SC Erica ‘68

Erica '86 graffiti
Van SC Erica naar Erica ’86 is een kleine stap, zowel letterlijk als figuurlijk. SC Erica werd in 1986 opgesplitst in twee clubs, waar Erica ’86 als zaterdagclub één van was en daarom is de geschiedenis van beide clubs tot dat jaartal gelijk te noemen. Kortom, dat gaan we deze keer niet belichten omdat de grote buurman al aan de beurt is geweest. Waar SC Erica vooral in de Eerste en Tweede Klasse haar kunsten lieten zien, speelde het eerste elftal van Erica ’86 de wedstrijden voornamelijk in de Vijfde Klasse. Dat laatste niet altijd met onverdeeld succes, zo lezen we in een nieuwsbericht van RTV Drenthe van november 2021: ‘Na bijna twee jaar weer zege voor Erica ’86.’

Inmiddels is dat laatste niet meer van toepassing, want na het seizoen 2021-2022 trok de club haar eerste elftal terug, om zich volledig te richten op recreatief voetbal. Dat gebeurt nu dan ook, met een tweede elftal, twee damesteams én op de vrijdagavonden met een dames-zevental 18+. Weer eens wat anders dan de talrijk aanwezige heren 35- en 40-plusteams bij menige vereniging.

Net als SC Erica speelt Erica ’86 op sportpark De Veenschappen, waar je er bij Erica ’86 nog ‘gemeentelijk’ voor moet zetten. We worden voorbeeldig verwelkomd door een klassiek welkomstbord, waarbij we – gezien de kleuren van het logo – niet uitsluiten dat het er al sinds 1986 hangt. En omdat cult pluspunten oplevert, beginnen we ons rondje goedgemutst. Wat ons daarbij opvalt: wat een groene oase bij het hoofdveld, al moeten we bij nadere inspectie van het veld een beetje terugkomen op die woorden. Maar verder worden we best blij van wat we zien. Stenen dug-outs, een old-skool scorebord en eenzelfde soort graffiti zoals we bij SC Erica zagen. Kortom: een wereld van verschil, binnen zo’n kleine afstand, maar beide clubdomeinen op De Veenschappen ademen de aspecten van het pure amateurvoetbal. En daar houden wij van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kwiek

‘Ah, de grasmaaiers maaien het hoofdveld, dus dat moet geen probleem worden straks’, zeggen we terwijl één van ons naar het tafereeltje wijst. Het gebeurt wel vaker dat als we de ingang van een sportpark niet direct zien, we toch aanknopingspunten proberen te vinden zodat we uiteindelijk niet over een hek met scherpe punten hoeven te klimmen. Dat is niet anders als we op De Kalkwijck in Hoogezand lopen en alvast een blik werpen op het onderkomen van vv Kwiek. Maar omdat we eerst bij de buren van HS’88 langsgaan en daarvoor net bij Hoogezand zijn geweest, is Kwiek pas als laatste aan de beurt.
Doorkijkje door markante dug-out naar een doel bij vv Eastermar

VV Eastermar

Waar we in onze vele bezoeken toch meer en meer kunstgrasvelden tegenkomen, is daar in Eastermar niets van te zien. Al snel nadat we het hek met VVE-letters zijn gepasseerd zien we overal natuurgras. En dan heb je bij ons al een streepje voor. De club, ontstaan vanuit een paar fanatieke jongens die na schooltijd graag een balletje trapten, kent haar officiële oprichting in 1969. Een relatief jonge club dus, op een sportpark dat in de loop der jaren een metamorfose heeft ondergaan. Een succesvolle sponsorloop maakte de kantine met bestuurskamer mogelijk en door de groei van de tennisclub veranderde ook de locatie van de speelvelden enkele keren.
Sportpark VV SJS

VV SJS

Sportclub Juliana Stadskanaal, kortweg VV  SJS, was in de jaren na de meest recente eeuwwisseling één van de clubs waar de provincie Groningen trots op kon zijn.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal