VV Noordbergum

‘Vreemdelingenlegioen strijkt neer in Noordbergum’, schreef de Leeuwarder Courant begin november 2022. ‘Het voetbal leeft weer in Noordbergum’, aldus het Friesch Dagblad een half jaar later. Een artikel naar aanleiding van het kampioenschap van de club in de Vijfde Klasse. Hoe dit zit? Voor afgelopen seizoen kwam er een sloot goede spelers richting sportpark De Ulkelannen. En met goede spelers doelen we onder anderen op enkele oud-profs, zoals Martijn van der Laan en Harvey Bischop. Ze schoten de club uit het Friese dorp voor het eerst sinds 2010 weer naar de Vierde Klasse. En daarmee leeft het voetbal in Noordbergum weer als nooit tevoren. En dat brengt automatisch ook meer gezelligheid teweeg aan de Reiddekkersstrjitte. Hoog tijd om er zelf eens een kijkje te nemen op een rustige ochtend.

En ondanks dat het rustig is, kunnen wij die gezelligheid onderschrijven als we op het sportcomplex zijn neergestreken. Het overdekte terras doet het ongetwijfeld goed tijdens derde helften, nog los van promoties en kampioenschappen. En alles fijn in de zwart-gele clubkleuren, op de tribunestoeltjes na dan. En waar we tribune schrijven, bedoelen we de paar stoeltjes bij de veldopgang, waar overigens een kindertractor geparkeerd staat. Noordbergum mag dan grote namen naar De Ulkelannen halen, hier wordt dus ook aan de kleintjes gedacht.

Die club moest zich in viereneenhalf jaar geleden vanwege spelersgebrek terugtrekken uit de standaardklassen. En zie nu. Het complex is er verder één zoals we graag zien bij een amateurclub. Allemaal natuurgras, een keurig hoofdveld omringd door bomen dat geflankeerd wordt door bijvelden waarvan wij vaker nog meer van gecharmeerd zijn dan het voornaamste strijdtoneel. Hoogtepunt is wat ons betreft het paadje richting veld 3. Nooit meer iets aan doen! Ook het doorkijkje naar het hoofdveld geeft een fraai plaatje. Welk niveau Noordbergum ook nastreeft, de accommodatie is er al een tijdje klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2023 | Over de Bal