NEC Delfzijl

Tribune van NEC Delfzijl
Onze tour vervolgt van Stad naar Ommeland, wanneer we koers zetten naar havenstad Delfzijl. Daar wacht ons een overduidelijk reisdoel: sportpark Centrum van NEC Delfzijl. Waren we negen jaar eerder op pad gegaan, dan hadden we in Delfzijl nog wat te kiezen gehad, want tot 1 juli 2014 kende de stad twee voetbalverenigingen: het in de klassieke rood-wit gestreepte shirts getooide Neptunia, spelend op sportpark Uitwierde, en Eems Boys, met de kenmerkende groen-wit gestreepte shirts op sportpark Centrum. Als het aan ons had gelegen rolde de bal nog steeds op Uitwierde, een prachtig sportcomplex omgeven door bossen.

Nadat de jeugdteams al een jaar eerder waren samengegaan, was fusieclub NEC Delfzijl op 1 juli 2014 een feit, met als nieuwe clubkleuren blauw en wit. Om de vereniging een frisse start te laten maken werd sportpark Centrum grondig opgeknapt. Gelukkig voor de echte liefhebbers bleven de sintelbaan om het hoofdveld (nagenoeg uniek in Noord-Nederland, al wordt-ie op koude en regenachtige dagen nog wel eens vervloekt) de klassieke tribune en de toegangspoort fier overeind. Mooie aspecten die dit sportpark een klassiek karakter geven, waardoor het hart van amateurvoetballiefhebbers wat sneller gaat kloppen. Een nieuwe start hoeft immers niet te betekenen dat al het oude moet verdwijnen.

Zitten het hoofdveld met tribune en de kantine aan de ene kant van de Burgemeester Boeremalaan, aan de overzijde van de weg vinden we de gemoderniseerde kant van het sportpark met enkele kunstgrasvelden. Voor voetballiefhebbers van het aangrenzende woonzorgcentrum Van Julsingha een ideale ligging. Hoewel we snappen dat deze kunstgrasvelden praktisch, modern en zelfs pure noodzaak zijn voor zo’n grote vereniging, blijft onze camera toch vooral klikken rondom het hoofdveld. In een ideale wereld met fuserende amateurvoetbalverenigingen had dit hoofdveld met sintelbaan én de prachtige bijbehorende tribune eigenlijk op sportpark Uitwierde moeten staan, maar de feiten liggen nou eenmaal anders. Gelukkig blijven foto’s in de kantine aan zowel het Eems Boys- als Neptunia-tijdperk herinneren. En daar doen we het ook voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

sv Lycurgus

Je kent het wel: je zet op zaterdag of zondag met de auto koers naar je cluppie voor een lekkere pot voetbal, en dan probeer je natuurlijk zo dicht mogelijk bij het veld te parkeren. Er is in Groningen echter één club die een uitzondering op die gedachte vormt. Als je naar SV Lycurgus moet, is je bolide pal naast het hoofdveld parkeren ongeveer het slechtste idee dat je kunt krijgen. De kans is namelijk groot dat als iemand op het hoofdveld de bal hard weg rost, jouw auto de klos is. Spelers op het veld zullen meer dan eens angstvallig in de gaten hebben gehouden of hun auto ongeschonden uit de strijd kwam.

FC Grootegast

‘Ik gok dat het hermetisch afgesloten is’, klinkt het als we van de parkeerplaats in Doezum lopen richting Sportpark De Leegens. En sinds dat onderkomen vernieuwd is, zit er een hek omheen dat niet bepaald uitnodigt om overheen te klimmen. Maar dat blijkt gelukkig niet nodig. Omdat er blijkbaar ook iemand rondscharrelt in de aangrenzende multifunctionele accommodatie, kunnen we probleemloos doorlopen. En dat was precies de bedoeling, want er staat een bezoek aan Fc Grootegast op het programma.

VV Nieuw Roden

Net buiten de officiële dorpsgrens van Nieuw Roden heeft de gelijknamige voetbalvereniging VV Nieuw Roden haar accommodatie liggen.

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal

Over de Bal neemt jou met achtergrondverhalen en reportages mee in
de magische wereld van het Nederlandse amateurvoetbal.

Copyright © 2018 - 2024 | Over de Bal