SV Yde de Punt

Als we het dorp binnenrijden, passeert een paard met wagen ons in tegenovergestelde richting. Het lijkt een voorbode, want in Yde lijkt de tijd een beetje stil te hebben gestaan. Diezelfde conclusie trekken we weer als we het plaatselijke sportcomplexje van Yde de Punt met een bezoek vereren.

We pakken expres een andere ingang en passeren een verroest draaihekje dat zichtbaar al jaren geen functie meer heeft. Iets verderop ademt de bescheiden accommodatie precies wat je bij een dorpsclub verwacht. Terwijl een paar grazende paarden ons nauwlettend in de gaten houden, maken wij een rondje om het hoofdveld via het schelpenpad.

Wat van alle kanten opvalt is hoe slecht het veld erbij ligt. De zomerse droogte heeft in Yde duidelijk haar sporen nagelaten. ‘Hier wordt op korte termijn waarschijnlijk niet gevoetbald’, mompelen we bijna in koor. Of het gras in Yde sneller gaat groeien als we hier wat lovende woorden neerzetten? Nee, zo naïef zijn we niet. Maar we hopen het wel. Want zo’n bescheiden maar fraai sportcomplexje verdient elke week een bespeler én de nodige toeschouwers.

Eén reactie

  1. vind het heel mooi in 1972 nog gevoetbald woon al jaren in Rijnsburg maar die foto;s geeft me een fijn gevoel mijn vader heeft hier jaren gevoetbald onder de naam HJ Hendriks alias hoempa het gaat jullie goed Henk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verdwaalde boom bij cvv VEV '67

VEV ’67

Als amateurvoetbalromantici wandelen wij soms weleens met weemoed over een sportpark. Omdat je weet dat de club waar je op bezoek bent in een grijs verleden op een plek speelde, waar je stiekem wel liever was geweest. We kunnen het niet ontkennen als we VEV '67 met een bezoek vereren. De club uit Leek verhuisde in 2007 van Sportpark Nienoord naar Sportpark Oostindie en daarbij werden toch wel even wat traantjes bij weggepinkt. Maar wie wil groeien moet soms nou eenmaal keuzes maken die moeilijk zijn. En omdat Vlug en Vaardig op Nienoord uit haar jasje was gegroeid, was de verhuizing naar een accommodatie naast een kersverse nieuwbouwwijk onontkoombaar.
De kantine van vv Jistrum met diverse voetbalshirts

VV Jistrum

Bij bescheiden dorpsclubjes rekenen we onszelf vaak op voorhand al rijk. Iedereen kent elkaar, dus is het plaatselijke voetbalveld vaak ook altijd wel toegankelijk voor iedereen die maar een balletje wil trappen. In Jistrum is niets minder waar. De zaterdagvijfdeklasser heeft de hekken overal waar het kan stevig op slot gedaan. Snappen we overigens wel, want het onderkomen van Jistrum oogt nog voordat we er een stap op hebben gezet uiterst knus. ‘En zo’n accommodatie moet je goed bewaken’, luidt ons oordeel.

GRC

Zuinig zijn op het historisch erfgoed, je hoeft bij GRC Groningen niet te vertellen hoe je dat moet doen. Een klusje dat GRC-archivaris Ab Gewald wel is toevertrouwd. Mede door zijn inspanningen wordt er in de Groninger Archieven liefst vijftien meter aan documentatie bewaard van 1902 tot 2002. De club uit de stad Groningen voetbalt inmiddels alweer 47 jaar op sportpark Corpus den Hoorn in de stad Groningen, waar druk wordt gewerkt aan creëren van nieuwe historie.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal