honderd jaar geleden opgericht, wisselde door fusies een aantal keren van naam en dat gold ook voor de locatie van het sportcomplex. Vanaf 1948 wordt de club genoemd zoals-ie nu nog steeds bekend is - VV Nieuw Buinen - en speelt de club haar thuisduels op Sportpark Buunerdrome aan het Zuiderdiep in het dorp.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal