sc Espel

Je kent het vast wel: soms komt er een tegenstander op bezoek waar je het gewoon niet zo op hebt. Waar je stiekem al voetbalruzie mee hebt voordat er nog tegen een bal is getrapt. We zijn erg benieuwd hoe ze daar bij SC Espel mee omgaan. Je vraagt je misschien af waarom, maar de dug-outs van de thuisploeg en die voor de bezoekers op het hoofdveld op sportpark De Bosrand staan zó dicht bij elkaar, dat je tijdens wedstrijden bijna bij elkaar op schoot zit. Laten we maar voorzichtig de conclusie trekken dat Espel met elke tegenstander goed kan opschieten. Het zijn deze details die onze sportparkbezoekjes zo verrijken.

Als we vanaf de dug-out in de verte kijken, blijken we niet de enige bezoekers van het sportpark te zijn. In het fonkelnieuwe clubgebouw was blijkbaar ook een terreinmeester aanwezig. Nu houden wij er nogal van om iedere koning van de kalklijn op de gevoelige plaat vast te leggen en we zetten een ferme looppas in om hem aan te kunnen spreken. Maar hij ziet ons niet en zodra hij uit het zicht is, vinden we ‘m werkelijk nergens meer terug. Hij doet ons dan ook sterk denken aan B100 (u weet wel, die van Bassie en Adriaan) in zijn beste dagen.

Laten we maar voorzichtig de conclusie trekken dat Espel met elke tegenstander goed kan opschieten.

Wanneer we de historie van SC Espel doorspitten, komen we erachter dat voormalig profvoetballer Pieter Bijl z’n eerste stappen op De Bosrand zette. Ook speelde voetballend Espel aanvankelijk in een zwart-wit tenue, maar werd later gekozen voor blauw-wit, omdat er al diverse clubs waren die in zwart-wit speelden. Het tekent het unieke karakter dat SC Espel wil uitdragen. En wie een bezoek brengt aan De Bosrand, zal volledig beamen dat ze dat enorm goed gelukt is. Een echte dorpsclub met een verbindende factor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Peize

Eén van de fijne dingen aan amateurvoetbal is hoe bijzondere clublogo’s tot stand zijn komen, vooral als er een duidelijk kenmerk op te bespeuren valt. Weet jij bijvoorbeeld welke amateurvoetbalclub net als het plaatselijke dorpswapen prominent een hopbel in haar logo heeft? We verklappen het alvast maar: Voetbal Vereniging Peize. Ontleend aan de grootschalige hopteelt in de 16e en 17e eeuw. Geef toe, wist je niet hé?

Oud Zwart Wit

‘Het begon ooit in een café en het eindigt ook nog steeds vaak in een café.’ We kennen weinig verenigingen die hun historie zo treffend op hun website weten te omschrijven als Oud Zwart Wit. Maar we hebben het hier dan ook niet over een doorsnee vereniging. OZW, zoals de club in de volksmond wordt genoemd, hecht veel waarde aan respect tussen de krijtlijnen en hanteert zelfs een ballotagecommissie als je lid wilt worden. Lid worden kan alleen via iemand die al OZW-lid is, en moet dan nog goedkeuring krijgen van de overige leden. Dat komt wat chique over, maar het maakt van OZW een club waarbij iedereen elkaar kent. En da’s gezellig en vertrouwd!

vv Zevenhuizen

Met uiterste precisie wandelt een vrijwilliger langs de lijn met voor z’n neus een kalkmachine. Ook op d’Olle Streek in Zevenhuizen zijn scheve krijtlijnen uit den boze, dus vraagt de vrijwilliger in kwestie de nodige concentratie van zichzelf. Als wij door de toegangspoort van de Zevenhuister voetbalvereniging lopen om wat kiekjes te schieten, is hij dan ook even afgeleid, om na een vriendelijke groet van ons weer onverdroten verder te gaan met waar hij gebleven was.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal