vv Mamio & Italian Boys

Vlak nadat we in Groningen een broodje hebben gescoord in winkelcentrum Paddepoel, rammelen we op een steenworp afstand aan de poort van De Parrel. Het sportpark, ingeklemd tussen de stadswijken Selwerd, Paddepoel en de Concordiabuurt, zit echter potdicht. Ook niet heel vreemd midden in een coronacrisis, maar het is toch een tegenvaller. Gelukkig leent De Parrel zich uitstekend om er ook foto’s van te schieten als het hek op slot zit. En dat doen we dan ook. Alleen oog hebben voor de voetbalvelden is hier wel gevaarlijk, want het verkeer raast aan alle kanten voorbij. Als we op het aangrenzende fietspad lopen, worden we bijna aan de kant gedrukt door een verontwaardigd ANWB-koppel op eBikes.

Op De Parrel voetballen twee bijzondere clubs: Mamio en Italian Boys. Eerstgenoemde club mag met recht één groot multicultureel gezelschap worden genoemd. Spelers uit allerlei windstreken maken van Mamio – Surinaams voor lappendeken – één van de meest kleurrijke clubs uit de stad Groningen. Alleen een bezoekje aan de kantine is al de moeite waard, want daar vliegen geen patatjes mayonaise en broodjes kroket over de toonbank, maar maken bordjes rijst en kippenpoten de dienst uit. Italian Boys past eveneens perfect op De Parrel, al was het maar omdat het met slechts één elftal de kleinste vereniging uit de stad is. De Italiaanse Groninger Enrico Fiorin richtte de club in 1985 op, waarbij de paarse tenues een knipoog zijn naar zijn favoriete Italiaanse ploeg Fiorentina.

Normaliter nemen we altijd even een kijkje op de websites van verenigingen waar we te gast zijn, zodat we wat meer te weten komen over de historie. In dit geval onmogelijk, want over Italian Boys is werkelijk niets te vinden, terwijl de website van Mamio gehackt lijkt te zijn door Russische prostitués. En dan voetbalde er eigenlijk nóg een club op De Parrel: SGVV’07. Een club die voortkwam uit Paddepoel, Astrea en eerder GCSV, maar in 2011 failliet ging. Een bord aan de gevel op het clubgebouw is slechts overgebleven als verwijzing aan de club. Zin in een voetbalmiddag, maar dan net even anders? Ga hier dan eens langs De Parrel. Als de hekken geopend zijn uiteraard.

Over Italian Boys is werkelijk niets te vinden, terwijl de website van Mamio gehackt lijkt te zijn door Russische prostitués.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Porthleven FC

Ook als we in het zuidwesten van Engeland rondrijden, houden we onze ogen open voor fijne sportparken. Zo stuiten we in de regio Cornwall, in het plaatsje Porthleven, op het complex van de plaatselijke FC. Deze club, opgericht in 1896, was de oprichter van de Cornwall Combination League (in 1959), een voetbalcompetitie in de westerlijke helft van de Cornwall-regio.

PJC & Damacota

Je hebt hermetisch afgesloten sportcomplexen, maar je hebt ook het Burgemeester Boekhoven Sportpark in Nieuwe Pekela. Een vrij open complex aan de rand van het dorp en wie er al zicht op heeft vanaf de Berkenlaan ziet dat het een soort van serene rust uitstraalt. Eenmaal op de parkeerplaats, die zo groot is dat het hele dorp er wel kan parkeren, en voorbij de fraaie toegangspoort trekken we die conclusie nogmaals.

sv Tynaarlo

Als we in Drenthe op de N386 tussen Vries en Zuidlaren kachelen, doemen er in Tynaarlo ineens vraagtekens op. ‘Zeg, moeten we hier ook niet even stoppen?’ Warempel, inderdaad. In het naslagwerk voor onze sportparkentour, de voetbal-Bosatlas, valt S.V.Tynaarlo nét op een andere bladzijde. Zal je altijd zien. Maar gelukkig kom je met een beetje boerenverstand ook een heel eind. En dus parkeren we onze bolide aan de Zuidlaarderweg in het dorp

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal