SC Erica ‘68

Erica '86 graffiti
Van SC Erica naar Erica ’86 is een kleine stap, zowel letterlijk als figuurlijk. SC Erica werd in 1986 opgesplitst in twee clubs, waar Erica ’86 als zaterdagclub één van was en daarom is de geschiedenis van beide clubs tot dat jaartal gelijk te noemen. Kortom, dat gaan we deze keer niet belichten omdat de grote buurman al aan de beurt is geweest. Waar SC Erica vooral in de Eerste en Tweede Klasse haar kunsten lieten zien, speelde het eerste elftal van Erica ’86 de wedstrijden voornamelijk in de Vijfde Klasse. Dat laatste niet altijd met onverdeeld succes, zo lezen we in een nieuwsbericht van RTV Drenthe van november 2021: ‘Na bijna twee jaar weer zege voor Erica ’86.’

Inmiddels is dat laatste niet meer van toepassing, want na het seizoen 2021-2022 trok de club haar eerste elftal terug, om zich volledig te richten op recreatief voetbal. Dat gebeurt nu dan ook, met een tweede elftal, twee damesteams én op de vrijdagavonden met een dames-zevental 18+. Weer eens wat anders dan de talrijk aanwezige heren 35- en 40-plusteams bij menige vereniging.

Net als SC Erica speelt Erica ’86 op sportpark De Veenschappen, waar je er bij Erica ’86 nog ‘gemeentelijk’ voor moet zetten. We worden voorbeeldig verwelkomd door een klassiek welkomstbord, waarbij we – gezien de kleuren van het logo – niet uitsluiten dat het er al sinds 1986 hangt. En omdat cult pluspunten oplevert, beginnen we ons rondje goedgemutst. Wat ons daarbij opvalt: wat een groene oase bij het hoofdveld, al moeten we bij nadere inspectie van het veld een beetje terugkomen op die woorden. Maar verder worden we best blij van wat we zien. Stenen dug-outs, een old-skool scorebord en eenzelfde soort graffiti zoals we bij SC Erica zagen. Kortom: een wereld van verschil, binnen zo’n kleine afstand, maar beide clubdomeinen op De Veenschappen ademen de aspecten van het pure amateurvoetbal. En daar houden wij van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

VV Nieuw Roden

Net buiten de officiële dorpsgrens van Nieuw Roden heeft de gelijknamige voetbalvereniging VV Nieuw Roden haar accommodatie liggen.

SVDB

‘Ah, jullie gaan naar de club van de kroeg?’ Het is de reactie die we van een Rolder Boys-bestuurslid krijgen, als we vertellen dat onze volgende stop SVDB wordt. We hebben het dan over een omnivereniging in Ekehaar, want naast voetbal wordt er onder de vlag van sportvereniging De Broekstreek ook gevolleybald, gegymd, geaerobict, gebadmintond én hardgelopen. Toch blijft vooral die ‘club-van-de-kroeg’-opmerking hangen. Daar willen we het mijne van weten.
Vrijwilliger hard aan het werk in Schoonoord bij vv KSC

vv KSC

Vergeet het openluchtmuseum Ellert en Brammert of hunebed De Papeloze Kerk. Als je een beetje wilt genieten van wat Schoonoord te bieden heeft, kun je ook gewoon naar het plaatselijke sportpark, thuishaven van zondagvierdeklasser KSC. In het verleden voetbalde VV Schoonoord nog aan de andere kant van de Sportparklaan, maar deze club bestaat vandaag de dag niet meer. Nu treffen we alleen nog de korfbalvelden aan, het terrein waar in het verleden voetbalkunsten werden vertoond. Maar goed, omdat we nou eenmaal geen korfbalgoeroes zijn, gaat de reis linea recta naar Sportpark Schoonoord. Eentje dat ons alleen al meteen kan bekoren vanwege de speciale entreeprijzen voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar en 65-plussers.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal