V en V ‘68

Wanneer we arriveren in Garijp, worden we begroet door een mooie groene grasmat. Voor ons altijd een fijn welkom, maar ook een signaal dat we de verkeerde ingang van sportpark Greate Buorren te pakken hebben, zo blijkt als we even om de hoek gluren. Kan gebeuren, maar we pakken gewoon door. Via een groot hek lopen we achter de trekker aan die net het onderkomen op rijdt om wat onderhoud te plegen, waarna we in een groene oase belanden. Want zo mag je deze accommodatie toch wel noemen. We groeten de man op de trekker, die daar door z’n eigen lawaai niets van meekrijgt, en kijken eens even goed rond. Omzoomd door bomen ligt Greate Buorren mooi afgescheiden van de buurt.

Lopen we door richting het clubgebouw, dan begint ons voetbalhart pas echt sneller te kloppen. Het clubgebouw, zowaar eentje in een rondje vorm, valt meteen al op. Maar het échte hoogtepunt is het hek dat het terras afscheidt. Een zwart gietijzeren hek, met voetballers en het clublogo erin verwerkt. Beschrijven is één, maar we raden vooral aan zelf eens een kijkje te nemen. Gewoon, omdat dat met liefde is gedaan. Zulke prachtige amateurvoetbalrelikwieën moeten elke tand des tijds wat ons betreft overleven, of V en V ‘68 nou ooit nog eens een nieuwe accommodatie betrekt of niet. Dat hek moet mee.

Vlug en Vaardig ’68 is opgericht op 21 mei 1968. Een hoogvlieger was de hoofdmacht nooit echt. In 2015 promoveerde V en V ’68 naar de 4e Klasse B, waarin het momenteel nog steeds uitkomt. Het afgelopen seizoen eindigde de club op 3 punten van de streep, waarna het zich wist te handhaven via de nacompetitie. En da’s weer reden voor een feestje. Want dat ze kunnen feesten in Garijp zien we wanneer we het programma van het 50-jarig jubileum vinden, met als slotakkoord een groot tentfeest voor het hele dorp. Wij houden ons aanbevolen voor de volgende jubileumeditie van Vlug en Vaardig, maar tot die tijd genieten we vooral van het gietijzeren hek op de Greate Buorren. Want dat is ook uiterst vaardig gemaakt. En wellicht ook vlug.

Eén reactie

  1. Hallo het hekwerk hebben ze overgeschilderd want toen het geplaatst werd is al wat jaartjes geleden was het in de clubkleuren wit/blauw de ballen waren witte en blauwe zeskant vlakken toen viel het nog meer op

    groetjes van de maker van dit hekwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Veenhuizen

Je zult er niet meteen bij stilstaan als je erdoorheen rijdt, maar Veenhuizen zou nooit hebben bestaan als de drie gevangenissen niet in het dorp waren gevestigd. Dat houdt dus ook in dat Voetbalvereniging Veenhuizen z’n bestaan eigenlijk aan het gevangeniswezen heeft te danken. En daar zijn wij ze dankbaar voor. Want een kijkje op sportcomplex Achter de Molen leert ons dat we te maken hebben met een accommodatie met een verhaal.

vv Nagele

De schapen lopen er vredig te grazen, een handvol vlindertjes fladdert er lustig op los en allervriendelijkste vogeltjes lijken weg te dutten op de rugleuning van een bankje. De zon breekt ondertussen glazig door en het lijkt alsof we rechtstreeks op de set van een Nederlandse natuurfilm zijn aanbeland, maar niets is minder waar. We zijn hier op sportcomplex Nagele van de gelijknamige voetbalvereniging in Nagele. De tijd lijkt hier haast stil te hebben gestaan.

vv Zuidlaarderveen

‘Het is echt triest. De laatste wedstrijd van het seizoen moesten we zelfs met negen man spelen omdat twee spelers zich ziek hadden gemeld. Later bleek dat die jongens de hele nacht hadden zitten gamen’. Was getekend, een bestuurslid van VV Zuidlaarderveen in mei vorig jaar bij RTV Drenthe. Zijn uitspraak was onderdeel van een noodoproep om het seizoen erop een eerste elftal op de been te krijgen. Die mislukte. Dit seizoen heeft de vereniging slechts één team in de gelederen. Elke zondagochtend speelt Zuidlaarderveen 2 in de laagste reserveklasse van het zondagvoetbal. En met een vierde plek doen ze het niet eens onaardig.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal