V en V ‘68

Wanneer we arriveren in Garijp, worden we begroet door een mooie groene grasmat. Voor ons altijd een fijn welkom, maar ook een signaal dat we de verkeerde ingang van sportpark Greate Buorren te pakken hebben, zo blijkt als we even om de hoek gluren. Kan gebeuren, maar we pakken gewoon door. Via een groot hek lopen we achter de trekker aan die net het onderkomen op rijdt om wat onderhoud te plegen, waarna we in een groene oase belanden. Want zo mag je deze accommodatie toch wel noemen. We groeten de man op de trekker, die daar door z’n eigen lawaai niets van meekrijgt, en kijken eens even goed rond. Omzoomd door bomen ligt Greate Buorren mooi afgescheiden van de buurt.

Lopen we door richting het clubgebouw, dan begint ons voetbalhart pas echt sneller te kloppen. Het clubgebouw, zowaar eentje in een rondje vorm, valt meteen al op. Maar het échte hoogtepunt is het hek dat het terras afscheidt. Een zwart gietijzeren hek, met voetballers en het clublogo erin verwerkt. Beschrijven is één, maar we raden vooral aan zelf eens een kijkje te nemen. Gewoon, omdat dat met liefde is gedaan. Zulke prachtige amateurvoetbalrelikwieën moeten elke tand des tijds wat ons betreft overleven, of V en V ‘68 nou ooit nog eens een nieuwe accommodatie betrekt of niet. Dat hek moet mee.

Vlug en Vaardig ’68 is opgericht op 21 mei 1968. Een hoogvlieger was de hoofdmacht nooit echt. In 2015 promoveerde V en V ’68 naar de 4e Klasse B, waarin het momenteel nog steeds uitkomt. Het afgelopen seizoen eindigde de club op 3 punten van de streep, waarna het zich wist te handhaven via de nacompetitie. En da’s weer reden voor een feestje. Want dat ze kunnen feesten in Garijp zien we wanneer we het programma van het 50-jarig jubileum vinden, met als slotakkoord een groot tentfeest voor het hele dorp. Wij houden ons aanbevolen voor de volgende jubileumeditie van Vlug en Vaardig, maar tot die tijd genieten we vooral van het gietijzeren hek op de Greate Buorren. Want dat is ook uiterst vaardig gemaakt. En wellicht ook vlug.

Eén reactie

  1. Hallo het hekwerk hebben ze overgeschilderd want toen het geplaatst werd is al wat jaartjes geleden was het in de clubkleuren wit/blauw de ballen waren witte en blauwe zeskant vlakken toen viel het nog meer op

    groetjes van de maker van dit hekwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal