V en V ‘68

Wanneer we arriveren in Garijp, worden we begroet door een mooie groene grasmat. Voor ons altijd een fijn welkom, maar ook een signaal dat we de verkeerde ingang van sportpark Greate Buorren te pakken hebben, zo blijkt als we even om de hoek gluren. Kan gebeuren, maar we pakken gewoon door. Via een groot hek lopen we achter de trekker aan die net het onderkomen op rijdt om wat onderhoud te plegen, waarna we in een groene oase belanden. Want zo mag je deze accommodatie toch wel noemen. We groeten de man op de trekker, die daar door z’n eigen lawaai niets van meekrijgt, en kijken eens even goed rond. Omzoomd door bomen ligt Greate Buorren mooi afgescheiden van de buurt.

Lopen we door richting het clubgebouw, dan begint ons voetbalhart pas echt sneller te kloppen. Het clubgebouw, zowaar eentje in een rondje vorm, valt meteen al op. Maar het échte hoogtepunt is het hek dat het terras afscheidt. Een zwart gietijzeren hek, met voetballers en het clublogo erin verwerkt. Beschrijven is één, maar we raden vooral aan zelf eens een kijkje te nemen. Gewoon, omdat dat met liefde is gedaan. Zulke prachtige amateurvoetbalrelikwieën moeten elke tand des tijds wat ons betreft overleven, of V en V ‘68 nou ooit nog eens een nieuwe accommodatie betrekt of niet. Dat hek moet mee.

Vlug en Vaardig ’68 is opgericht op 21 mei 1968. Een hoogvlieger was de hoofdmacht nooit echt. In 2015 promoveerde V en V ’68 naar de 4e Klasse B, waarin het momenteel nog steeds uitkomt. Het afgelopen seizoen eindigde de club op 3 punten van de streep, waarna het zich wist te handhaven via de nacompetitie. En da’s weer reden voor een feestje. Want dat ze kunnen feesten in Garijp zien we wanneer we het programma van het 50-jarig jubileum vinden, met als slotakkoord een groot tentfeest voor het hele dorp. Wij houden ons aanbevolen voor de volgende jubileumeditie van Vlug en Vaardig, maar tot die tijd genieten we vooral van het gietijzeren hek op de Greate Buorren. Want dat is ook uiterst vaardig gemaakt. En wellicht ook vlug.

Eén reactie

  1. Hallo het hekwerk hebben ze overgeschilderd want toen het geplaatst werd is al wat jaartjes geleden was het in de clubkleuren wit/blauw de ballen waren witte en blauwe zeskant vlakken toen viel het nog meer op

    groetjes van de maker van dit hekwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De jeugd heeft de toekomst bij sv DSC 65

DSC’65

Terwijl de zon in volle glorie terrein wint in de Zuid-Drentse bossen, hebben enkele schapen een schaduwrijk plekje uitgezocht om gras te grazen. Klinkt alsof we bij een boerderij zijn aanbeland, maar niets is minder waar. Deze schapen zijn de vaste buren van voetbalvereniging DSC’65, dat weliswaar Dalerveen als thuishaven heeft, maar ook Stieltjeskanaal, Holten en Den Hool vertegenwoordigt. Jarenlang was de zondagclub vaste klant in de vierde klasse, totdat in 2023 degradatie volgde. Deed dat wat af aan het voetbalplezier van de club waarin Dalerveense Boys, Stieltjeskanaalse Boys en de Holslootse Heidetrappers voortleven? Welnee. Een niveautje lager spelen om de titel is immers ook weleens leuk.

vv Zevenhuizen

Met uiterste precisie wandelt een vrijwilliger langs de lijn met voor z’n neus een kalkmachine. Ook op d’Olle Streek in Zevenhuizen zijn scheve krijtlijnen uit den boze, dus vraagt de vrijwilliger in kwestie de nodige concentratie van zichzelf. Als wij door de toegangspoort van de Zevenhuister voetbalvereniging lopen om wat kiekjes te schieten, is hij dan ook even afgeleid, om na een vriendelijke groet van ons weer onverdroten verder te gaan met waar hij gebleven was.
Dugouts op het hoofdveld van FC Wachtum

FC Wachtum

‘Als jullie toch die kant op gaan, Wachtum dan niet vergeten hè!’ Het blijkt soms wel weer hoe belangrijk de meedenkende achterban is. Zodra we op social media aangeven dat we koers zetten naar Zuidoost-Drenthe, volgt deze reactie. Een belangrijke, want net als Sinterklaas geen huizen stilletjes voorbij rijdt, slaan wij geen enkel voetbalveld over. En daar hoort ook FC Wachtum bij. Geen club die onder de vlag van de KNVB opereert, want dat gebeurt onder de naam VV Dalen. Het vijfde elftal van de Dalenaren vormen sinds jaar en dag FC Wachtum.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal