sc Espel

Je kent het vast wel: soms komt er een tegenstander op bezoek waar je het gewoon niet zo op hebt. Waar je stiekem al voetbalruzie mee hebt voordat er nog tegen een bal is getrapt. We zijn erg benieuwd hoe ze daar bij SC Espel mee omgaan. Je vraagt je misschien af waarom, maar de dug-outs van de thuisploeg en die voor de bezoekers op het hoofdveld op sportpark De Bosrand staan zó dicht bij elkaar, dat je tijdens wedstrijden bijna bij elkaar op schoot zit. Laten we maar voorzichtig de conclusie trekken dat Espel met elke tegenstander goed kan opschieten. Het zijn deze details die onze sportparkbezoekjes zo verrijken.

Als we vanaf de dug-out in de verte kijken, blijken we niet de enige bezoekers van het sportpark te zijn. In het fonkelnieuwe clubgebouw was blijkbaar ook een terreinmeester aanwezig. Nu houden wij er nogal van om iedere koning van de kalklijn op de gevoelige plaat vast te leggen en we zetten een ferme looppas in om hem aan te kunnen spreken. Maar hij ziet ons niet en zodra hij uit het zicht is, vinden we ‘m werkelijk nergens meer terug. Hij doet ons dan ook sterk denken aan B100 (u weet wel, die van Bassie en Adriaan) in zijn beste dagen.

Laten we maar voorzichtig de conclusie trekken dat Espel met elke tegenstander goed kan opschieten.

Wanneer we de historie van SC Espel doorspitten, komen we erachter dat voormalig profvoetballer Pieter Bijl z’n eerste stappen op De Bosrand zette. Ook speelde voetballend Espel aanvankelijk in een zwart-wit tenue, maar werd later gekozen voor blauw-wit, omdat er al diverse clubs waren die in zwart-wit speelden. Het tekent het unieke karakter dat SC Espel wil uitdragen. En wie een bezoek brengt aan De Bosrand, zal volledig beamen dat ze dat enorm goed gelukt is. Een echte dorpsclub met een verbindende factor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Niekerk

Als je een stad of dorp alleen bezoekt om er jaarlijks een balletje tegen de plaatselijke voetbalvereniging te trappen, is het altijd een kwestie van de automatische piloot volgen als je de auto instapt. Maar wegwerkzaamheden bemoeilijken onze missie echter flink om Sportpark Eekeburen van vv Niekerk op een ietwat normale manier te bereiken. Na driemaal een wegafzetting te hebben getroffen, is het bij alternatieve route nummer vier wél raak. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat.

FC Burgum

We komen steeds vaker terecht bij verenigingen die voortkomen uit twee andere verenigingen. Zo ook in Bergum - Burgum voor de Friese taalsprekers onder ons. Wat direct opvalt op sportpark Koningsland in Bergum, is het respect voor het verleden. We hebben het dan niet zozeer over het grote, splinternieuwe clubgebouw of de plastic kunstgrasmat die dient als hoofdveld, maar over het clublogo van FC Burgum. Daarin zitten de emblemen en oprichtingsjaren van BCV en VV Bergum verwerkt; de twee verenigingen die samen FC Burgum vormen. Een dikke plus op het beoordelingsformulier dus, want wij houden van knipoogjes naar het verleden.

Oldambtster Boys

‘Het is elk jaar weer passen en meten om te kijken wat we in de wei kunnen brengen’, lezen we op de website van Oldambtster Boys, een trotse zondag-vijfdeklasser uit Nieuw-Scheemda. Het dorpje telt zo’n 300 zielen en dan kan iedereen met een beetje boerenverstand wel raden dat het niet gek is dat het elk seizoen een opgave is om allerlei elftallen op de been te krijgen. Maar dat gaat ze daar vrij aardig af. Een uiterst legitieme reden om Sportpark Oldambt met een bezoek te vereren.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal