sc Creil

Sinds we de amateurvoetbalvelden afstruinen is het nog maar één keer voorgekomen dat we voor een dichte deur stonden. Ook in Creil houden we onze adem in als we de plaatselijke voetbalvelden naderen. ‘We moeten en zullen een rondje om het hoofdveld lopen’, denken we hardop, maar een dicht entreehek lijkt roet in het eten te gooien. Als we checken of het hek geopend is, blijkt dat je er gewoon omheen kunt lopen. Een zucht van verlichting volgt. Want dit veld van SC Creil bevalt ons van afstand al, laat staan van dichtbij.

Want in het amateurvoetballandschap heb je talloze soorten velden. De meesten zijn strak ingedeeld met direct een paadje of struiken eromheen, maar in Creil was er blijkbaar wat ruimte over. Daardoor zijn er aan alle zijden van het veld hellingen die schuin omhoog lopen. Ideaal als een profclub een accommodatie in de regio zoekt waar alle toeschouwers goed zicht op het veld willen hebben. ‘Al zal de gemeentemedewerker die hier het gras maait wel wat extra uurtjes kwijt zijn’, merkt één van ons op. ‘Maar als dat net zo’n liefhebber is als wij, zijn dat dankbare uurtjes’, wordt daar aan toegevoegd. En zo is het.

Overigens blijkt Creil ook nog over een kunstgrasveld te beschikken aan de andere kant van sporthal De Ton. Behalve dat er zeecontainers dienst doen als materialenhok en je tussen de bomen door een fraai zicht hebt op de plaatselijke protestantse kerk, hebben we het er gauw gezien. Maar dat prachtige natuurgrasveld krijgt wél een dankbaar plaatsje in ons geheugen. Dat moet ze bij SC Bant ook tevreden stemmen, want na de overeengekomen fusie mogen zij hier ook hun thuisduels gaan afwerken. Wij zijn jaloers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vv Peize

Eén van de fijne dingen aan amateurvoetbal is hoe bijzondere clublogo’s tot stand zijn komen, vooral als er een duidelijk kenmerk op te bespeuren valt. Weet jij bijvoorbeeld welke amateurvoetbalclub net als het plaatselijke dorpswapen prominent een hopbel in haar logo heeft? We verklappen het alvast maar: Voetbal Vereniging Peize. Ontleend aan de grootschalige hopteelt in de 16e en 17e eeuw. Geef toe, wist je niet hé?

vv Gieten

Quizvraagje: welke Drentse amateurvoetbalclub voetbalt op een terrein dat voorheen werd gebruikt voor moestuintjes? Wie houdt van de belangrijkste bijzaak ter wereld én het Drentse dialect een warm hart toedraagt, komt dan snel uit bij VV Gieten, dat sinds 1955 sportpark De Goorns als thuishaven heeft. En omdat Goorns in het Drents ‘tuingronden’ betekent, heb je direct een antwoord op de quizvraag. ‘Maar Gieten bestaat toch al langer dan 1955?’, denk je nu misschien. Terechte opmerking. Sinds 1925 al, zelfs. En ook daarvoor werd er al volop in het esdorp gevoetbald. Maar nog niet op De Goorns.

sv Marum

‘Zo, dat hoofdveld ligt er keurig gemaaid bij zeg’, zegt één van ons als we ons bij de entree van Sportpark De Holten van sv Marum ophouden. Die zin is nog niet uitgesproken, of de correctie volgt al. ‘Dit is niet het hoofdveld, dat ligt daar’, zegt een ander, wijzend naar het aangrenzende kunstgrasveld. Een terreinmeester die ons hoort discussiëren bevestigt dat inderdaad. Voetballen op het hoofdveld zou volgens een omwonende teveel overlast geven, waarna hij is gaan klagen. En blijkbaar met succes. Zonde, luidt ons oordeel.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2025 | Over de Bal