MOVV

Langs het mooie Oldambtmeer zetten we koers richting Midwolda, alwaar we een bezoek gaan brengen aan sportpark MOVV, dat niet geheel verrassend wordt bespeeld door MOVV. De voetbalvereniging is niet de enige bespeler van deze accommodatie, want het terrein wordt gedeeld met tennisclub Nieske Meppers. Waarvan akte.

De eerste gedachte die ons te binnen schiet als we het hoofdveld betreden is dat voetballen hier nog weleens lastig kon worden op de eerstvolgende zondag. Het veld is hobbelig en op sommige plekken is van gras weinig sprake. Maar daar storen wij ons niet echt aan, want wij zijn dan allang afgeleid door de dug-outs. Een bouwwerk waar de Notre-Dame nog een puntje aan kan zuigen. We treffen prachtige stenen bouwwerken met een houten bankje, waarbij zelfs aan kapstokjes is gedacht. Dit soort details doen ons voetbalhart ontegenzeggelijk sneller kloppen.

Een bouwwerk waar de Notre-Dame nog een puntje aan kan zuigen.

Als we de rest van het sportpark verkennen, raken we in gesprek met de terreinmeester die op het punt staat om één van de bijvelden te kalken. ‘De velden lagen er goed bij, maar ook met het slechte weer zijn onze voetballers niet uit de wei te houden. Dat is voor de velden wel wat funest geweest’, legt-ie uit. Terwijl een specht z’n snavel hoorbaar in een boom langs het veld boort en de vrijwilliger onverstoord de lijnen uitzet, wandelen wij weer over de hobbelige velden naar de uitgang. Teleurgesteld dat er geen biljartlaken ligt? Welnee! Want alles niet zichtbaar perfect is, scoor je bij ons altijd een ruime voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.

SVM

SVM uit het Limburgse Munstergeleen was er in 1928 als de kippen bij om haar clubnaam bij de KNVB te laten vastleggen. Het is de reden waarom datzelfde verzoek vanuit Marknesse aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geen voet aan de grond kreeg bij de voetbalbond. ‘Twee dezelfde clubnamen kunnen niet’, kreeg oprichter Lokken te horen. Een ramp was het niet, want SV Marknesse - gewoon SVM in de volksmond - was eigenlijk net zo eenvoudig. En zo hadden de Marknessenaren in 1945 een voetbalclub.
Erica '86 graffiti

SC Erica ‘68

Van SC Erica naar Erica ’86 is een kleine stap, zowel letterlijk als figuurlijk. SC Erica werd in 1986 opgesplitst in twee clubs, waar Erica ’86 als zaterdagclub één van was en daarom is de geschiedenis van beide clubs tot dat jaartal gelijk te noemen. Kortom, dat gaan we deze keer niet belichten omdat de grote buurman al aan de beurt is geweest. Waar SC Erica vooral in de Eerste en Tweede Klasse haar kunsten lieten zien, speelde het eerste elftal van Erica ’86 de wedstrijden voornamelijk in de Vijfde Klasse. Dat laatste niet altijd met onverdeeld succes, zo lezen we in een nieuwsbericht van RTV Drenthe van november 2021: ‘Na bijna twee jaar weer zege voor Erica ’86.’

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal